Connect with us

رویداد های اخیر

مک کنزی: تاخیر در خروج از افغانستان نمونه‌ای از «استکبار امریکا» بود

منتشر شده

در

فرانک مک کنزی، جنرال بازنشسته امریکایی گفته است که تاخیر در خروج نیروهای کشور اش از افغانستان را می توان به «استکبار امریکا» نسبت داد.

مک‌کنزی، رئیس قواماندانی مرکزی ایالات متحده در زمان خروج امریکا از افغانستان، در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز، گفت که از تصمیم ایالات متحده برای «تا پایان باقی ماندن» متأسف است.

او گفت: «من فکر می‌کنم این یک مورد استثناگرایی یا استکبار امریکا است، بستگی به دیدگاه شما دارد، که باور کنید واقعاً می‌توانید در حالی که در جنگ شکست خورده اید خارج شوید و همچنان یک پلتفرم سیاسی بزرگ را در کشوری که واقعاً از آن عقب‌نشینی می‌کنید، حفظ کنید.»

او ادامه داد: «من به تصمیم اولیه باز می‌گردم که خیلی دیر منتظر بمانیم تا مردم را بیرون بیاوریم – پس از اینکه میدان هوایی بگرام را واگذار کرده بودیم، پس از اینکه حضور بسیار کم در کشور داشتیم. من فکر می‌کنم این تصامیمی بود که به صحنه های میدان هوایی کابل منجر شد.»

سیزده سرباز امریکایی و ۱۷۰ شهروند افغان بر اثر انفجار در میدان هوایی کابل در جریان روند تخلیه کشته شدند. این سومین حادثه مرگبار برای ایالات متحده طی دو دهه در افغانستان بود.

مک کنزی همچنان گفت که از امضای توافقنامه با امارت اسلامی پشیمان نیست.

او گفت: «احساس می‌کنم اگر این کار را نمی کردیم، تلفات ما به طور قابل توجهی بیشتر می شد.»

 

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: مبارزه برای افغانستان عاری از پولیو باید ادامه یابد

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده است.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مناسبت روز جهانی پولیو تأکید کرده است که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌سازی این بیماری در افغانستان باید ادامه یابد و همه کودکان در برابر آن واکسین شوند.

یونیسف افغانستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی پولیو است و این مناسبت فرصتی برای برجسته‌ساختن تلاش‌های ملی در راستای افغانستان عاری از پولیو و قدردانی از کارکنان صحی خط مقدم فراهم می‌کند.

این نهاد افزوده است که کارکنان صحی با تلاش‌های پیگیرانه خود برای واکسین‌کردن کودکان و پایان‌دادن به پولیو فعالیت می‌کنند.

درهمین حال، نهاد افغانستان عاری از پولیو روز پنج‌شنبه ۳۰ میزان هشدار داد که حضور ویروس فلج اطفال در هر منطقه می‌تواند تهدیدی برای سلامت همه کودکان در سراسر کشور باشد. این نهاد از مردم خواسته است تا در روند واکسیناسیون تمامی کودکان همکاری کرده و اجازه ندهند هیچ فرزندی از دریافت واکسن محروم شود.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که ویروس فلج اطفال هنوز هم در افغانستان به‌طور گسترده شایع است و سازمان ملل متحد از ثبت موارد متعدد ابتلا خبر داده است. همچنین سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده و علاوه بر آن، شش مورد نیز در کشور پاکستان گزارش شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!