Connect with us

رویداد های اخیر

ملیحه مالک: افغانستان دیگر در میان کشورهای با بیشترین آمار حملات بر آموزش نیست

منتشر شده

در

رئیس اجرایی برنامه حفاظت از آموزش‌ در شرایط نا امن و منازعه بنیاد «آموزش بالاتر از همه» گفته است که افغانستان دیگر در میان کشورهای با بیشترین آمار حملات مستقیم بر آموزش قرار ندارد، اما در این کشور موانع تازه دربرابر آموزش ایجاد شده است.

ملیحه مالک در یک نشست خبری به مناسبت روز جهانی «حفاظت از آموزش در برابر حملات» گفت: «ماهیت مختل سازی آموزش در افغانستان تغییر کرده است. موانع تازه دربرابر آموزش در افغانستان هنوز مشکل ساز است، اما دیگر در صدر فهرست حملات مستقیم بر آموزش، چه از سوی بازیگران دولتی یا بازیگران غیر دولتی، قرار ندارد.»

بر بنیاد گزارش ائتلاف جهانی حفاظت از آموزش در برابر حملات، در سال گذشته بیش از سه هزار حمله بر آموزش در کشورهای مختلف صورت گرفت که افزایش ۱۷ درصدی را نسبت به سال قبلی نشان می‌دهد.

رابرت جنکینز، رئیس بخش آموزش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفت که ۲۴۴ میلیون کودک در سراسر جهان از مکتب باز مانده اند و این تعداد به مرور زمان در حال افزایش است.

این در حالی است که انستیتیوت صلح امریکا نیز در گزارش تازه‌اش از وخیم شدن وضعیت حقوق بشری در افغانستان یادآور شده و گفته که رهبری امارت اسلامی در جریان دو سال گذشته از طریق دستورهای پیهم، حقوق بشر و حقوق زنان را در افغانستان محدود و همچنان نهادهای حامی حقوق بشری را لغو کرده‌اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «مذاکرات صلح بین الافغانی نشان داده است که هم در سطح نظری و هم در سطح عملی، مشارکت زنان در جلسات صلح ضروری بوده است، مشارکت زنان در مذاکرات صلح از یک سو نقش آنان را در جامعه برجسته می‌سازد و از سوی دیگر می‌تواند مشروعیت دولت را افزایش دهد، در حالی‌که برای مشارکت زنان در تلاش‌های میانجی‌گری و مذاکرات کمتر توجه می‌شود.»

امارت اسلامی اما می‌گوید که سازمان های جهانی به گونه هدف مند گزارش های منفی را علیه افغانستان به نشر می‌رسانند در حالی که وضعیت حقوق بشری نسبت به گذشته بهتر شده است و حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی تامین کرده اند.

رویداد های اخیر

متقی با معاون شرکت تجاری السایر کویت درباره گسترش روابط اقتصادی گفتگو کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با محمد ناصر السایر، معاون اجرائیوی شرکت تجاری السایر کویت، دیدار کرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه امارت اسلامی، در این دیدار درباره وضعیت کنونی افغانستان، امنیت، ثبات و همچنین فرصت‌های ایجادشده در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری گفتگو شد.

آقای متقی روابط میان کویت و افغانستان را تاریخی و مثبت خواند و بر گسترش روابط همه‌جانبه میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.

آقای ناصر السایر ضمن ابراز خرسندی از سفرش به افغانستان، گفت که می‌خواهد در آینده روابط تجاری خود را با افغانستان آغاز کند.

او افزود که شرکتش برنامه دارد میوه‌های خشک و تازه را از افغانستان به کویت و دیگر بازارها صادر کند.

همچنین، دو طرف بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری، تقویت همکاری‌های مشترک، تسهیل رفت‌وآمد و استفاده مؤثر از فرصت‌های موجود سرمایه‌گذاری در افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان ۳۰ شهروند افغانستان را به کابل اخراج کرد

Published

on

دولت آلمان روز سه‌شنبه ۳۰ شهروند افغانستان را در یک پرواز چارتر از میدان هوایی لایپزیگ به کابل اخراج کرد.

روزنامه «بیلد» گزارش داده است که این مهاجرین صبح سه‌شنبه از میدان هوایی لایپزیگ به کابل منتقل شده‌اند.

این دومین اخراج گروهی شهروندان افغانستان پس از تغییر سیاست برلین در قبال بازگرداندن پناهجویان افغان به شمار می‌رود.

آلمان در ماه‌های اخیر روند اخراج شهروندان افغانستان را گسترش داده و افزون بر افراد دارای پرونده‌های جرمی، پناهجویانی را که درخواست پناهندگی‌شان رد شده است نیز در معرض اخراج قرار داده است.

پیش از این نیز ۳۱ پناهجوی افغان در یک پرواز چارتر از آلمان به کابل منتقل شده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندونیزیا: از ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی حمایت می‌کنیم

قیس بارکزی، سرپرست سفارت افغانستان در جاکارتا، در واکنش به این اظهارات از تعامل سازنده اندونیزیا قدردانی کرده است.

Published

on

معاون وزیر امور خارجه اندونیزیا می‌گوید جاکارتا از تلاش‌ها برای ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی حمایت خواهد کرد.

انیس متا، معاون وزیر امور خارجه اندونیزیا و رئیس حزب گلورا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که روز دوشنبه، ۲۴ آگست، با شعیب بریالی از افغانستان دیدار کرده است.

او گفته است که در این دیدار، به‌گونه مستقیم در مورد پیشرفت تلاش‌های مقام‌های حاکم در افغانستان برای عملی‌سازی تعهدات بین‌المللی و زمینه‌سازی برای ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی گفتگو کرده است.

متا افزوده است که اندونیزیا در اصل و از طریق تعامل سازنده، به حمایت از این روند ادامه خواهد داد تا زندگی مردم افغانستان بهبود یافته، ثبات بیشتر پیدا کند و زمینه رفاه آنان فراهم شود.

درهمین حال، قیس بارکزی، سرپرست سفارت افغانستان در جاکارتا، در واکنش به این اظهارات از تعامل سازنده اندونیزیا قدردانی کرده است.

بارکزی گفته است که افغانستان بر تعهد خود به تعامل معنادار با جهان و تأمین صلح، ثبات و همکاری در منطقه تأکید دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!