Connect with us

رویداد های اخیر

کار اکتشاف یک قسمت از معدن آهن ولسوالی غوریان هرات آغاز شد

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که کار اکتشاف یک قسمت از معدن آهن ولسوالی غوریان ولایت هرات آغاز شده است.

به گفته این وزارت، قرار است تا کمتر از پنج سال آینده روند استخراج این معدن شروع شود.

شهاب‌الدین دلاور، سرپرست این وزارت طی نشستی در هرات گفته است که حدود پنج میلیارد و ۵۷۰ میلیون دالر روی این معدن سرمایه‌گذاری می‌شود.

به گفته این وزارت، مساحت این معدن ۹۵۰ کیلومترمربع می‌باشد. بنابراین، در حال حاضر کار اکتشاف یک قسمت آن شروع شده است که با شروع استخراج آن، حدود بیست هزار نفر شامل کار خواهند شد.

در عین حال، مقام‌های محلی هرات از تأمین امنیت معادن دراین ولایت اطمینان داده‌اند.

نوراحمد اسلام جار، والی هرات، تأکید کرد: «برادرانی که این‌جا سرمایه‌گذاری کرده‌اند و یا کسانی که می‌خواهند در هرات با افغانستان سرمایه‌گذاری کنند، از امنیت هرات و افغانستان اطمینان داشته باشید. هیچ مشکل نیست، هیچ خطری نمی‌تواند که سرمایه‌گذار و تاجر ما را تهدید کند.»

در معدن آهن ولسوالی غوریان این ولایت برعلاوه شرکت‌های داخلی، شرکت‌های خارجی از کشورهای ایران، ترکیه و انگلستان نیز همکاری می‌کنند.

مسوولان برخی از این شرکت‌ها می‌گویند تلاش می‎کنند تا پیش از وقت تعیین‌شده کار اکتشاف این معدن را تمام کنند.

ضیاءالحق ستانکزی، مسوول یکی از شرکت‌های استخراج معدن آهن غوریان، گفت: «بیش از بیست روز می‌شود که ما کار را در ساحه عملاْ شروع کردیم و به اکتشاف خود ادامه دادیم و می‌دهیم.»

با این حال، باشندگان ولسوالی غوریان هرات از شروع کار اکتشاف در ساحات معدن آهن این ولایت خرسند هستند، آن‌ها تاکید می‌کنند که ابتدا نیاز است تا خانواده‌های که در قریه‌های نزدیک به این معدن هستند از مزایای آن مستفید شوند.

قابل ذکر است که مقام‌های محلی هرات گفته‌اند که امارت اسلامی بیش از بیست پروژه کلان اقتصادی را در این ولایت روی دست دارد.

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!