Connect with us

اخبار ساحوی

ششمین نشست همکاری میان افغانستان وقزاقستان درکابل برگزارشد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

مقام های قزاقی میگویند که، دراین نشست روی بخشهای مهم اقتصادی، فرهنگی، زراعتی، و تجارت با حکومت افغانستان به تفاهم رسیده و در یکسال گذشته بیشترین تفاهمنامه های قبلی را که با مقام های حکومت افغانستان به امضا رسانده بودند عملی کرده اند.

ولادیمیر باشکو وزیر حالات اضطرارقزاقستان ميگويد:

“مادراین نشست استقامت های کاری خود را درآینده مشخص ساختیم و قزاقستان خواهان سرمایه گذاری بر معادن افغانستان است.همچنان افغانستان بازار خوب برای سمنت است که درآینده  سرمایه گذاری روی ساخت یک کارخانه سمنت را نیز بررسی خواهیم کرد. همچنان به دلیل آنکه قزاقستان سالانه ده میلیون تن گندم بیشتر از نیاز خود تولید می کند، افغانستان بازار مناسب برای این محصول ماست که ایجاد راه جدید مشکل ترانزیتی افغانستان و قزاقستان را حل خواهد کرد و در قیمت انتقالات هم کاهش زیاد رونما می گردد”.

از سوی دیگر انوارالحق احدی وزیر تجارت افغانستان میگوید، یکی از خواستهای مهم افغانستان دراین نشست افزایش همکاری های اقتصادی و تجارتی بین این دوکشورمی باشد.

آقای احدی یاد آور میشود: قزاقستان خواهان همکاری در بخش تربیه گوسفندان قره قل با وزارت زراعت شده وهمچنان راه آهن جدید را میان کشورهای ترکمنستان، افغانستان و قزاقستان برای حل مشکلات ترانزیتی می سازد.

براساس آمارهاى داده تبادله اموال تجارتی میان افغانستان و قزاقستان به بیشتر از 200 میلیون دالر میرسد که افغانستان کچالو، میوه تازه و خشک به قزاقستان صادر می کند برعکس از این کشور کالاهای نفتی، آرد و آهن الات وارد افغانستان میشود.

Advertisement

اخبار ساحوی

ترمپ: اگر ایران توافق منصفانه را نپذیرد، تمام نیروگاه‌ها و پل‌ها را نابود می‌کنیم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفته است که نمایندگان امریکایی روز دوشنبه برای برگزاری دور دوم گفتگوها با ایران به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، سفر خواهند کرد.

آقای ترمپ روز یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت که ایالات متحده «یک توافق بسیار منصفانه و معقول» پیشنهاد داده و ابراز امیدواری کرد ایران آن را بپذیرد.

ترمپ هشدار داد در غیر این صورت، امریکا «تمام نیروگاه‌ها و تمام پل‌ها در ایران» را هدف قرار خواهد داد.

او همچنین ادعا کرد که ایران روز گذشته با تیراندازی در تنگه هرمز آتش‌بس را نقض کرده است. به گفته او، این حملات به سمت یک کشتی فرانسوی و یک کشتی باری بریتانیایی انجام شده است.

وی افزود که با وجود اعلام ایران درباره بستن تنگه هرمز، این گذرگاه به دلیل شرایط موجود عملاً محدود شده و به گفته او، ایران روزانه حدود ۵۰۰ میلیون دالر زیان می‌بیند، در حالی که ایالات متحده متحمل هیچ زیانی نمی‌شود.

ترمپ همچنین گفت ایران به‌سرعت و به‌راحتی عقب‌نشینی خواهد کرد و اگر توافق را نپذیرد، انجام اقدامات سخت‌گیرانه برای او «مایه افتخار» خواهد بود؛ اقداماتی که به گفته او، در ۴۷ سال گذشته باید توسط روسای‌جمهور پیشین امریکا انجام می‌شد.

او در پایان نوشت: «وقت آن رسیده است که ماشین کشتار جمهوری اسلامی متوقف شود.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران از بازگشایی تنگه هرمز خبر داد

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده که به دنبال آتش‌بس در لبنان، عبور و مرور تمامی کشتی‌های تجارتی از تنگه هرمز برای مدت باقی‌مانده آتش‌بس به‌گونه کامل باز شده است.

آقای عرقاچی در ایکس افزوده است که تنگه هرمز از طریق مسیر هماهنگ‌شده‌ای که قبلاً از سوی اداره بنادر و دریانوردی ایران اعلام شده بود، بازگشایی شده است.

از سویی هم، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، در شبکه اجتماعی ایکس از بازگشایی کامل تنگه هرمز از سوی ایران تشکر کرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

چین میان تنش ایران و امریکا؛ تلاش برای حفظ توازن پیش از دیدار با ترمپ

گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین در تلاش است نقش دیپلماتیک خود را در قبال جنگ ایران تقویت کند، در حالی‌که خود را برای نشست مهم ماه آینده با رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترمپ آماده می‌سازد.

بر اساس این گزارش، دیدار ماه می میان شی جین‌پینگ و ترمپ، مسیر سیاست خارجی بیجنگ در قبال بحران خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده است؛ در حالی‌که چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، تلاش دارد امنیت انرژی خود را نیز حفظ کند.

مقام‌ها و تحلیلگران گفته‌اند که چین با حفظ تماس‌های دیپلماتیک با تهران و واشنگتن، تلاش دارد از یک‌سو نقش میانجی را تقویت کند و از سوی دیگر روابط خود را با هر دو طرف متوازن نگه دارد.

به گفته منابع آگاه، چین در آستانه نشست با امریکا، بر موضوعات اقتصادی و تجارتی تمرکز دارد و ممکن است درباره خرید طیاره‌های بوئینگ و محصولات زراعتی نیز توافق‌هایی صورت گیرد.

در همین حال، گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

تحلیلگران معتقدند که چین تلاش دارد با ایجاد روابط متوازن با کشورهایی مانند ایران و هم‌زمان حفظ تعامل با امریکا، موقعیت ژئوپولیتیکی خود را تقویت کند.

با این حال، برخی کارشناسان می‌گویند که توانایی چین در تأثیرگذاری مستقیم بر تحولات خاورمیانه محدود است و نقش آن بیشتر دیپلماتیک و غیرنظامی باقی مانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!