Connect with us

تجارت

نخستین محموله آب انار افغانستان از راه پاکستان به امریکا صادر شد

منتشر شده

در

یک محموله‌ نوشابه‌های آب انار افغانستان برای نخستین بار از طریق بندر کراچی پاکستان به امریکا صادر شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه‌ تویترش نوشته است که یک محموله‌ نوشابه‌های آب انار برای نخستین بار از افغانستان به امریکا صادر شده است. نوشابه‌های آب انار که به امریکا صادر شده، از سوی یکی از شرکت‌های داخلی در هرات تولید می‌شود.

درهمین حال، مقامات در ولایت هرات می‌گویند که این یک گام مهم در رشد اقتصاد کشور می‌باشد و بیانگر این است که ظرفیت برای افزایش صادرات کشور وجود دارد.

نثار احمد الیاس، سخنگوی والی هرات می‌گوید: «طوری که معلوم است با آمدن امارت اسلامی افغانستان، صادرات افزایش یافته است و روز گذشته ما شاهد بودیم که یک محموله از نوشابه آب انار از طریق بندر کراچی به امریکا صادر شد و این یک گام مهم برای رشد اقتصاد افغانستان بوده و نشان دهنده این است که ظرفیت افزایش صادارت به سایر کشورها موجود است.»

انار در ۳۳ ولایت کشور به دست می‌آید که کندهار، هلمند، فراه، هرات و بلخ تولید کنندگان اصلی آن می‌باشند. افغانستان با تولید سالانه حدود ۶۰۰هزار تُن انار یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان است.

طبق گزارش اداره توسعه بین‌المللی امریکا، آب انار در بازار بین‌المللی تا ۴ دالر در هر لیتر به فروش می‌رسد، در حالی که قیمت انار تازه ۰،۵ دالر در هر کیلوگرام است.

تجارت

افغانستان واردات برنج بسمتی از هند را افزایش می‌دهد

Published

on

روزنامه «هندو» گزارش داده است که افغانستان در پی تنش‌های اخیر با پاکستان، در تلاش است تا واردات مستقیم برنج بسمتی از هند را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، قرار است ماه آینده صادرکنندگان هندی و واردکنندگان افغان برای بررسی راه‌های گسترش تجارت مستقیم برنج بسمتی با یکدیگر دیدار کنند. این نشست پس از سفر اخیر هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به هند، برنامه‌ریزی شده است.

افغانستان سالانه حدود ۵۰۰ هزار تُن برنج بسمتی مصرف می‌کند و بیشتر نیاز خود را از پاکستان تأمین کرده است. اما تنش‌های اخیر میان کابل و اسلام‌آباد، افغانستان را به سمت یافتن تأمین‌کنندگان جدید، از جمله هند، سوق داده است.

در گفتگوهای اخیر، نمایندگان سفارت افغانستان در دهلی‌نو نیز حضور داشتند و خواستار افزایش واردات برنج بسمتی از هند شدند. در حال حاضر، بخشی از برنج هندی از طریق تاجران در ایران و دبی به افغانستان می‌رسد که هزینه حمل و نقل آن بیشتر است.

به گزارش روزنامه «هندو»، یکی از گزینه‌های مورد بررسی، انتقال برنج از طریق بندرعباس ایران است؛ طرحی که اجرای آن به توافق میان دو طرف بستگی دارد. همچنین قرار است در نشست آینده درباره حمل‌ونقل، شیوه‌های پرداخت و امکان تجارت جنس به جنس نیز گفتگو شود. در این چارچوب، صادرات میوه خشک افغانستان به هند می‌تواند بخشی از مبادلات تجارتی باشد.

بر بنیاد گزارش، در صورت عملی شدن این طرح، هند می‌تواند سهم بیشتری از بازار برنج بسمتی افغانستان را به دست آورد؛ بازاری که سال‌ها در اختیار صادرکنندگان پاکستانی بوده است.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و قرقیزستان برای گسترش همکاری‌های اقتصادی «شورای تجارت» ایجاد کردند

سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

Published

on

سفارت افغانستان در قرقیزستان اعلام کرده است که مجمع تجاری افغانستان و قرقیزستان با حضور مقام‌های دو کشور در شهر بیشکک برگزار شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، عبدالشکور حقانی، سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

در این خبرنامه آمده است که دو طرف تفاهم‌نامه ایجاد «شورای تجارت» افغانستان و قرقیزستان را با هدف تقویت روابط میان تاجران، هماهنگی ابتکارهای مشترک و گسترش و حمایت از پروژه‌های اقتصادی امضا کرده‌اند.

همچنین، سیدکریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، روز گذشته در رأس یک هیأت تجاری به قرقیزستان سفر کرده است.

Continue Reading

تجارت

دعوت از سرمایه‌گذاران ترکیه برای سرمایه‌گذاری مشترک در افغانستان

این نشست با حضور تاجران، سرمایه‌گذاران و نمایندگان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه برگزار شد و بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور تمرکز داشت.

Published

on

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ در رأس یک هیأت تجاری افغانستان در نشست شورای مشترک تجاری افغانستان و ترکیه در شهر استانبول شرکت کرد و خواستار گسترش سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور شد.

بر اساس خبرنامه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ، محمد ابراهیم غضنفر در این نشست از سرمایه‌گذاران و صنعت‌کاران ترکیه دعوت کرد تا در بخش‌های مختلف افغانستان سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند.

این نشست با حضور تاجران، سرمایه‌گذاران و نمایندگان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه برگزار شد و بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور تمرکز داشت.

در جریان این نشست، شماری از توافق‌نامه‌های همکاری میان نهادهای اقتصادی افغانستان و ترکیه نیز به امضا رسید که هدف آن گسترش روابط تجاری، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

این نشست به ریاست سلیمان جیلیو، رئیس شورای مشترک تجاری ترکیه–افغانستان، برگزار شد و محمد اکبر عظیمی، سرقونسل امارت اسلامی افغانستان در استانبول، نیز در آن حضور داشت.

اشتراک‌کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی و ایجاد فرصت‌های تازه برای همکاری میان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117