Connect with us

علم و تکنالوژی

دانشمندان رباتی ساخته‌اند که مایع می‌شود و از قفس فرار می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۱۰, ۱۴۰۱)

دانشمندان یک ربات انسان‌نما ساخته ‌اند که می‌تواند برای فرار از قفس تغییر شکل داده و به مایع تبدیل شود.

به نقل از ساینس‌آلرت، دانشمندان پیشرفتی در حوزه رباتیک داشته‌ اند و موفق به ساخت رباتی شده‌ اند که می‌تواند از حالت مایع به فلز و بالعکس تغییر حالت دهد تا در محیط‌های سخت بدون مشکل حرکت کند.

این ربات‌های کوچک که برای ساخت آن‌ها از خیار دریایی الهام‌گرفته شده است می‌توانند هم نرم و هم سخت باشند و بر محدودیت‌های ربات‌هایی که تنها یک حالت دارند، غلبه کنند. بنابراین پتانسیل ارایه خدمات کاربردی بیشتری در زمینه‌هایی مانند مونتاژ الکترونیک و حتی طبی دارند.

این ربات‌ها می‌توانند مسیرهای دارای موانع را طی کنند، مواردی را به مدل‌هایی از معده انسان برسانند و حتی برای فرار از قفس به مایع تبدیل شوند.

انجنیر چنگ‌فنگ‌ پان از دانشگاه هانگ کانگ در چین می‌گوید: «توانایی جابجایی بین حالت مایع و جامد در ربات‌ها، عملکرد آن‌ها را افزایش می‌دهد.»

برای طراحی رباتی که بتواند چنین کاری انجام دهد، محققان به ماده‌ای غیرسمی نیاز داشتند که بتواند به راحتی بین حالت نرم و سخت در دمای محیط تغییر حالت دهد. آن‌ها به گالیم روی آوردند، فلز نرمی که نقطه ذوب آن ۲۹.۷۶ درجه سانتیگراد در فشار استاندارد است و این تنها چند درجه کمتر از میانگین دمای بدن انسان است. شما می‌توانید گالیم را تنها با نگه‌داشتن آن در دست خود ذوب کنید.

محققان یک ماتریس گالیم را با ذرات مقناطیسی ادغام کردند و چیزی ایجاد کردند که آن را «دستگاه انتقال فاز جامد-مایع مقناطیسی فعال» می‌نامند.

محققان پس از اینکه برگشت‌پذیر بودن انتقال جامد به مایع ربات را آزمایش کردند ربات‌های کوچک خود را از طریق طیف وسیعی از آزمایش‌ها مورد استفاده قرار دادند. ربات‌ها می‌توانند از روی خندق‌های کوچک بپرند، از موانع بالا بروند و حتی برای انجام وظایف مشارکتی در جابجایی اجسام چند بخش شده و دوباره یک‌پارچه شوند.

سپس، محققان کاربردهای عملی آن را بررسی کردند. آنها مدلی از معده انسان ایجاد کردند و ربات را وادار کردند که یک شی کوچک از درون آن را ببلعد و بیرون بیاورد که برای مثال می‌تواند روشی مفید برای استخراج باتری‌های بلعیده شده باشد.

محققان امیدوارند از این ربات بتوان برای تحویل دارو استفاده کرد.

به گفته محققان، این هنوز به طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است.

انجنیر مجیدی گفته است: «تحقیقات بیشتری در آینده باید انجام شود تا نشان دهد که چگونه می‌توان از این ربات‌ها در بخش طب استفاده کرد. آنچه که ما نشان می‌دهیم فقط یک نمایش اثبات مفهوم است، اما مطالعات بسیار بیشتری مورد نیاز است تا چگونگی استفاده از این ربات برای تحویل دارو یا برداشتن اجسام خارجی مشخص شود.»

