Connect with us

رویداد های اخیر

گروه های حقوق بشری خواستار ایجاد میکانیزم مستقل تحقیق برای افغانستان شدند

منتشر شده

در

سازمان جهانی ضد شکنجه و ۶۳ گروه دیگر حقوق بشری در نامه‌ای از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته اند تا میکانیزم مستقلی برای تحقیق حوادث در افغانستان ایجاد کند.

در این نامه که روز دوشنبه (۱۳ سنبله) صادر گردید، آمده است که در دو سال اخیر در افغانستان قتل‌ها، بازداشت‌های خودسرانه و ناپدید شدن اجباری مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران، هنرمندان، مقامات و نیروهای حکومت قبلی اتفاق افتاده است.

در نامه همچنان گفته شده است که در افغانستان جامعه مدنی سرکوب و حقوق اساسی بشر نقض گردیده است.

گروه های حقوق بشری در این نامه یاد آور شده اند که شورای حقوق بشر ملل متحد برای رسیدگی به همچو وضعیت در سوریه و اوکراین کمیسیون‌ها را و برای میانمار میکانیزم مستقل تحقیق ایجاد کرده است. برای ایران نیز ماموریت حقیقت یاب ایجاد شده است.

آنان گفته اند که ایجاد میکانیزم مستقل تحقیق برای افغانستان از سوی شورای حقوق بشر ملل متحد نشان می‌دهد که می‌تواند گام‌های معنادار را برای تامین پاسخگویی در موارد نقض حقوق بشر در این کشور بردارد.

در این نامه همچنان از شورای حقوق بشر ملل متحد خواسته شده است تا ماموریت گزارشگر ویژه برای حقوق بشر در افغانستان را تمدید و گزارش او و گروه کاری برای تبعیض علیه زنان و دختران را بگونه معنادار پیگیری نماید.

این در حالی است که امارت اسلامی ادعاها مبنی بر نقض حقوق بشر را رد کرده است.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!