Connect with us

صحت

عباد: در بخش ارائه خدمات صحی به زنان، به ۷۵ درصد کارمند زن نیاز داریم

منتشر شده

در

سرپرست وزارت صحت گفته است که بخش صحت کشور برای ارایه خدمات صحی به زنان نیاز به ۷۵ درصد کارمند زن دارد.

قلندر عباد در برنامه مناظره آریانا نیوز افزوده است که بخش صحت در کنار پیشرفت‌هایی که داشته با چالش‌ها نیز روبه‌رو است.

به گفته وی، پس از تحولات سیاسی، عرضه یکسان و دسترسی به خدمات صحی برای مردم بیشتر شده اما برای ارایه خدمات معیاری در سراسر کشور، بخش صحت افغانستان با کمبود کارمند صحی زن، داکتران متحصص، وسایل جدید تکنالوژی و ادویه با کیفیت رو‌به‌رو است.

آقای عباد بیان کرده است: «من در بسیاری جاها گفته ام که در بخش صحت خواهران ما، به ۷۵ درصد حضور آنان نیاز داریم. یعنی اگر در این بخش ۷۵ درصد خواهران ما وجود نداشته باشند، شاید نتوانیم به هدف تعیین شده برسیم.»

سرپرست وزارت صحت عامه اظهار کرده است که در حدود ۷۰ شفاخانه تخصصی و ۱۱ هزار بستر در سراسر کشور وجود دارد اما برای دسترسی به خدمات صحی معیاری نیاز به ۴۵ هزاربستر می‌باشد.

به باور وی، صنعت دواسازی در کشور بسیار کمرنگ است و تنها در حدود سه درصد ادویه مورد نیاز در داخل تولید می‌شود.

آقای عباد همچنان دشواری‌ها در عرصه تداوی امراض سرطانی را می‌پذیرد و می‌افزاید که افغانستان برای رادیو تراپی یا شعاع، نیاز به جواز بین المللی دارد و برای ادامه کار شفاخانه های سرطانی نیاز به کمک‌های دوامدار است.

این درحالیست که شماری از افغان‌ها برای تداوی بیماران شان به کشورهای دیگر به ویژه به پاکستان و هند سفر می‌کنند و بر بنیاد آمارها مصارف این سفرها و تداوی بیماران به میلیون‌ها دالر می‌رسد.

صحت

هیأت وزارت صحت‌عامه از بنیاد «جامعه همدرد» دهلی‌نو دیدار کرد

در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند.

Published

on

وزارت صحت‌عامه افغانستان اعلام کرده است که یک تیم تخنیکی این وزارت در جریان سفر رسمی به هند، از بنیاد علمی و تحصیلی «جامعه همدرد» در شهر دهلی‌نو دیدار کرده است.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند. دو طرف همچنان روی گسترش همکاری‌های مشترک، به‌ویژه در بخش طب سنتی، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

 وزارت صحت‌عامه افزوده است که رهبری بنیاد جامعه همدرد آمادگی خود را برای انجام تحقیقات مشترک در بخش طب سنتی، ارزیابی معیاری محصولات درمانی از طریق لابراتوارهای همدرد، تبادل تجارب علمی و شریک‌سازی معلومات اعلام کرده است. بر اساس این اعلامیه، این بنیاد همچنان تعهد سپرده است تا برای داکتران و کارمندان صحی افغانستان زمینه بورسیه‌ها و برنامه‌های آموزشی مسلکی را فراهم سازد.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، هر دو جانب این‌گونه همکاری‌های علمی و تحصیلی را گامی مهم در راستای تقویت نظام صحت‌عامه، معیاری‌سازی طب سنتی و توسعه نهادهای علمی و تحقیقی دانسته و بر تداوم و گسترش مؤثر این روابط در آینده تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت افغانستان در هند: دشمن من مرض است و برای مبارزه با آن از هر کشوری کمک می‌گیرم

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفرش به هند اعلام کرد که دشمن اصلی او مرض است و برای ریشه‌کن‌ساختن آن، آماده است از هر کشوری کمک و همکاری دریافت کند.

جلالی به خبرنگاران گفت که هدف این سفر، گشودن فصل تازه‌ای از همکاری‌ها در بخش صحت میان افغانستان و هند است.

او افزود که بخش عمده‌ای از نیاز افغانستان به ادویه پیش از این از پاکستان تأمین می‌شد، اما با سردی روابط با اسلام‌آباد، امارت اسلامی به دنبال گزینه‌های بدیل است و هند می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد.

Continue Reading

صحت

افغانستان خواهان همکاری هند در بخش معیاری‌سازی طب سنتی شد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌عامه امارت اسلامی افغانستان در دیدار با پرتاپراو جادف، وزیر طب طبیعی، یونانی، آیورویدی و طب سنتی هند خواهان همکاری دهلی‌نو در زمینه معیاری‌سازی طب سنتی شد.

در این دیدار، دو طرف روی ایجاد انستیتیوت و مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، آموزش متخصصان این بخش و امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

وزیر صحت‌عامه کشور با تأکید بر نیاز جدی به معیاری‌سازی طب سنتی، همکاری هند را با توجه به تجربه این کشور در این بخش، ارزشمند خواند.

از سوی دیگر، پرتاپراو جادف تعهد سپرد که در بخش ایجاد مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، تطبیق نصاب تعلیمی، ایجاد انستیتیوت، همکاری همه‌جانبه صورت خواهد گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!