Connect with us

رویداد های اخیر

کار نوسازی شفاخانه جمهوریت در کابل با هزینه میلیاردها افغانی آغاز شد

منتشر شده

در

مسئولان در وزارت صحت می‌گویند آنان می‌خواهند شفاخانه جمهوریت در کابل را مطابق معیار های جهانی بازسازی و نوسازی نمایند که دیگر هیچ شهروند کشور مجبور نگردد تا برای تداوی به بیرون از کشور سفر نماید.

سرپرست وزارت صحت عامه روز یکشنبه گفت که برای بازسازی و انکشاف این شفاخانه چهار میلیارد افغانی در نظر گرفته شده است و آنان متعهد به عرضه خدمات صحی معیاری در سراسر کشور اند .

قلندر عباد گفت: «برای نوسازی این شفاخانه حدود چهار میلیارد افغانی اختصاص یافته است. تقریباً ۳۱۷ میلیون افغانی را در کار تعمیراتی مصرف می‌کنیم. تقریباً دو میلیارد و ۶۷۰ میلیون افغانی را تجهیزات طبی می‌خریم. ۹۲۱ میلیون افغانی را صرف معاشات می‌کنیم.»

مسئولان در شفاخانه جمهوریت گفتند که تا تکمیل کار نوسازی این شفاخانه، خدمات آنان به صورت موقت در شفاخانه علی جناح ارایه خواهد شد.

امیرالله، رئیس شفاخانه جمهوریت گفت: «نیاز بزرگ اینست که خدمات چگونه ارائه شود. خدمات کنونی تا حد زیاد متضرر نشده است. خدمات بگونه موقت در شفاخانه علی جناح انجام می‌شود.»

در همین حال، سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی گفت که امارت اسلامی توجه خاص به پروژه های انکشافی دارد و از مسئولان در وزارت صحت می‌خواهد تا به کیفیت خدمات صحی در کشور توجه خاص نمایند.

نجیب الله حقانی گفت: «معضلی که ما با آن در هر بخش به خصوص صحت مواجه هستیم، مسئله کیفیت است. این درست نیست که ما داکتر نداریم، داکتر داریم. در بخش تکنالوژی فارغین داریم. ما در هر بخش نفر داریم. متاسفانه کیفیت طوری است که درد جامعه را دوا نمی‌کند.»

حمدالله نعمانی، سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن گفت: «چون در اینجا اشغال و فساد بود، وقتی اشغالگران به جایی می‌روند، باخود فساد را می‌برند. فساد کیفیت را ضعیف می‌کند.»

بر اساس آمار وزارت صجت عامه، سالانه ۵۰۰ میلیون دالر هزینه تداوی شهروندان کشور در بیرون از افغانستان می‌شود.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!