Connect with us

رویداد های اخیر

دختران ربات‌ساز افغانستان به پوهنتون‌های مختلف امریکایی راه یافتند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۲, ۱۴۰۲)

تیم دختران ربات‌ساز افغانستان که تقریباً دو سال می‌شود در قطر  بسر می‌برند حالا هر یک از اعضای این تیم به تازگی از پوهنتون‌های مختلف امریکا قبولی دریافت کرده‌اند.

این دختران قرار است هر کدام شان در رشته‌های مختلف تحصیل کنند و از این‌که این فرصت تحصیلی برای‌شان آماده شده خرسند هستند.

فلورانس پویا، کاپیتان تیم ملی دختران رباتیک کشور می‌گوید: «من توانستم به یکی از بهترین پوهنتون‌های امریکا در بخش انجنیری کامیاب شوم و قرار است این دوره تحصیلی جدید را در پوهنتون دولتی اوهایو در رشته انجنیری هوا فضا آغاز کنم.»

هر کدام از این دختران بیش از چهار سال می‌شود در تیم ملی رباتیک کار می‌کنند، اما حالا دوره تعلیمی آنها ختم شده است و قرار است صفحه تازه در زندگی تحصیلی شان باز شود.

الهام منصوری، عضو تیم ملی دختران رباتیک کشور می‌گوید: «رشته ای که می‌خواهم در آن تحصیل کنم رشته انجنیری میخانیک می‌باشد و امیدوارم روزی بتوانم برگردم به کشور خود و هرچه آموختم به نسل آینده و نسل نوین افغانستان انتقال بدهم تا همه با هم دست به دست هم بدهیم و یک افغانستان آباد و آزاد بسازیم.»

آصفه امینی، عضوتیم ملی دختران رباتیک کشور می‌گوید: «خوشحال هستم که توانستم قبولی پنج پوهنتون امریکایی را بدست بیاورم که از آنجمله نیوادا لاس ویگاس می‌باشد که در این پوهنتون در بخش کمپیوتر ساینس تحصیل می‌کنم.»

شبنم نورزی، عضوتیم ملی دختران رباتیک کشور می‌گوید: «می‌خواهم به جهان توانایی‌ها و استعداد دختران افغانستان را نمایش بدهم. شما به آنان فرصت بدهید. آنها هم می‌توانند ساینس دان ها، رهبران و همچنان انجنیران آینده باشند که تغیری در جامعه ایجاد کنند.»

با این حال فعالان حقوق زن به این باور اند که دختران افغان استعداد خوبی دارند، بناء اگر زمینه برای آنها آماده باشد می‌توانند پیشرفت‌های چشم گیری داشته باشند.

این دختران به حمایت مالی دولت قطر قرار است دوره تحصیلی خود را در امریکا شروع کنند. آنها امیدوار اند که بتوانند پس از ختم دوره تحصیلی برای بهبود وضعیت زنان در افغانستان کار کنند.

 

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت دفاع با سفیر آذربايجان دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع روز چهارشنبه (۱۲ثور) با سفیر آذربايجان در کابل دیدار کرده و گفته است بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل یک اقدام مثبت برای تحکیم روابط افغانستان و آذربایجان است.

وزارت دفاع ملی در اعلامیه‌ی از قول محمد یعقوب گفته که دوستی و مشترکات مردم دو کشور دوست مسلمانی است.

آقای مجاهد، بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل را یک اقدام مثبت  خوانده و گفته ما برای تحکیم این روابط دیرینه خواهان آغاز هر چه زودتر همکاری‌های اقتصادی، تجارتی، و در سایر بخش‌ها هستیم.

سفیر آذربایجان هم گفته که ما ضمن تقویت روابط، آماده گسترش همکاری‌های با امارت اسلامی و مردم این کشور هستیم.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت کار: برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده‌ایم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

وزارت کار و امور اجتماعی به مناسبت روز جهانی کار و کارگر می‌گوید که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا زمینه‌های کاری را در کشور بیش‌تر سازد. این وزارت گفته‌ که در جریان یک ماه گذشته برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده است.

سمیع‌الله ابراهیمی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی در این مورد گفته است: «در ماه حمل برای ۲ هزار و ۱۱۵ تن از هموطن ما جواز کار داده شده که ۲۰۵ تن زنان نیز شامل می‌شوند.»

آقای ابراهیمی افزوده است: «البته به زنان در بخش‌هایی جواز کار داده شده که زنان در آن‌ بخش‌ها ضرورت است و خدمات آن‌ها برای بانوان است.»

در همین حال، کارگران در کشور از نبود زمینه‌ کار شکایت دارند و می‌‌گویند که سطح بیکاری افزایش و دستمزد کارگران کاهش یافته است.

از سویی هم، افغانستان یکی از کشورهای است که کودکان شاقه‌کار بی‌شماری دارد و دولت‌ها براساس گزارش‌ها، نتوانسته‌اند به کار شاق آنان پایان دهند.

شمعریز، کودک کارگر گفت: «شکر روز دوصد، سه‌صد کار می‌کنم و هشت نفر در خانواده هستیم.»

سهراب، کودک کارگر نیز گفت: «صنف شش مکتب و دوازده ساله هستم. روزانه یک‌ونیم صد عاید دارم، هفت نفر هستیم و یک‌ونیم سال می‌شود که اینجا کار می‌کنم.»

براساس آمارهای سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و این آمار نشان می‌دهد که مردم اکثراْ بیکار هستند.

با این حال، خواست‌ها این است که نهاد‌های بین‌المللی با تطبیق پروژه‌های انکشافی زمینه‌ کار را برای مردم افغانستان فراهم کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: همکاری با نظام اسلامی وظیفه شرعی مردم است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طی نشستی امروز (چهارشنبه) در کابل تحت عنوان وحدت و وفاق ملت به‌منظور تحکیم نظام اسلامی گفته است: «این نظام اسلامی، نظام مردمی است. مردم جز این نظام محسوب می‌شوند، هیچ شکافی بین نظام و مردم نیست. بنابراین، همکاری با نظام اسلامی وظیفه شرعی مردم است.»

براساس خبرنامه این وزارت، محمد خالد حنفی افزوده است: «جای بسیار خوشحالی است که ما مردم افغانستان مانند قبل در میان خود اختلاف نداریم، تحت فرمان یک رهبر و زیر پرچم نظام اسلامی زندگی می کنیم.»

حنفی در این نشست تأکید کرد که «هدف جهاد پایان دادن به اشغال، کسب استقلال و تقویت نظام اسلامی در کشور بود.»

او گفت: «الحمدالله همه این اهداف به یاری خداوند و همکاری ملت مسلمان افغانستان محقق شده است.»

وی تصریح نمود: «اکنون زمان خدمت و همکاری به مردم برای رفع مشکلات و اجرای احکام شرعی نظام اسلامی فرا رسیده است.»

به گفته او، امارت اسلامی تنها نظامی است که در طول تاریخ متجاوزان را یکپارچه شکست داده است.

این وزارت همچنان تصریح کرده که علاوه بر تأمین و حمایت از حقوق شرعی زنان، هزاران شکایت توسط این وزارت حل و فصل شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!