Connect with us

اخبار ساحوی

عربستان سعودی امریکا را به حوصله‌مندی در برابر حوثی‌ها فراخواند  

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۱۶, ۱۴۰۲)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا را به حوصله‌مندی در برابر اقدامات اخیر حوثی‌های یمن در دریای سرخ و تنگه باب المندب فراخوانده است.

بر اساس گزارش رویترز دو منبع آگاه سعودی گفتند، عربستان سعودی از ایالات متحده خواسته است تا در واکنش به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های (اسراییلی) در دریای سرخ حوصله‌مندی نشان دهد، زیرا ریاض به دنبال گسترش تنش در منطقه نیست.

رویترز در ادامه نوشته است: «حوثی‌های همسو با ایران وارد جنگ با اسرائیل شده اند که از ۷ اکتبر و همزمان با عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس، در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.

حوثی‌ها طی این مدت به کشتی‌های (اسراییلی) در خطوط حیاتی کشتیرانی حمله و یا برخی از آنها را توقیف کرده و با طیاره‌ها و راکت‌های خود شهر بندری ایلات را در جنوب اسرائیل هدف قرار داده اند.

این گروهی که بر بخش بزرگی از یمن حکومت می‌کند، می‌گوید که حملاتش برای حمایت از فلسطینی‌ها است و وعده داده است هر زمانی که اسرائیل حملات خود به نوار غزه را متوقف نکند، به حملات خود ادامه خواهد داد.

حوثی‌ها یکی از چندین گروه در “محور مقاومت” همسو با ایران هستند که از آغاز درگیری در ۷ اکتبر، زمانی که متحد فلسطینی آنها “حماس” با حمله به اسرائیل جرقه جنگ را برانگیخت، به اهداف اسرائیل و ایالات متحده حمله می کنند.

نقش آنها بر مخاطرات منطقه ای درگیری افزوده وخطوط دریایی را که بیشتر نفت جهان از طریق آنها حمل می شود، تهدید می کند.

ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، طی این مدت پرتاب راکت‌های حوثی‌ها بر فراز قلمرو خود را تماشا کرده است.

با تشدید حملات حوثی‌ها به کشتی‌های اسرائیلی در هفته های گذشته، دو منبع آگاه سعودی گفتند که پیام ریاض برای حوصله‌مندی به واشنگتن با هدف جلوگیری از تشدید بیشتر تنش است. این منابع افزودند که ریاض تا کنون از نحوه مدیریت این وضعیت توسط ایالات متحده خرسند بوده است.

یکی از این منابع گفت: ” آنها امریکایی ها را در این مورد و اینکه چرا باید جنگ غزه متوقف شود، تحت فشار قرار دادند.”

از آنجایی که عربستان سعودی برای توقف آنچه “جنگ وحشیانه” در غزه نامیده است، فشار می آورد، دیپلماسی این کشور نشان دهنده سیاست گسترده تری با هدف ارتقای ثبات منطقه پس از سال ها رویارویی با ایران و متحدانش است.

ریاض با تمرکز بر توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی، در سال جاری روابط خود را با تهران عادی کرد و به دنبال خروج از جنگی است که نزدیک به ۹ سال است با حوثی‌ها در یمن به راه انداخته بود.

این منابع گفتند که عربستان سعودی حتی در حالی که جنگ در غزه ادامه دارد، به دنبال پیشبرد روند صلح با یمن بوده و نگران این موضوع است که جنگ غزه ممکن است روند صلح با حوثی‌ها را از مسیر خود خارج کند.

از زمان آغاز مذاکرات مستقیم صلح بین مقامات سعودی و حوثی‌ها، یمن بیش از یک سال است که از آرامشی نسبی برخوردار بوده است.

یکی از این منابع که در تهران مستقر است، ادعا کرده است که نمایندگان حوثی در جریان نشستی در تهران در ماه نوامبر در مورد حملات خود با مقامات ایرانی صحبت کرده و موافقت کردند که اقداماتی را به شیوه ای “اداره شده” انجام دهند که به پایان دادن به جنگ غزه کمک کند.