علم و تکنالوژی

مرسدس بنز از موتر برقی کلاس «جی» در یک نمایشگاه در بیجینگ رونمایی کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

مرسدس بنز بزرگترین مارکیت خود چین را برای رونمایی از موتر برقی اش و پیشبرد استراتژی برقی سازی موترها انتخاب کرده است.

مارکوس شافر، مسوول ارشد تکنالوژی مرسدس، گفته است که این شرکت محصولات بیشتر سازگار با محیط زیست می‌سازد.

او بزرگی بازار چین را دلیل انتخاب آن برای رونمایی از موتر برقی کلاس «جی» دانسته است.

شافر گفت: «چین بزرگترین و مهم ترین بازار ما است. و ثانیاً، مرسدس تصمیم گرفت که سال‌های آینده کاملاً برقی شود، این بسیار بسیار مهم است که زمینه دسترسی مشتریان به موترهای برقی جی را در کنار موترهای تیلی فراهم کنیم، این یک مدل نمادین است، برای این شرکت بسیار مهم است. ما خیلی خرسندیم که آن‌را به شکل برقی عرضه می‌کنیم.»

مسوول ارشد تکنالوژی مرسدس گفت که مرسدس بنز قصد دارد با گسترش فعالیت‌های حیاتی تحقیقاتی و توسعه‌ای، سرمایه گذاری خود را در چین افزایش دهد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

سقوط اپل از جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل جهان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

گزارش موسسه تحقیقاتی IDC نشان می‌دهد بارگیری محموله‌های آیفون اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی کاهش یافته که دلیل این امر افزایش رقابت با موبایل سازان اندروید است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق گزارش مذکور درجنوری-مارچ تعداد محموله‌های بارگیری شده موبایل جهان ۷.۸ درصد رشد کرد و به ۲۸۹.۴ میلیون دستگاه رسید. سهم بازار یک تولید کننده موبایل ک (سمسنگ) ۲۰.۸ درصد رسید و به این ترتیب شرکت مذکور جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل را از اپل گرفت.

فروش شدید محصولات اپل در حالی رخ داده که عملکرد این شرکت در سه ماهه منتهی به دسامبر ۲۰۲۳ میلادی بسیار قدرتمند بود، به طوریکه اپل توانست جایگاه شرکت کوریایی به عنوان برترین تولید کننده موبایل جهان را از آن خود کند. اما اکنون اپل دوباره به جایگاه دوم بازگشته و ۱۷.۳ درصد از سهم بازار فروش موبایل در جهان را دارد. در این میان سهم شرکت‌های چینی از بازار در حال افزایش است.

اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی ۵۰.۱ میلیون آیفون برای فروش بارگیری کرده که نسبت به ۵۵.۴ میلیون دستگاه بارگیری شده در همین بازه زمانی از سال گذشته میلادی کمتر است. همچنین تعداد محموله‌های آیفون بارگیری شده به چین درسه ماهه آخر ۲۰۲۳ میلادی نسبت به همان بازه در سال قبل از آن ۲.۱ درصد کاهش یافته بود.

این امر نشان دهنده چالش‌های پیش روی شرکت امریکایی در سومین بازار بزرگ خود است. از سوی دیگر برخی شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی چین نیز استفاده از دستگاه‌های آیفون را برای کارمندانشان محدود کرده اند. چنین اقدامی در حقیقت نوعی مقابله با محدودیت هایی است که دولت امریکا بر استفاده از اپ‌های چینی برای کارمندانش وضع کرده است.

گزارش مذکور یک شرکت چینی (شومی) را به عنوان سومین تولید کننده بزرگ موبایل جهان معرفی کرده که ۱۴.۱ درصد از سهم بازار این دستگاه‌ها را در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی به خود اختصاص داده است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

سازمان ملل نُخستین قطعنامه جهانی در مورد هوش مصنوعی را تصویب کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۳)

مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا نُخستین قطعنامه جهانی در مورد هوش مصنوعی را تصویب کرد.

