Connect with us

جهان

تعلیق کمک‌رسانی برنامه جهانی غذا به سودان در پی کشته شدن ۳ کارمندش

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۲)

در پی کشته شدن سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا، مدیر برنامه جهانی غذا از تعلیق موقتی عملیات خود در سودان خبر داد.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل نیز این حادثه را محکوم کرد.

به نقل از شبکه خبری المیادین، سیندی مک‌کین، مدیر برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که به دنبال کشته شدن سه تن از کارمندانش در دارفور در غرب سودان مجبور به تعلیق موقتی عملیات خود در سودان شده است.

وی گفت: «ما اوضاع امنیتی را بررسی می‌کنیم.»

فولکر پرتس، رئیس هیئت سازمان ملل در سودان یک‌شنبه اعلام کرد که سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا در درگیری‌های شمال دارفور کشته شدند.

از سوی دیگر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت:«آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل به شدت کشته شدن غیر نظامیان از جمله سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا در درگیری‌های سودان را محکوم و از حملات و غارت ساختمان‌های سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه دیگر در مناطقی در دارفور ابراز تأسف کرد. گوترش خواهان محاکمه کسانی شد که موجب کشته شدن سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا شده‌اند.»

در این راستا اتحادیه افریقا از وضعیت سودان ابراز نگرانی کرده و از نیروهای اردو و نیروهای واکنش سریع سودان خواست از غیرنظامیان حمایت کنند.

این اتحادیه اعلام کرد:«موسی فقی محمد، کمیسار اتحادیه افریقا فوراً برای گفتگو با اردو و نیروهای واکنش سریع سودان درباره آتش بس به این کشور سفر خواهد کرد.

این اتحادیه در نشست فوق‌العاده خود از نیروهای اردو و واکنش سریع خواست از غیرنظامیان حمایت کند.

همچنین فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در گفتگوی تیلیفونی با عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان و قوماندان اردوی سودان و محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای حاکمیتی و قوماندان نیروهای واکنش سریع از آن‌ها خواست درگیری‌ها را پایان بدهند.

از چند روز پیش نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع سودان وارد درگیری‌هایی در خارطوم و دیگر مناطق شده‌اند.

جهان

حماس و رئیس استخبارات امریکا در مورد آتش بس غزه در قاهره گفتگو می‌کنند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۵, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ساعاتی پس از ورود ویلیام برنز، رئیس سازمان استخبارات امریکا به قاهره، حماس روز جمعه اعلام کرد که هیاتی را به پایتخت مصر اعزام می‌کند تا درباره توافق آتش بس و آزادی گروگان‌ها در غزه گفتگو نماید.

مصر، همراه با قطر و ایالات متحده، تلاش می‌کند تا توافقی برای آتش بس میان اسرائیل و حماس در جنگی که در هفتم کتوبر آغاز شد، حاصل شود.

یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفته است که مقامات حماس و سازمان استخبارات امریکا روز شنبه با میانجی‌های مصری دیدار خواهند کرد، هرچند مشخص نیست که آیا آنها به طور جداگانه یا با هم دیدار خواهند کرد.

حماس گفت که نمایندگان آن پس از مطالعه آخرین پیشنهاد برای توافق آتش بس، با روحیه مثبت به قاهره سفر می‌کنند.

حماس افزود: «ما مصمم هستیم توافقی را به گونه‌ای که خواسته‌های فلسطینی‌ها برآورده شود، حاصل کنیم.»

یک مقام امریکایی گفت که ایالات متحده معتقد است پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته است اما همچنان منتظر پپشرفت‌های بیشتر است.

مذاکرات آتش بس ماه ها بدون پیشرفت قاطع ادامه یافته است. اسرائیل اعلام کرده است که مصمم به نابودی حماس است، در حالی که حماس می‌گوید خواهان آتش‌بس دائمی و خروج کامل اسرائیل از غزه است.

مصر در اواخر ماه گذشته تلاش جدیدی برای احیای مذاکرات انجام داد. قاهره از عملیات زمینی اسرائیل علیه حماس در رفح در جنوب غزه، جایی که بیش از یک میلیون نفر در نزدیکی مرز با شبه جزیره سینا مصر پناه گرفته اند، نگران است.

جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در هفتم اکتوبر بر اسرائیل حمله کرد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و ۲۵۳ نفر بر اساس آمار اسرائیلی‌ها به گروگان گرفته شدند.

به گفته وزارت صحت غزه، بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل در غزه کشته و بیش از ۷۷ هزار تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مقامات سازمان ملل متحد، عملیات بزرگ اسرائیل در رفح می‌تواند ضربه بزرگی به فعالیت‌های بشردوستانه در غزه وارد کند و جان افراد زیادی را به خطر بیندازد.