یکی دیگر از این منابع گفت که تهران به دنبال “جنگ همه جانبه در منطقه” نیست که خطر ورود مستقیم به آن را داشته باشد.

سخنگوی حوثی ها به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرده است. مقامات ایرانی نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره حملات حوثی ها پاسخی ندادند.

ایالات متحده و بریتانیا حملات حوثی ها به خطوط کشتیرانی را محکوم کرده و ایران را به خاطر نقشش در حمایت از حوثی ها مقصر می دانند. تهران می گوید متحدانش تصمیمات خود را مستقل می گیرند.

اخبار ساحوی

رییس جمهور روسیه به هدف گسترش مشارکت استراتژیک با شی وارد بیجینگ شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برای گفتگو در مورد گسترش «مشارکت استراتژیک» با شی جین‌پینگ، همتای چینی‌اش وارد بیجینگ شده است.

رویترز گزارش داده که پوتین روز پنج‌شنبه (۲۷ثور) وارد بیجینگ شده است.

مسکو امیدوار است که این سفر بتواند، «مشارکت استراتژیک» میان دو کشور قدرت‌مند رقیب «ژئوپلیتیکی» امریکا را گسترش دهد.

پوتین در مصاحبه با خبرگزاری شین‌هوا از شی برای کمک به ایجاد این مشارکت با روسیه برمبنای منافع ملی و اعتماد متقابل قدردانی کرده است.

رییس جمهور روسیه افزوده است: «ما تلاش خواهیم کرد که همکاری نزدیک‌تری در زمینه صنعت و فناوری پیشرفته، فضا و انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، هوش مصنوعی، منابع انرژی تجدیدپذیر و سایر بخش‌های نوآورانه ایجاد کنیم.»

براساس گزارش، پوتین با انتخاب چین برای اولین سفر خارجی خود پس از ادای سوگند برای یک دوره شش ساله که حداقل تا سال ۲۰۳۰ در قدرت باقی خواهد ماند، پیامی را در مورد اولویت‌های و عمق روابط شخصی خود با شی به جهان ارسال کرده است.

پوتین ۷۱ ساله و شی ۷۰ ساله در مراسم جشن ۷۵ ساله‌گی جمهوری خلق چین توسط اتحاد جماهیر شوروی که در سال ۱۹۴۹ توسط مائو تسه تونگ اعلام شده بود، شرکت خواهند کرد.

گفتنی است که چین و روسیه در فبروری ۲۰۲۲ در سفر پوتین به بیجینگ، «شراکت بدون محدودیت» را اعلام کرده بودند.

ایالات متحده چین را به‌عنوان بزرگترین رقیبش و روسیه را به‌عنوان بزرگترین تهدید علیه دولت و مردم خود می‌داند.

قرار است پوتین طی این سفر از «هاربین» در شمال‌شرقی چین، شهری که روابط قوی با روسیه دارد نیز دیدن کند.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که چین در سال‌های اخیر روابط تجاری و نظامی خود را با روسیه به دلیل تحریم‌های امریکا و متحدانش علیه این دو کشور، افزایش داده است.

رهبران کشورهای غربی، به خصوص ایالات متحده نقش چین را در کمک به روسیه برای مقابله با تحریم‌ها مهم عنوان کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به رفح در محکمه جهانی بررسی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

محکمه بین‌المللی عدالت سازمان ملل در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه جلساتی را برای بحث در مورد اقدامات عاجل جدید مورد نظر آفریقای جنوبی در مورد حملات اسرائیل به رفح در طول جنگ غزه برگزار خواهد کرد.

به نقل از بیانیه محکمه جهانی، جلسات ۱۶ و ۱۷ می ‌به درخواست آفریقای جنوبی از محکمه برای صدور اقدامات عاجل بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حملات این رژیم به رفح می‌پردازد.

این درخواست بخشی از دوسیه‌ای است که آفریقای جنوبی در ماه جنوری علیه اسرائیل مطرح کرده و این کشور را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند.

