Connect with us

رویداد های اخیر

ند پرایس: توافق‌نامه دوحه باعث تضعیف شرکای امریکا در حکومت افغانستان شد

منتشر شده

در

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا، روز گذشته (۱۰حوت) در سومین سالروز توافق‌نامه دوحه گفت که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) به این توافق‌نامه متعهد نبوده‌اند.

او اذعان کرد که این توافق‌نامه «باعث قدرت طالبان، تضعیف شرکای ما در حکومت افغانستان و منجر به خروج نیروهای ما بدون برنامهٔ واضح برای آینده شد.»

پرایس گفت: «ما هم‌چنان از طالبان می‌خواهیم به تعهداتی که نه تنها در قبال ایالات متحده در چارچوب این سند، بلکه مهم‌تر از همه، نسبت به مردم خود داده‌اند، عمل کنند.»

او هم‌چنان گفت که امارت اسلامی به توافق‌نامه دوحه متعهد نبوده، گام‌های نامطلوبی در تعامل با گروه‌های تروریستی برداشته از جمله پناه دادن به ایمن الظواهری، رهبر پیشین گروه القاعده و به تعهد خود مبنی بر مشارکت در گفتگوهای سیاسی، که هنوز باید انجام شود، عمل نکرده‌اند.

به گفته سخنگوی این وزارت هنوز زمان برای تطبیق همه مواد این توافق‌نامه توسط امارت اسلامی وجود دارد.

ند پرایس می‌گوید: «طالبان به تعهدات دوحه مبنی برمشارکت در گفتگوهای سیاسی فراگیر که منجر به یک راه حل بنیادین می‌شد عمل نکرده‌اند، از طالبان می‌خواهیم تعهداتی را که درچارچوب این سند متعهد شده‌اند، عمل کنند. همین گونه به دقت دنبال می‌کنیم تا ببینیم دراواخراین ماه چه اتفاقی می‌افتد، انتظار داریم مکاتب وپوهنتون‌ها بازگشایی شوند. این تاثیر قابل توجهی برتعامل ما با طالبان خواهد داشت.»

امارت اسلامی اما بارها گفته که تمامی ماده‌های توافق‌نامه دوحه را عملی کرده و برعکس ایالات متحده را متهم به خلاف‌ورزی از این توافق‌نامه کرده است.

ملاعبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزرای امارت اسلامی افغانستان در مراسم نشست سومین سالروز توافق‌نامه دوحه که به این منظور روز گذشته (چهارشنبه ۱۰حوت) در ارگ برگزار شده بود، گفت که افغان‌ها به تعهدات داده شده در این توافق‌نامه عمل کرده، به آن پابند بوده و با آن مخالفت نکرده‌اند.

او امریکا را به عدم عمل به تعهداتش متهم کرده و گفته است که این کشور حدود هزار بار از تعهدات توافق‌نامه دوحه تخطی کرده است.

رویداد های اخیر

امریکا درباره تهدید داعش خراسان در افغانستان هشدار داد

Published

on

ایالات متحده هشدار داده است که تهدید گروه‌های تروریستی، از جمله داعش خراسان، همچنان یک نگرانی جدی است و بی‌ثباتی‌ها فرصت‌هایی را برای گسترش فعالیت این گروه‌ها فراهم می‌کند.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی گفت که مبارزه با داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن‌ها همچنان از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

او گفت: «این گروه‌ها همچنان از بی‌ثباتی‌ها سوءاستفاده می‌کنند؛ چنان‌که پیشرفت‌های القاعده در منطقه ساحل، تمرکز بیشتر داعش بر افریقا و تهدید دوامدار داعش خراسان در افغانستان نشان می‌دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی بارها ادعاها درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته‌است اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه امنیت دیگر کشورها استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کویت ۲.۵ میلیون دالر به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرد

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت افزوده است که با امضای این توافق‌نامه‌ها، مجموع کمک‌های این کشور به پروژه‌های مشترک با اوچا به حدود ۱۶.۱ میلیون دالر رسیده است.

Published

on

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت از امضای دو توافق‌نامه کمک بشردوستانه به ارزش مجموعی پنج میلیون دالر با دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) خبر داده است که بخشی از آن به افغانستان اختصاص یافته است.

این صندوق در اعلامیه‌ای گفته است که بر بنیاد این توافق‌نامه‌ها، برای صندوق بشردوستانه افغانستان و صندوق بشردوستانه سوریه، هر کدام ۲.۵ میلیون دالر کمک اختصاص داده شده است.

به گفته صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت، این کمک‌ها با هدف تأمین مالی برنامه‌ها و پروژه‌های فوری بشردوستانه، رسیدگی به نیازهای حیاتی و ارائه کمک‌های نجات‌بخش به افراد آسیب‌پذیر و نیازمند مصرف خواهد شد.

در اعلامیه آمده است که این کمک مالی، صندوق بشردوستانه افغانستان تحت مدیریت دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) را قادر می‌سازد تا به بحران‌های انسانی با سرعت و انعطاف‌پذیری بیشتر پاسخ دهد، از نهادهای همکار حمایت کند و هماهنگی عملیات‌های بشردوستانه را تقویت نماید.

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت افزوده است که با امضای این توافق‌نامه‌ها، مجموع کمک‌های این کشور به پروژه‌های مشترک با اوچا به حدود ۱۶.۱ میلیون دالر رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین از امارت اسلامی خواست علیه گروه‌های تروریستی اقدام کند

Published

on

سون لی، سرپرست نمایندگی دایمی چین در سازمان ملل متحد، گفته است که وضعیت مبارزه با تروریزم در افغانستان همچنان نیازمند توجه جدی جامعه جهانی است.

او روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی، با اشاره به گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که گروه‌های تروریستی در افغانستان همچنان تهدیدی جدی برای این کشور و کشورهای همسایه به شمار می‌روند. به گفته او، گروه‌های مستقر در افغانستان، از جمله داعش خراسان، تلاش‌ها و توانایی خود برای انجام حملات فرامرزی را افزایش داده‌اند.

سون لی از امارت اسلامی خواست به تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریزم عمل کرده و علیه همه گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان، از جمله افراد و نهادهای فهرست‌شده در کمیته تحریم‌های شورای امنیت بر اساس قطعنامه ۱۲۶۷، اقدامات جدی انجام دهد.

او هشدار داد که نباید اجازه داده شود افغانستان دوباره به محل رشد و گسترش تروریزم تبدیل شود.

نماینده چین همچنین گفت جامعه جهانی باید به افغانستان در بازسازی اقتصاد و بهبود زندگی مردم کمک کند تا زمینه‌های شکل‌گیری تروریزم از بین برود.

وی افزود که چین از همکاری کشورهای آسیای مرکزی و سازمان‌های منطقه‌ای مانند سازمان همکاری شانگهای با افغانستان برای مقابله مشترک با تهدیدهای تروریستی فرامرزی حمایت می‌کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و تأکید کرده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117