Connect with us

جهان

اسرائیل در حال پیش بردن طرح حمله به رفح

منتشر شده

در

در حالی که بمباران شدید مناطقی در شمال نوار غزه، در روز چهارشنبه (پنجم ثور) به هفته‌ها آرامش نسبی در این مناطق پایان داد، دولت اسرائیل اعلام کرد که در حال پیش بردن حمله همه‌جانبه و زمینی خود به رفح است.

سخنگوی بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت که اسرائیل در حال پیش بردن برنامه‌های خود برای عملیات زمینی در رفح است، اما هیچ جدول زمانی برای این حمله ارائه نکرد.

کشورهای غربی، از جمله امریکا به عنوان نزدیکترین متحد اسرائیل،از این کشور خواسته‌اند تا از حمله به رفح که بیش از نیمی از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه را در خود جای داده است، خودداری کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، گفت که واشنگتن همچنان در حال گفتگو با اسرائیل در مورد رفح است و انتظار میرود مقام‌های هر دو کشور به زودی بار دیگر در دیدارهای رو در رو در این‌باره با یکدیگر مذاکره کنند.

او روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «ما گفتگوهای بسیار مفصلی داشته‌ایم تا نه تنها درباره نگرانی‌هایمان، بلکه درباره این دیدگاه که راه دیگری برای مقابله با تهدید حماس در رفح وجود دارد، صحبت کنیم.»

یک مقام ارشد دفاعی اسرائیل که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت که اسرائیل آماده تخلیه غیرنظامیان قبل از حمله خود به رفح است.

او افزود:«ما ۴۰ هزار چادر خریدهایم که هر کدام میتوانند ۱۰ تا ۱۲ نفر را در خود جای دهند. تنها چیزی که باقی مانده، این است که نتانیاهو دستور بدهد.»

جیک سالیوان نیز گفت که از زمان گفتگوی بایدن و نتانیاهو در چهارم اپریل، ایالات متحده شاهد افزایش قابل توجه کمکهای رسیده به غزه و به ویژه مناطق آسیبدیده در شمال غزه بوده است.

این اظهار نظر پس از آن بیان شد که سازمان کمکی سازمان ملل، آنروا، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تعداد لاری‌های کمکی که وارد این منطقه شدهاند به بالاترین حد خود از زمان آغاز جنگ رسیده است.

در رویدادی دیگر، در مجتمع شفاخانه‌های ناصر، مرکز اصلی صحی در جنوب غزه، مقام‌ها گفتند که اجساد بیشتری را از یک گور دسته جمعی بیرون آوردهاند و مجموع اجساد به ۳۳۴ تن رسیده است.

فلسطینی‌ها می‌گویند که سربازان اسرائیلی اجساد را با بولدوزر در آنجا دفن کردند تا جنایات خود را پنهان کنند. ارتش اسرائیل این موضوع را رد میکند اگرچه میگوید که نیروهایش برخی از اجساد را پس از آزمایش، دوباره در این محل دفن کردهاند تا مطمئن شوند هیچ گروگانی در آنجا وجود ندارد.

به گفته مقام‌های صحی غزه، که تحت کنترل حماس است، در این جنگ که اکنون در هفتمین ماه خود قرار دارد، بیش از ۳۴ هزار فلسطینی کشته شدهاند.

وزارت صحت غزه همچنین اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته، دست کم ۷۹ فلسطینی کشته و ۸۶ نفر زخمی شدهاند.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!