Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امارت اسلامی: گزارش یوناما مستند نیست

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به گزارش یوناما در باره نقض حقوق بشر می‌گوید، گزارش یوناما مستند نیست و ادعاهایی این گزارش هیچ کدام اثبات و تایید نشده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در موارد نقض حقوق بشر و قتل‌های فرا قانونی نسبت به سال‌های قبل کاهش بوجود آمده و اوضاع حقوق بشری در مقایسه به سال‌های گذشته بهتر شده است.

یک روز پس از انتشار گزارش صدها مورد نقض صریح حقوق بشر از سوی مقام‌های حاکم در افغانستان علیه مقام‌ها و نیروهای وابسته به نظام قبلی، وزارت امورخارجه این گزارش را یکجانبه خوانده وآنرا رد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با شبکه خبری “الجزیره” می‌گوید که ادعاهایی مطرح شده در گزارش یوناما هیچ یک مستند نیست واثبات نشده است.

عبدالقهار بلخی می‌گوید، موارد نقض حقوق بشر نسبت به سال‌های قبل از روی کار آمدن امارت اسلامی کاهش یافته است.

عبدالقهاربلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه می‌گوید که:«این یک گزارش استنادی نیست بلکه گزارش از سوی یوناما است که با حکومت و مقام‌های مسوول در مورد آن همکاری نشده تا حکومت هم نظریات خود را ضمیمه آن می‌داشت، موارد ادعا شده در این گزارش تایید و اثبات نشده و جزییات که نشان دهد حوادث چگونه و در کجا اتفاق افتاده وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید، یوناما باید محتویات این گزارش را قبل از انتشار آن با نهادهای عدلی و قضایی شریک می‌کرد تا درمورد آن تحقیق صورت می‌گرفت و در پایان کار یافته‌های عدلی وقضایی نیز در آن ضمیمه می‌شد.

آقای بلخی می‌گوید برعکس وضعیت حقوق بشر پس از روی کارآمدن امارت بهبود یافته و موارد کمتر از نقض حقوق بشر دیده می‌شود.

بلخی می‌گوید که:«تناقض گویی زیادی درگزارش وجود دارد این گزارش در حقیقت به یک کاهش قابل ملاحظه از قتل‌های هدفمند و فراقانونی اشاره می‌کند. اگر این گزارش را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کنیم موارد نقض حقوق بشر به مراتب کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که در امنیت و رعایت حقوق بشر در افغانستان پیشرفت به وجود آمده است”.

با این حال، سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد معافیت مجازات از ناقضین حقوق بشر را بردارد و تحقیقات جامع را دراین خصوص انجام دهد ومرتکبین را پاسخگو قرار دهد.

فیونا فریزر، رییس حقوق بشر دفتر سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که:«می‌خواهیم تعهدات روشن و صریح از مقام‌های حاکم در افغانستان در ارتباط به رعایت حقوق بشر و برداشتن معافیت مجازات از مرتکبین و ناقضین حقوق بشر داشته باشیم. می‌خواهیم فرمان عفو به طور کامل به اجرا درآید؛ می‌خواهیم شاهد دستورالعمل‌های در این خصوص باشیم؛ تحقیقات در این خصوص انجام شود. حکومت مسوولیت دارد تا از نقض حقوق بشر جلوگیری کند و مرتکبین را پاسخگو قرار دهد و نیز از امنیت و محافظت مردم اطمینان دهد.»

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«باوجود اعلام مقامات طالبان (امارت اسلامی) مبنی برعفو عمومی مقامات سابق دولت و اعضای سابق نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان کشته شده اند. سرمنشی از مقام‌های حاکم می‌خواهد تا از کشتارهای فراقانونی جلوگیری کرده و ناقضین را پاسخگو قراردهند.»

گزارش تازه یوناما، ازطریق مصاحبه با صدها تن که اعضای خانواده‌های شان را طی دوسال گذشته از دست داده اند در کابل و سایر ولایات انجام شده است.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!