Continue Reading

جهان

آنتونی بلینکن: امریکا از حمله اسرائیل به رفح بدون نقشه حمایت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

وزیر امور خارجه امریکا در سفر به اسرائیل، با اشاره به این که هنوز برنامه‌ای از سوی این کشور ندیده است که شامل حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در حمله به شهر رفح باشد، بار دیگر گفت ایالات متحده نمی‌تواند از چنین حمله‌ای حمایت کند.

آنتونی بلینکن روز چهارشنبه (۱۲ ثور) در حالی به مدت دو ساعت و نیم با صدراعظم اسرائیل دیدار کرد که بنیامین نتانیاهو روز گذشته وعده حمله به رفح «با توافق یا بدون توافق» با گروه افراطی حماس داده بود.

وزیر امور خارجه امریکا در جریان سفر به بندر اشدود اسرائیل بعد از این دیدار، در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما از یک عملیات نظامی بزرگ در رفح بدون نقشه‌ای موثر برای اطمینان از این‌که غیرنظامیان آسیب نخواهند دید، نمی‌توانیم حمایت کنیم و حمایت نخواهیم کرد.»

او بلافاصله افزود که اسرائیل نقشه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی به امریکا ارائه نکرده است.

وزیر امور خارجه امریکا تصریح کرد که «روش‌های دیگر، روش‌های بهتر» برای برخورد با مشکل حماس وجود دارد که به گفته او «شامل عملیات نظامی بزرگ در رفح نیست».

حماس از سوی امریکا و کشورهای اروپایی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

یک سخنگوی اردوی اسرائیل روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این کشور برای نابودی واحدهای نظامی باقیمانده حماس «مصمم» است و قصد دارد با حمله به رفح، چهار مرکز نظامی حماس در این شهر را از بین ببرد.

این در حالی است که حدود نیمی از کل جمعیت نوار غزه به رفح و اطرافش در جنوب باریکه غزه و در نزدیکی مرز مصر پناه برده‌اند.

آنتونی بلینکن همچنین درباره بازدید خود از روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از بندر اشدود، «پیشرفت معنادار» در این زمینه را تحسین کرد.

او در عین حال گفت با در نظر گرفتن میزان نیاز غزه به این کمک‌ها، روند ارائه آنها «باید سرعت بگیرد. باید تقویت شود».

آقای بلینکن صبح چهارشنبه به اسحاق هرتزوگ رئیس‌جمهور این کشور گفت که «اکنون زمان» برای توافق آتش‌بس در جنگ غزه فرا رسیده و در ادامه گروه حماس را به‌دلیل تأخیر در دستیابی به توافق مقصر دانست.

از سوی دیگر پیش‌نویس توافقی در مورد آتش‌بس در غزه که نسخه‌ای از آن به دست رسانه‌ها رسیده است، نشان می‌دهد که این توافق خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه در ازای آزادی تدریجی گروگان‌ها را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این پیش‌نویس که یک مقام مصری و یک مقام حماس روز چهارشنبه صحت آن را تائید کردند، از جزئیات مذاکرات برای حل اختلافات قديمی دو طرف با هدف دستیابی به یک توافق پرده برمی‌دارد.

جزئیات این توافق ابتدا توسط روزنامه لبنانی «الاخبار» که به گروه حماس و حزب‌الله لبنان نزدیک است، منتشر شد.

Continue Reading

جهان

پولیس امریکا ۱۰۰ طرفدار فلسطین را در پوهنتون کلمبیا بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

پولیس نیویارک سیتی در یورش به ساختمان «همیلتون‌هال» در پوهنتون کلمبیا ۱۰۰ نفر از معترضان و حامیان فلسطین را بازداشت کرد.

پولیس نیویارک پس از ساعت ۹ شب به وقت محلی وارد پوهنتون کلمبیا شد و پس از ساعت ۱۱ شب اعلام کرد که محوطه پوهنتون را از معترضان پاکسازی کرده است.

مقام‌های پوهنتون از پولیس خواسته‌اند که دستکم تا روز ۱۷ ماه می (۲۸ ثور) در پوهنتون بمانند.

یکی از خواسته‌های اصلی گروه‌های طرفدار فلسطین در پوهنتون کلمبیا این است که این پوهنتون منابع سرمایه‌گذاری را از شرکت‌هایی که از حملات اسرائیل به غزه سود می‌برند، خارج کند.

پوهنتون کلمبیا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حالی که گفتگوهای سازنده بین رهبران محصلین و مقام‌های پوهنتون ادامه دارد، «متأسفانه، ما نتوانستیم به توافق برسیم.»

۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان امریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به هیات پوهنتون کلمبیای نیویارک نوشتند: «زمان آن است که پوهنتون قاطعانه عمل کند، کمپ‌های معترضان را منحل کرده و امنیت و ایمنی همه محصلین خود را تضمین کند.»

پوهنتون کلمبیای نیویارک امریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه» شده است، از معترضان حامی فلسطین خواسته بود متفرق شوند و در برابر خواسته محصلین این پوهنتون اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!