Connect with us

رویداد های اخیر

وزیران خارجه برخی از کشورها در کنفرانس مونیخ در مورد وضعیت زنان افغان ابراز نگرانی کردند

منتشر شده

در

وزیران امور خارجه ۱۲ کشور در کنفرانس امنیتی مونیخ ابراز نگرانی کرده اند که حقوق زنان و دختران در افغانستان نقض می‌شود. آنان تاکید کرده اند که تامین حقوق بشر یکی از پیش شرط‌های اساسی ادغام مجدد افغانستان در جامعه بین‌المللی است.

وزیران امور خارجه البانیا، اندورا، بلجیم، بلغاریه، کانادا، فرانسه، آلمان، کوسوو، لختن اشتاین، منگولیا، ندرلند و رومانیا با صدور بیانیه‌ای مشترک از امارت اسلامی خواسته اند تا آنچه را که آنان به‌حیث آزار جنسیتی سیستماتیک توصیف کرده اند، متوقف کند.

نمایندگان این کشورها با اشاره به بازداشت‌های اخیر زنان و دختران، خواستار آزادی فوری آنان و تاکید مجدد بر تعهد قوی به تامین حقوق اساسی زنان و دختران افغان شده اند.

در این بیانیه آمده است که از زمان کنفرانس مونیخ در سال گذشته، امارت اسلامی هیچ پیشرفتی در حمایت از حقوق بشر نداشته و وضعیت زنان و دختران بدتر شده است.

وزیران خارجه کشورهای مذکور گفته اند که سیاست‌های امارت اسلامی بخش قابل توجهی از مردم افغانستان را از زندگی عمومی و سیاسی محروم کرده و آینده این کشور را به خطر انداخته اند. آنان از ممنوعیت تحصیل و کار زنان و دختران، محدودیت‌ها بر رفت‌وآمد، بازداشت‌ها و ازدواج‌های اجباری به‌حیث نمونه‌های بارز تبعیض سیستماتیک یاد کرده اند.

در بیانیه آنان از امارت اسلامی خواسته شده است تا به قوانین بین‌المللی حقوق بشر پای‌بند باشد و تمام تصامیمی را که حقوق زنان و دختران را محدود می‌نماید، لغو کند.

وزیران خارجه کشورهای مذکور همچنان بر نیاز برای مبارزه بر ضد تروریزم و قاچاق مواد مخدر تاکید نموده و خاطر نشان کرده اند که پای‌بندی مقام‌های حاکم به مکلفیت‌های بین المللی، به‌ویژه در بخش حقوق بشر، یک پیش‌شرط اساسی برای ادغام مجدد افغانستان در جامعه بین‌المللی است.

این در حالیست که امارت بارها تاکید کرده که به تامین حقوق زنان مطابق شریعت متعهد است و این موضوع مربوط خارجی‌ها نمی‌شود.

رویداد های اخیر

اعتراض شدید کابل به حملات هوایی پاکستان؛ شارژدافیر اسلام‌آباد احضار شد

وزارت خارجه حملات اخیر را نقض آشکار اصول بین‌المللی، قوانین بشردوستانه و حاکمیت ملی افغانستان دانسته و به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است.

Published

on

وزارت امور خارجه اعلام کرد که شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را در پی حملات هوایی به ولایت‌های کنر، پکتیا و پکتیکا احضار و اعتراض شدید افغانستان را نسبت به نقض حریم هوایی و بمباران مناطق مسکونی به وی ابلاغ کرده است.

این وزارت، حملات اخیر را نقض آشکار اصول بین‌المللی، قوانین بشردوستانه و حاکمیت ملی افغانستان دانسته و به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است.

در اعلامیه همچنین آمده است که پاکستان طی سال‌های گذشته با طرح اتهامات بی‌اساس علیه افغانستان تلاش کرده ناکامی‌های امنیتی و سیاسی خود را پنهان کند؛ رویکردی که به گفته وزارت امور خارجه، به روابط همسایگی، اعتماد متقابل و ثبات منطقه آسیب می‌زند.

Continue Reading

International Sports

کانادا با گول دیرهنگام اوستاکیو برای نخستین‌بار به یک‌هشتم نهایی جام جهانی صعود کرد

کانادا اکنون در مرحله یک‌هشتم نهایی، روز چهارم جولای در شهر هیوستن امریکا، به مصاف برنده دیدار مراکش و ندرلند خواهد رفت؛ مسابقه‌ای که برنده آن به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود می‌کند.

Published

on

تیم ملی فوتبال کانادا با پیروزی ۱ بر صفر دربرابر افریقای جنوبی، برای نخستین‌بار در تاریخ این کشور به مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی فیفا صعود کرد.

