Connect with us

تجارت

بانک جهانی: کار پروژه کاسا-۱۰۰۰ در افغانستان از سر گرفته می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۸, ۱۴۰۲)

بانک جهانی می‌گوید که کار پروژه کاسا-۱۰۰۰ در افغانستان از سر گرفته می‌شود. بانک جهانی اعلام کرده است که کار پروژه ساخت خط انتقال نیروی برق کاسا-۱۰۰۰ را به درخواست سه کشور اشتراک ‌کننده در این پروژه در افغانستان آغاز می‌کند.

این خط در تاجیکستان، قرغیزستان و ‌‌پاکستان تقریباً تکمیل شده و در افغانستان کار آن ۱۵ درصد انجام شده است.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزراء نیز پیش از این گفته بود که کار این پروژه آغاز خواهد شد.

به گفته بانک جهانی، کشورهای اشتراک کننده جهانی خواسته‌اند که با کمک مالی اولیه خود کار پروژه کاسا-۱۰۰۰۰ را در افغانستان از سر بگیرد.

براساس این علامیه، بانک‌ جهانی تصمیم گرفته است که کاسا-۱۰۰۰ را به کمک مالی انجمن توسعه بین‌المللی به گونی انحصاری از سر بگیرد و تمام پرداخت‌های ساخت‌وساز در این پروژه در خارج از افغانستان مدیریت شود.

به گفته‌ای بانک جهانی، از۱۱۰ میلیون دالر موجود در این پروژه، که در سال ۱۴۰۰ پس از تحول سیاسی بر افغانستان متوقف شده بود، اکنون استفاده خواهد شد.

این بانک‌ همچنین افزوده که انجمن توسعه بین‌المللی هیچ منبع جدیدی برای تکمیل این پروژه در افغانستان پیشنهاد یا پیش‌بینی نکرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که: «هر پروژه‌ی که در افغانستان تطبیق می‌شود امارت اسلامی افغانستان در جریان باشد و شرایطی که افغانستان دارد باید در نظر گرفته شود و ما آماده همکاری هستیم. امنیت در افغانستان وجود دارد و برای تطبیق پروژه تسهیلات وجود دارد و نظام هم در بخش‌های که لازم است همکاری دارد و مانع نخواهد بود.»

پروژه کاسا-۱۰۰۰ در ماه مارچ سال ۲۰۱۴ با تامین مالی انجمن توسعه بین‌المللی توسط هیأت مدیره بانک جهانی تصویب شد که نیروی برق صادراتی قرغیزستان و تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان منتقل کند. از طریق این پروژه ۱۰۰۰ مگاوات برق به پاکستان و ۳۰۰ مگاوات برق به افغانستان تامین می‌شود.

بانک جهانی گفته است که تکمیل این پروژه در افغانستان بسیار مهم است، زیرا افغانستان مرکز اتصال خط انتقال کاسا-۱۰۰۰ به کشوهای منطقه است.

برپایه سنجش این بانک، اگر این پروژه در افغانستان تکمیل نشود، خسارات اقتصادی و مالی قابل توجهی برای قرغیزستان، پاکستان و تاجیکستان به همراه خواهد داشت. بخشی از این خسارت یک میلیارد دالر برآورد شده است. با این حال، بانک جهانی گفته که پروژه کاسا-۱۰۰۰ در دو مرحله تکمیل خواهد شد و ‌انتظار می‌رود که کار ساخت آن تا سه سال طول بکشد.

تجارت

شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد را در بخش‌های مواد ساختمانی و خوراکی امضا کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۸, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت خبر داده است که شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد و دو تفاهمنامه را در بخش‌های مواد ساختمانی از جمله سیخ گول، رنگ، سنگ مرمر و مواد خوراکی امضا کرده اند.

این قراردادها در جریان سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به ولایت هرات و با حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امضا شده است.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، آقای عزیزی در مراسم امضای این قراردادها گفت: «بهترین فُرصت جهت گسترش روابط تجارتی و اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان مهیا گردیده است که دو طرف باید از آن استفاده اعظمی نمایند.»

