Connect with us

اخبار ساحوی

حزب عمران خان می‌خواهد حکومت را تشکیل دهد

منتشر شده

در

یکی از افراد نزدیک به عمران خان، صدر اعظم سابق پاکستان، گفته است که نامزدهای مورد حمایت این حزب قصد تشکیل حکومت را دارند. او از حامیان این حزب خواسته است که اگر نتایج نهایی انتخابات اعلام نشود، اعتراض مسالمت آمیز داشته باشند.

پاکستان روز پنجشنبه یک انتخابات سراسری برگزار کرد، اما نتایج نهایی تا هنوز اعلام نشده است.

هم خان و هم رقیب اصلی او، نواز شریف، صدر اعظم سابق، روز جمعه اعلام پیروزی کردند.

به گزارش رویترز، گوهر خان، رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان که به عنوان وکیل خان نیز کار می‌کند، از «همه نهادها» در پاکستان خواست تا به مأموریت حزب او احترام بگذارند.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که اگر نتایج کامل رای گیری تا شنبه شب اعلام نشود، این حزب در روز یکشنبه تظاهرات مسالمت آمیزی را در مقابل ادارات دولتی برگزار خواهد کرد.

صدها تن از حامیان خان در شهر پیشاور در شمال غربی این کشور راهپیمایی کردند. دو فرد نزدیک به خان که این راهپیمایی را رهبری می‌کردند، اظهار کرده اند که علیرغم پیروزی در انتخابات، بازنده اعلام شده اند.

تیمور خان جگرا، یکی از وزرای ایالتی سابق خان، گفت: «ما هرگز انتظار نداشتیم که این اتفاق برای ما بیفتد.»

معترضان شعارهایی علیه آنچه تقلب در انتخابات می خواندند، سر دادند.

شریف روز جمعه گفت که حزب او به عنوان بزرگترین گروه ظاهر شده است و با سایر گروه ها برای تشکیل یک حکومت ائتلافی گفتگو خواهد کرد.

تا ساعت ۵ عصر روز شنبه، ۴۸ ساعت پس از پایان رای گیری، هنوز نتایج برای ۱۰ کرسی از ۲۶۵ کرسی مورد رقابت در انتخابات مشخص نشده بود.

آخرین آمار منتشر شده در وب سایت کمیسیون انتخابات نشان می‌دهد که نامزدهای مستقل ۱۰۰ کرسی را به دست آورده اند و حزب مسلم لیگ نواز پاکستان ۷۲ کرسی را کسب کرده است.

تحلیل رویترز نشان می‌دهد که حداقل ۹۰ نامزد مستقل پیروز، مورد حمایت خان اند.

حامیان خان به‌عنوان کاندید‌های مستقل در انتخابات شرکت کردند، زیرا کمیسیون انتخابات اشتراک کاندیدها زیر نشان حزب خان را به دلیل رعایت نکردن قوانین انتخاباتی منع کرده بود.

علیرغم ممنوعیت و زندانی شدن خان به اتهام افشای اسرار دولتی، فساد اداری و ازدواج غیرقانونی، میلیون‌ها حامی این بازیکن سابق کریکت به حامیان او رای دادند، هر چند او نمی تواند تا زمانی که در زندان است، بخشی از دولت باشد.

زلفی بخاری، مشاور رسانه‌ای خان، به رویترز گفت که حزب وی از حامیان اش خواهد خواست که به کدام حزب بپیوندند. در پاکستان، کاندیدهای مستقل نمی‌توانند به تنهایی حکومت تشکیل دهند و باید به یک حزب بپیوندند.

هر کسی که به دنبال تشکیل حکومت بعدی است، نیاز به حمایت سایر احزاب دارد چون هیچ حزبی اکثریت آرا را به دست نیاورده است.

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات جنگ غزه از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

Published

on

وزارت صحت غزه اعلام کرده است که شمار جان‌باختگان حملات اسراییل بر نوار غزه از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است. براساس آخرین آمار منتشرشده، از روز پنج‌شنبه تاکنون ۳۰۱ نفر دیگر به این رقم افزوده شده و شمار کل تلفات به ۷۰۱۰۰ نفر رسیده است. مقام‌ها می‌گویند دو تن در حملات تازه جان باخته و باقی قربانیان از زیر آوارهای قدیمی شناسایی شده‌اند.

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

بمباردمان‌های گسترده اسراییل که پس از حملۀ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش‌های وسیعی از غزه را ویران کرده و روند گردآوری اطلاعات دقیق از قربانیان را بسیار دشوار ساخته است. در ماه‌های نخست جنگ، جان‌باختگان بر اساس ثبت در شفاخانه‌ها شمارش می‌شدند، اما در مراحل بعدی هزاران مورد تا تکمیل بررسی‌های طبی و قانونی در آمار رسمی شامل نمی‌شدند.

با برقراری آتش‌بس شکننده از ۱۰ اکتوبر به این‌سو، تیم‌های کمکی توانسته‌اند از آرامش نسبی برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار استفاده کنند که باعث افزایش تدریجی آمار قربانیان شده است.

این جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در حمله‌ای بر جنوب اسراییل ۱۲۰۰ نفر– را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان بردند.

حملات تلافی‌جویانۀ اسراییل خانواده‌های بی‌شماری را نابود کرده است. معاذ مغاری که ۶۲ عضو خانواده‌اش، از جمله پدر و مادر و چهار خواهر و برادرش، در حملات اسراییل در اردوگاه بریج جان باخته‌اند، می‌گوید: «همه‌چیز را از دست دادم؛ همه را از دست دادم.»

اردوی اسراییل همچنان می‌گوید که غیرنظامیان هدف قرار نمی‌گیرند. اما کارشناسان صحت عامه می‌گویند که پیش از جنگ، غزه دارای سیستم شمارش و ثبت جمعیت دقیق‌تر از بسیاری کشورهای منطقه بود. سازمان ملل متحد نیز معمولاً آمار وزارت صحت غزه را معتبر می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ده نفر در حمله اسرائیل بر جنوب سوریه جان باختند؛ پنج سرباز اسرائیلی در درگیری زخمی شدند

Published

on

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش داده‌اند که در حمله نیروهای اسرائیل بر یک قریه در جنوب سوریه، ۱۰ نفر از جمله دو کودک کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل گفته است که عملیات شبانه برای بازداشت اعضای گروهی به‌نام «جماعة اسلامیة» با درگیری شدید روبه‌رو شد و در پاسخ با شلیک زمینی و حمایت هوایی واکنش نشان داد. در این رویداد پنج سرباز اسرائیلی زخمی شده‌اند که سه تن آنان به‌شدت مجروح‌اند.

سوریه می‌گوید نیروهای اسرائیلی صبح روز جمعه وارد قریه شده و پس از مقاومت باشند‌گان، «درگیری‌های خشونت‌بار» رخ داده است. دو نفر نیز از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!