روز یک‌شنبه، مصر به ترکیه و کلمبیا پیوست و رسماً درخواست پیوستن به پرونده علیه اسرائیل را داد.

از طرفی دولت مصر پس از پیوستن به دوسیه شکایت از اسرائیل در محکمه جهانی، هم‌اکنون در حال برررسی کاهش سطح روابط سیاسی به این رژیم است.

طبق گزارش اسکای‌نیوز، دولت مصر در حال بررسی کاهش سطح روابط سیاسی با اسرائیل است.

وزارت خارجه مصر روز یک‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد به صورت رسمی از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در محکمه بین‌المللی جزایی حمایت کند.

وزارت خارجه مصر تصریح کرد: «ورود به این شکایت در سایه تشدید و گسترش تعرض‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه صورت می‌گیرد. ما از اسرائیل می‌خواهیم که به عنوان نیروی اشغالگر به تعهدات خود عمل کند و تدابیر موقت صادرشده از سوی محکمه بین‌المللی جزایی را به اجرا دربیاورد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرف‌های تاثیرگذار می‌خواهیم که برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف عملیات نظامی در رفح فوراً اقدام کنند.

این در حالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر مدعی شد: توافق صلح با اسرائیل انتخابی راهبردی برای مصر و رکن اصلی صلح در منطقه است.

محکمه جزایی بین‌المللی درخواست اقدامات ارائه‌شده از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی جمعی از سوی این رژیم در نوار غزه را اوایل ماه حمل سال گذشته بررسی کرد.

پس از آن قضات محکمه جزایی بین‌المللی طبق درخواست آفریقای جنوبی احکامی موقت را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند. این محکمه از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این محکمه به رژیم صهیونیستی دستور داد ظرف یک ماه تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام داده به محکمه جهانی گزارش دهد. همچنین قاضی این محکمه گفت که حکم مذکور تعهدات بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.

علاوه بر این محکمه جهانی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا «اقدامات عاجل» را برای فراهم کردن خدمات مورد نیاز فوری و کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه انجام دهد، اما با این حال دستوری مبنی بر برقراری آتش‌بس در این جنگ را مطرح نکرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پوتین برای دوره جدید ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز سه‌شنبه (۱۸ثور) با ادای سوگند در مراسمی در کاخ کرملین به عنوان رئیس‌جمهور این کشور دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد.

پوتین پیش از این چهار بار برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند یاد کرده است.

ولادیمیر پوتین از سال ۱۹۹۹به این سو به عنوان رئیس‌جمهور یا صدراعظم در صحنه سیاسی روسیه در قدرت بوده است.

پوتین ۷۱ساله در ماه مارچ گذشته به عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه شناخته شد.

این درحالی است که معروف‌ترین رقیب او، الکسی ناوالنی، یک ماه پیش به‌طور ناگهانی در زندانی در قطب شمال درگذشت.

خانم الکسی ناوالنی، با انتشار ویدئویی قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوری در شبکه یوتیوب، پوتین را “ظالم و قاتل” خواند و از حامیان خود خواست که “به مبارزه علیه پوتین ادامه دهند.”

امریکا، بریتانیا و شماری از کشورهای دیگر مراسم سوگند ریاست‌جمهوری آقای پوتین را تحریم کرده‌اند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز دوشنبه گفت: «ما در مراسم تحلیف نماینده نخواهیم داشت. انتخابات [روسیه] را آزاد و عادلانه نمی‌دانیم، ولی پوتین رئیس‌جمهور روسیه است و قرار است در این سمت به کار خود ادامه دهد.»

به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، برخی از کشورها مانند فرانسه، هنگری و اسلواکی برای “ادامه برقراری کانال‌های ارتباطی” خود با مسکو،  نمایندگانی به مراسم تحلیف پوتین فرستادند.

ولادیمیر پوتین که نزدیک به ۲۵سال از حضورش در قدرت می‌گذرد، قرار است تا سال ۲۰۳۰به عنوان رئیس‌جمهور روسیه به کار خود ادامه دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!