وزارت صنعت و تجارت خاطر نشان کرده که قراردادهای مذکور در نتیجه سفر سرپرست این وزارت به ترکمنستان و ملاقات با قربانقلی بردی محمد اف، رهبر ملی ترکمنستان عقد شده است.

پیش از این، هیات تجارتی ترکمنستان گفته بودند که هدف آنان گسترش روابط اقتصادی میان بخش‌های خصوصی دو کشور می‌باشد، بنابرین تلاش می‌کنند تا سالانه صدها تُن مواد ساختمانی را از صنعت کاران افغانستان خریداری کنند.

Continue Reading

تجارت

علاقمندی اتحادیه صنعت کاران ترکمنستان برای خرید مواد ساختمانی از شهرک صنعتی هرات

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۸, ۱۴۰۳)

اتحادیه صنعت کاران ترکمنستان علاقمند قرارداد در بخش مواد ساختمانی با صنعت کاران هرات هستند. هیأت اقتصادی آن‌کشور که سه روز می‌شود درهرات بسر می‌برد از کارخانه‌های مختلف به خصوص سنگ مرمر، سیخ گل و تولید رنگ ساختمانی دیدن کرده اند.

این هیأت که از بخش سکتور خصوصی ترکمنستان به هرات آمده می‌گویند هدف آنها گسترش روابط اقتصادی میان بخش‌های خصوصی دو کشور می‌باشد، بنابرین تلاش می‌کنند تا سالانه صدها تُن مواد ساختمانی را از صنعت کاران افغانستان خریداری کنند.

قرار است به زودی قراردادهای در بخش فروش سنگ مرمر، رنگ ساختمانی و سیخ گل میان صنعت کاران دو کشور امضا شود.

چاریار، عضوهیأت اقتصادی ترکمنستان می‌گوید که: «در جریان این سفر که ما در هرات بودیم و محصولات که ما در کارخانه‌ها دیدیم و مخصوصاً کارهای که صنایع دستی بود در قسمت سنگ مرمر، سنگ اونیکس، این‌ها واقعاً شگفت‌انگیز است، طبیعتاً که در دنیا صنایع دستی یکی از گران‌بها ترین و محبوب ترین محصولات گفته می‌شود، بناء ما از محصولات که اینجا دیدیم شگفت زده شدیم.»

اتاق صنایع و معادن هرات می‌گوید که این ظرفیت درشهرک صنعتی هرات حالا وجود دارد که در بخش‌های مختلف کالاهای تولیدی را به بیرون از کشور صادر کند. درحال حاضر حدود ۴۰ شرکت در بخش پروسس سنگ مرمر فعالیت دارد، توافق هیأت اقتصادی ترکمنستان با صنعت کاران هرات می‌تواند گام ارزشمندی در قسمت تجارت مواد ساختمانی باشد.

با این حال برخی کارخانه داران به این باور اند که وضعیت تولید مواد ساختمانی طی سال‌های اخیر بهتر شده است، ظرفیت‌ها در قسمت تولید و پروسس سنگ مرمر وهمچنان سیخ گل بلند رفته است.

اتاق صنایع و معادن هرات می‌گوید که فعلا در شهرک صنعتی این ولایت بیش از ۸۰۰ کارخانه فعال می‌باشند.

Continue Reading

تجارت

محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه از تهران گذشت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که ۱۰ واگن محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه، از تهران عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب ایران است.

این خبرگزاری به نقل از وزارت راه و شهرسازی ایران نوشته است که مجموعه موسوم به «کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان» بدون طی مراحل قانونی اعم از اخذ مجوزهای مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از اداره راه‌ آهن ایران، اقدام به ارسال این محموله کرده بود.

ایرنا نوشته است که ایران با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، اجازه عبور این محموله را داده است.

مقام‌های ایرانی اعلام کرده اند که آنان محموله تجارتی بعدی افغانستان را پس از کسب مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیربط اجازه عبور خواهند داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!