در این دیدار که یک‌شنبه در لاس انجلس برگزار شد، استیفن اوستاکیو در آخرین لحظات وقت‌های تلف‌شده با ضربه‌ای از پشت محوطه جریمه تنها گول بازی را به ثمر رساند و پیروزی تاریخی کانادا را رقم زد. این گول همچنین به حضور درخشان افریقای جنوبی در جام جهانی پایان داد.

الفونسو دیویس، کپیتان کانادا، که به دلیل مصدومیت از بازی‌های قبلی دور مانده بود، در دقیقه ۷۵ به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد میدان شد. حضور او جان تازه‌ای به خط حمله کانادا بخشید و فشار این تیم در دقایق پایانی سرانجام با گول اوستاکیو به نتیجه رسید.

افریقای جنوبی در بیشتر دقایق مسابقه دفاعی منظم و مستحکم داشت و چند موقعیت خطرناک نیز خلق کرد، اما نتوانست از سد خط دفاعی کانادا عبور کند. با وجود این شکست.

کانادا اکنون در مرحله یک‌هشتم نهایی، روز چهارم جولای در شهر هیوستن امریکا، به مصاف برنده دیدار مراکش و ندرلند خواهد رفت؛ مسابقه‌ای که برنده آن به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود می‌کند.

این صعود، نقطه عطفی در تاریخ فوتبال کانادا محسوب می‌شود. تیمی که سال‌ها در جام جهانی موفق به کسب حتی یک پیروزی نشده بود و در شش دیدار متوالی خود در ادوار گذشته شکست خورده بود، اکنون با حضور در جمع ۱۶ تیم برتر جهان به یکی از شگفتی‌های جام جهانی ۲۰۲۶ تبدیل شده است.

پس از پایان بازی، هواداران کانادا در ورزشگاه لاس ‌انجلس و شهرهای مختلف این کشور به جشن پرداختند.

در سوی دیگر، افریقای جنوبی با وجود حذف از رقابت‌ها، نمایشی قابل‌توجه از خود به جا گذاشت و بار دیگر روند رو به رشد فوتبال افریقا را در سطح جهان به نمایش گذاشت.

مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام جهانی دوشنبه شب با دو دیدار دیگر ادامه می‌یابد؛ برازیل از ساعت ۹ شب به وقت افغانستان دربرابر جاپان قرار می‌گیرد و آلمان نیز از ساعت ۱۲:۳۰ نیمه شب به مصاف پاراگوای می‌رود. برندگان این دو مسابقه به مرحله یک‌هشتم نهایی راه خواهند یافت.

دیدار ندرلند و مراکش نیز ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت کابل برگزار می‌شود و تیم پیروز، حریف کانادا در مرحله بعد خواهد بود.

علاقه‌مندان فوتبال می‌توانند هر سه مسابقه را به‌صورت مستقیم و اختصاصی از شبکه رادیو تلویزیون آریانا دنبال کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقال ۳۳ زخمی وخیم حملات هوایی پاکستان به کابل؛ زخمیان تحت درمان عاجل قرار گرفتند

امارت اسلامی پاکستان را مسئول این حملات دانسته و اعلام کرده است که در نتیجه آن دست‌کم ۳۶ غیرنظامی، به‌شمول زنان و کودکان، «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

مسوولان صحی می‌گویند ۳۳ تن از زخمیان وخیم حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان در شرق افغانستان، برای دریافت خدمات درمانی عاجل، از طریق چرخبال به کابل انتقال یافته‌اند.

به گفته این مسوولان، این افراد بخشی از ۶۶ زخمی هستند که پس از حملات شب گذشته بر مناطق مسکونی در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر در وضعیت وخیم قرار داشتند.

زخمیان در شماری از شفاخانه‌های دولتی کابل بستری شده‌اند و تیم‌های متخصص صحی روند درمان آنان را ادامه می‌دهند. تاکنون در مورد وضعیت سایر زخمیان وخیم و احتمال انتقال آنان به کابل، جزئیاتی منتشر نشده است.

این انتقال‌ها در حالی انجام می‌شود که مقام‌های افغان همچنان در حال بررسی ابعاد تلفات ناشی از حملات هوایی شب گذشته هستند.

امارت اسلامی پاکستان را مسئول این حملات دانسته و اعلام کرده است که در نتیجه آن دست‌کم ۳۶ غیرنظامی، به‌شمول زنان و کودکان، «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.

در همین حال، این حملات با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شده و شماری از مقام‌های پیشین افغانستان و چهره‌های بین‌المللی خواستار کاهش تنش و حل اختلافات از راه گفتگو شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117