Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های امریکایی: بعید است که القاعده در افغانستان دوباره احیا شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۱۸, ۱۴۰۲)

سی‌ان‌ان به نقل از دو مقام ارشد امریکایی گزارش داده است که براساس ارزیابی‌های جدید استخباراتی ایالات متحده، احتمال نمی‌رود که القاعده در افغانستان و پاکستان دوباره احیا شود و همچنین عملیات ضد تروریستی امارت اسلامی، حضور داعش در افغانستان را کاهش داده است.

در این گزارش آمده است ارزیابی‌هایی که مقامات در نشستی با خبرنگاران تشریح کردند، تصویری خوش‌بینانه از حضور کلی تروریست‌ها در افغانستان ارائه می‌کند و نشان می‌دهد که علیرغم خروج نظامیان امریکایی از این کشور در سال ۲۰۲۱، حضور تروریست‌هادر حال کاهش است.

یکی از این دو مقام امریکایی گفت: «داعش تهدیدی است که ما مطمئناً از منظر عملیات خارجی نگران آن هستیم. اما این یک نوع تهدید اساساً متفاوت از آن چیزی است که ما از القاعده در ۱۱ سپتمبر دیدیم.»

مقامات امریکایی افزودند که اطلاعات نشان می دهد داعش تحت فشار فزاینده ای از سوی امارت اسلامی بوده و بسیاری از رهبران کلیدی آن در ماه های اخیر از افغانستان گریخته اند.

این مقام گفت: «اعضای داعش خراسان که در رسانه‌ها، تسهیل‌گری و سربازگیری در حمایت از عملیات‌های خارجی مشارکت دارند، به‌طور فزاینده‌ای به کشورهای همسایه برای فرار از عملیات امارت اسلامی حرکت می‌کنند.»

در همین حال، مقامات گفتند که تهدید القاعده به پایین ترین حد خود در دهه های اخیر رسیده است.

یکی از مقامات ارشد در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: «القاعده در پایین ترین حد خود در تاریخ در افغانستان و پاکستان است و احیای آن بعید است. توانایی این گروه برای تهدید ایالات متحده از افغانستان یا پاکستان احتمالاً در پایین ترین نقطه در دهه ها قرار دارد.»

ارزیابی های ایالات متحده در تضاد با گزارش ماه جون ملل متحد است که گفته بود القاعده «در مرحله سازمان‌دهی مجدد» و در حال ایجاد مراکز آموزشی جدید در ولایات کنر و نورستان افغانستان است.

در این گزارش همچنین آمده است که داعش «به ایجاد یک تهدید مهم در داخل افغانستان ادامه می دهد و کشورهای عضو نگران پتانسیل آن برای توسعه قابلیت عملیات خارجی و ایجاد تهدید در منطقه و فراتر از آن هستند.»

یکی از مقامات ارشد ایالات متحده در پاسخ به سوالی در مورد تضاد بین ارزیابی‌های ایالات متحده و سازمان ملل متحد، گفت: «ما سعی کرده‌ایم با کسانی که این گزارش را تهیه کرده‌اند تعامل داشته باشیم تا بفهمیم که این گزارش از کجا بگونه بهتر و به طور ایده‌آل می‌آید و به آنها آموزش دهیم.»

امارت اسلامی هم حضور گروه های تروریستی در خاک افغانستان را رد می‌کند و می‌گوید کابل به کسی اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه همسایه ها و کشورهای جهان حمله کند.

رویداد های اخیر

سیلاب در فاریاب جان ۱۸ نفر را گرفت و صدها خانه را تخریب کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان خبر داده است که در پی جاری شدن سیلاب شب گذشته (شنبه) در ولایت فاریاب، ۱۸ نفر جان باخته و دو تن دیگر زخمی شده اند.

این وزارت در خبرنامه‌ای گفته است که سیلاب‌‌ها در ولسوالی‌های پشتونکوت، المار، قیصار، بلچراغ، خیبر و دولت آباد رخ داده است.

به گفته این وزارت، ۵۶۰ خانه، ۸۵۰ جریب زمین زراعتی، ۱۱۰ دکان و یک کلینک سیار در نتیجه سیلاب‌ها تخریب شده است.

علاوه بر این، ۳۰۰ راس مواشی و ۲ هزار درخت مثمر از بین رفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون جلوگیری از گدایی را توشیح کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

وزارت عدلیه می‌گوید که مولوی هبت‌ الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، قانون جمع‌آوری گداها و جلوگیری از گدایی را توشیح کرده است.

این وزارت‌ در خبرنامه‌ای نوشته که این قانون در سه فصل و ۲۷ ماده ترتیب و در جریده رسمی نشر شده است.

بر اساس این قانون، گدایی برای افراد صحتمند و کاسب و کسانی که توانایی تامین خوراک یک روزه خود را داشته باشد، ممنوع است.

این قانون همچنین استفاده از کودکان و معلولان را برای گدایی منع می‌کند.

بر اساس قانون تازه، گداهای حرفه‌ای که به هدف جلب ترحم اشخاص از طفل یا مجنون و معلول استفاده می‌کنند، از سوی محکمه به یک ماه حبس و تنظیم کنندگان آن به حبس الی شش ماه محکوم می‌شوند.

رهبر امارت اسلامی در سال ۱۴۰۱ دستور داده بود که گداها جمع آوری شوند. ده ها هزار گدا تا کنون جمع‌آوری شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند: امریکا اهمیت بندر چابهار برای افغانستان را درک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۹, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه هند روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده اهمیت بندر چابهار را برای تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و ارائه راه‌های بدیل اقتصادی برای این کشور درک می‌کند.

هند اخیراً یک توافقنامه ۱۰ ساله را برای توسعه و بهره برداری از بندر استراتژیک چابهار ایران امضا کرد. دهلی نو قصد دارد روابط تجارتی خود را با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی، با دور زدن بنادر پاکستان، تقویت کند.

اما این توافق باعث احتمال وضع تحریم‌ها از سوی ایالات متحده شده است، کشوری که هند در دهه‌های اخیر روابط اقتصادی و نظامی نزدیکی با آن برقرار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، خاطر نشان کرده که هند از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۸۵ هزار تُن گندم، ۲۰۰ تُن حبوبات و ۴۰ هزار لیتر مواد ضد آفات زراعتی را از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال کرده است.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ایالات متحده همچنین اهمیت بندر چابهار را برای ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و ارائه راه‌های بدیل اقتصادی برای افغانستان درک می‌کند.»

وی افزود: «وزیر امور خارجه کشور ما نیز اخیراً در جلسات متعددی در این باره صحبت کرد و گفت که ما نباید به این پروژه نظر کوتاه داشته باشیم، این پروژه نقش مهمی در اتصال منطقه‌ای دارد، به ویژه برای کشورهای محصور در خشکی در این منطقه.»

آقای جیسوال همچنین تصریح کرد که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، با یک هیات هندی به رهبری جی پی سینگ، مسوول بخش پاکستان، افغانستان و ایران در وزارت امور خارجه هند، دیدار و در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده است.

وی افزود که آنان بر ضرورت ارائه کمک‌های توسعه‌ای و بشردوستانه به مردم افغانستان تاکید ورزیدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!