هدف از این قطعنامه غیرالزام‌آور، تشویق به حفاظت از اطلاعات شخصی، نظارت بر خطرات ناشی از پیشرفت هوش مصنوعی و حفظ حقوق بشر اعلام شده است.

خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه (۲حمل) این خبر را به نقل از مقام‌های دولت امریکا منتشر کرد که پیشنهاددهنده این قطعنامه معرفی شده است.

به گفته آنها، تنظیم این قطعنامه غیرالزام‌آور که از سوی ایالات متحده پیشنهاد و با حمایت چین و ۱۲۱ کشور دیگر همراه شد، سه ماه به طول انجامیده است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این قطعنامه همچنین بر تقویت سیاست‌های حفظ حریم خصوصی تأکید می‌کند.

یکی از مقام‌های بلند رتبه دولت امریکا با توصیف این قطعنامه به عنوان «اولین سند واقعی اجماع جهانی در مورد هوش مصنوعی» گفت: «با تغییر سریع فناوری، ما در دریایی موج حرکت می‌کنیم و در چنین شرایطی باید بیش از پیش ارزش‌های خود را چراغ راه‌مان قرار دهیم.»

با پیشرفت سریع و روزافزون تکنالوژی هوش مصنوعی، نگرانی از تأثیر مخرب آن بر انتخابات دموکراتیک، تسهیل اختلاس و کلاهبرداری و از دست رفتن بسیاری از مشاغل نیز افزایش پیدا کرده است.

اتحادیه اروپا به تازگی قانونی را برای نظارت بر این تکنالوژی به تصویب رساند و قطعنامه جدید سازمان ملل قدم مهم دیگری در این مسیر ارزیابی می‌شود.

در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده است: «طراحی، توسعه، استقرار و استفاده نادرست یا مخرب از سیستم‌های هوش مصنوعی… خطراتی را به همراه دارد که می‌تواند… تضعیف‌کننده حمایت، ترویج و بهره‌مندی از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی باشد.»

به نوشته رویترز، مقام‌های امریکایی در مورد مذاکراتِ پیش از تصویب این قطعنامه گفتند: «حتی کشورهای چین، روسیه، کوبا و سایر کشورهایی که اغلب در مورد مسائل مختلف با ما همسو نیستند» برای به سرانجام رساندن این قطعنامه «همکاری لازم را انجام دادند.»

در ماه نوامبر ۲۰۲۳، ایالات متحده، بریتانیا و بیش از ۱۲ کشور دیگر، اولین توافق بین‌المللی در مورد چگونگی حفظ امنیت تکنالوژی هوش مصنوعی در برابر افراد یا نهادهای خطرآفرین را منتشر کردند.

این توافق، شرکت‌ها را به ایجاد سیستم‌های هوش مصنوعی ایمن تشویق می‌کند.

اعضای پارلمان اروپا نیز سال گذشته رسماً «قانون هوش مصنوعی» را که اولین مجموعه قوانین جامع جهان برای هوش مصنوعی است، تصویب کردند و در این زمینه از ایالات متحده پیشی گرفتند.

دولت جو بایدن قانونگذاران امریکایی را برای تصویب مقررات مربوط به هوش مصنوعی تحت فشار قرار داده، اما کنگره دوقطبی ایالات متحده پیشرفت چندانی در این زمینه نداشته است.

کاخ سفید در ماه اکتبر با یک دستور اجرایی جدید، به دنبال کاهش خطرات هوش مصنوعی برای مصرف‌کنندگان، کارگران و گروه‌های اقلیت و در عین حال تقویت امنیت ملی بود.

مانند دیگر دولت‌ها در سراسر جهان، مقامات چینی و روسی به دنبال استفاده گسترده از ابزارهای هوش مصنوعی برای اهداف مختلف هستند.

ماه گذشته، شرکت مایکروسافت اعلام کرد که پرده از فعالیت هکرهایی از هر دو کشور در حال استفاده از نرم‌افزار «اوپن اِی‌آی» برای مقاصد جاسوسی برداشته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!