Connect with us

رویداد های اخیر

پوتین: امارت اسلامی برنامه‌های خوب اقتصادی روی‌دست دارد که می‌تواند وضعیت افغانستان را تثبیت کند

منتشر شده

در

رییس جمهور روسیه در دیدار با مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه در مسکو هرچند نسبت به اوضاع افغانستان ابراز نگرانی کرده اما گفته است که به تلاش‌‎های خود برای حل معضل افغانستان ادامه می‌دهد و به این منظور با مقام‌های حاکم در کشور نیز در تماس است.

ولادیمیر پوتین در این نشست تأکید کرده است که درگیری‌هایی که در دیگر مناطق جهان از جمله اوکراین رخ می‌دهد، از اهمیت وضعیت در افغانستان نمی‌کاهد.

آقای پوتین در بخشی از سخنرانی‌اش در این نشست گفته است: «ما در این‌جا نیز درگیری‌های زیادی داریم، نه چندان دور از روسیه، از جمله در اوکراین. ما وضعیت را به خوبی درک می‌کنیم، ما از این گزارش‌ها آگاه هستیم، اما هیچ چیز از اهمیت وضعیت افغانستان کم نمی‌کند و این همیشه برای ما مهم بوده زیرا ما نمی‌خواهیم نقطه تنش دیگری در مرزهای جنوبی ما ایجاد شود.»

آقای پوتین خاطرنشان کرده است که امارت اسلامی افغانستان برنامه‌های خوب اقتصادی را روی دست دارد و در حال حاضر، پروژه‌های بزرگ اقتصادی در این کشور راه اندازی شده که در دراز مدت منجر به ثبات اقتصادی در این کشور خواهد شد.

او افزود: «ما تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل می‌کنیم. ما با رهبری افغانستان در کابل تماس برقرار کرده‌ایم. می‌دانیم که برنامه‌های خوبی برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی وجود دارد که می‌تواند وضعیت اقتصادی را تثبیت کند.»

در همین حال، علی شمخانی، منشی شورای امنیت ملی ایران، مقصر وضعیت به وجود آمده در افغانستان، امریکا را می‌داند و تأکید دارد که مشکلات در این کشور می‌تواند سبب ایجاد چالش در منطقه شود.

با این حال، امارت اسلامی پیوسته به نگرانی کشورها بابت تهدیدهای تروریستی از افغانستان اطمینان داده است که به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهد تا از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفت: «مرزهای افغانستان از هرزمان دیگر مصون‌تر است و امارت اسلامی توانایی این را دارد که کشور خود را به‌گونه خوب کنترول کند.»

آقای کریمی افزود: «کشورها باید اطمینان داشته باشند که از خاک افغانستان به کسی تهدید متوجه نیست.»

گفتنی است که در پنجمین نشست مشورتی فارمت مسکو مشاوران امنیت ملی روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، چین، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان حضور داشتند که علاوه بر مسایل امنیتی افغانستان روی ایجاد حکومت فراگیر و چگونگی دوام کمک‌های بشردوستانه نیز بحث و گفتگو کرده‌اند.

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!