Connect with us

رویداد های اخیر

انفجار مین در میدان وردک جان ۵ کودک را گرفت

منتشر شده

در

رییس صحت عامه ولایت میدان وردک می‌گوید که بر اثر انفجار مین‌های زمینی و مواد منفجره باقی‌مانده از جنگ‌های گذشته در روستای دشت توپ ولسوالی سیدآباد میدان ‌وردک دست‌کم ۵ کودک کشته شدند.

محمد زیرک زیرک گفته است: «این انفجار روز جمعه ساعت ٠٣:٠٠ بعد از ظهر زمانی رخ داد که کودکان مشغول بازی بودند. دو کودک در نتیجه این انفجار زخمی شده‌اند. همه قربانیان کمتر از ۱۲ سال سن داشتند.»

طی روزهای گذشته چندین رویداد در ولایات مختلف از جمله غزنی، میدان وردک و قندهار رخ داده که در آن چندین کودک کشته و چند تن دیگر زخمی شده‌اند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اخیراً اعلام کرده است: «افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین غلظت مین‌های زمینی را در جهان دارد و هر ماه چندین نفر از جمله کودکان را می‌کشد.»

براساس آمار این نهاد، بیش از ۱۹ میلیون مین تاکنون پاکسازی شده است. بیش از ۴ هزار ۱۵۰ خطر شناسایی شده باقی مانده است که تهدیدی مرگبار برای مردم به ‌ویژه کودکان است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز در این زمینه تاکید کرده است: «دست‌کم هزار نفر در پی انفجار مین‌ طی سال ۲۰۲۲ در افغانستان، کشته و زخمی شده‌اند که از این میان ۹۷ درصد قربانیان، غیرنظامیان بوده‌اند.»

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!