Connect with us

صحت

وزارت صحت برای جلوگیری از مرض اسهال حاد در پروان نشست برگزار کرد

طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین می‌شوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه از برگزاری نشستی تحت ریاست معین عرضه خدمات صحی این وزارت با رؤسای مرکزی، نمایندگان شفاخانه انتانی و موسسه «جک» برای جلوگیری و رسیدگی به واقعات بیماری اسهال حاد در دره کفشان غوربند ولایت پروان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین می‌شوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.

همچنان در این نشست به نماینده موسسه تطبیق کننده «جک» در ولایت پروان هدایت داده شد تا همه امکانات صحی را برای تداوی بیماران فراهم نماید.

وزارت صحت عامه گفته است که قرار است نشستی دیگر در این مورد با نمایندگان سازمان صحی جهان و شرکای صحی راه اندازی شود تا آنها نیز در این راستا با وزارت صحت‌عامه همکاری نموده و خدمات صحی مورد نیاز را ارایه کنند.

چند روز قبل، مقام‌های محلی در پروان اعلام کرده بودند که بیش از ۵۰۰ تن در این ولایت به یک بیماری ساری ناشناخته مبتلا شده و دو تن جان خود را از دست داده اند.

به گفته سخنگوی وزارت صحت عامه، مریضان به شفاخانه ولایتی پروان و به شفاخانه انتانی در کابل منتقل شده و وضعیت شان قناعت بخش است.

صحت

وزیر صحت عامه سفر خود به هند را فصل جدیدی در تقویت روابط صحی میان کابل و دهلی‌نو دانست

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی پس از بازگشت از هند، سفرش را فصل مهم و جدیدی در تقویت روابط صحی میان افغانستان و هند دانسته است.

آقای جلالی در یک نشست خبری امروز (سه‌شنبه) در کابل گفت که اهداف اساسی این سفر شامل تقویت همکاری‌های صحی دوجانبه، جلوگیری از کمبود احتمالی ادویه، معیاری‌سازی طب سنتی واردات ادویه باکیفیت و ارزان به افغانستان، ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و فراهم‌سازی برنامه‌های آموزشی برای وزارت صحت، ایجاد تسهیلات مناسب برای تداوی مریضان افغان در هند و تربیه افراد مسلکی در بخش طب سنتی بوده است.

براساس خبرنامه این وزارت، جلالی افزود که در جریان این سفر، کمک‌ها و تعهدات مشخصی از سوی هند و نهادهای مربوطه صورت گرفته است که شامل واکسین‌های مختلف به ارزش ۵ میلیون دالر، دستگاه رادیوتراپی برای تداوی سرطان به ارزش ۳ میلیون دالر، پنج تُن ادویه سرطانی به ارزش ۱ میلیون دالر، دستگاه سی‌تی‌اسکن به ارزش ۳۰۰ هزار دالر، اعمار یک شفاخانه و یک مرکز خاص تداوی تلسیمیا به ارزش ۵۰۰ هزار دالر می‌باشد.

خبرنامه افزوده است که برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای متخصصین و کارمندان صحی، کمک ۷۰ هزار امپول توسط یک سرمایه‌گذار افغان اعمار یک مرکز تحقیقاتی و انستیتیوت طب سنتی در کابل، انتقال ادویه باکیفیت به افغانستان، تأمین نیازهای بازار، سرمایه‌گذاری در سکتور صحی و برخی دیگر از کمک‌های مهم از جمله دستاوردهای این سفر به‌شمار می‌روند.

Continue Reading

صحت

ستایش وزیر صحت‌عامه از حمایت دیرینه هند؛ ویزه‌های صحی «کانال حیاتی بشردوستانه» برای افغان‌ها

در بخش طب سنتی، وزیر صحت‌عامه از توافق‌ها برای همکاری در زمینه آیورودا و یونانی خبر داده و گفته است که ایجاد انستیتوت و مرکز تحقیق طب سنتی در افغانستان و انتقال نصاب درسی هند، می‌تواند به ادغام مصون این طبابت با سیستم صحی مدرن کمک کند.

Published

on

وزیر صحت‌عامه افغانستان، نورجلال جلالی، در جریان سفر رسمی‌اش به هند، از حمایت‌های دیرینه دهلی‌نو در بخش صحت افغانستان قدردانی کرده و ویزه‌های صحی هند را «یک کانال حیاتی بشردوستانه» برای بیماران افغان خوانده است.

آقای جلالی در گفت‌وگوی اختصاصی با یک شبکه هندی گفته است که افغان‌ها از سال‌ها به این‌سو برای تداوی به هند سفر می‌کنند و هزاران بیمار در سال‌های اخیر از این روند بهره‌مند شده‌اند. به گفته او، تسهیل ویزه‌های صحی نقش مهمی در دسترسی بیماران افغان به خدمات پیشرفته درمانی داشته است.

وزیر صحت‌عامه همچنان از کمک‌های هند در بخش زیربناهای صحی افغانستان استقبال کرده و شفاخانه اطفال اندرا گاندی در کابل را «یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شفاخانه‌های کودکان در افغانستان» توصیف کرده است. هند پیش از این، یک مرکز تلاسیمی، یک مرکز تشخیصیه مدرن و سیستم گرمایشی جدید را در این شفاخانه ایجاد کرده و تعهد سپرده است که ماشین سی‌تی‌اسکن و حمایت‌های بیشتر زیربنایی نیز فراهم خواهد شد.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، هند همچنان ساخت یک شفاخانه ۳۰ بستر در ولسوالی بگرامی کابل را در برنامه دارد که شامل مرکز تداوی سرطان، مرکز تروما و پنج کلینیک صحت مادر و کودک خواهد بود. علاوه بر این، حدود ۷۵ پای مصنوعی (جایپور فوت) برای شهروندان افغان نصب شده و در جریان سفر وزیر امور خارجه افغانستان، ۲۰ امبولانس نیز از سوی هند به افغانستان اهدا شده است.

نورجلال جلالی در دیدار با وزیر صحت و رفاه خانواده هند، بر گسترش همکاری‌ها در بخش تجهیزات طبی، تنظیمات دارویی، آموزش کادرهای صحی و تأمین دواهای مورد نیاز، به‌ویژه داروهای سرطان، تأکید کرده و گفته است که دهلی‌نو تعهد سپرده این داروها را به‌گونه فوری در اختیار افغانستان قرار دهد.

او همچنان ظرفیت‌سازی، آموزش داکتران افغان در هند و اعزام تیم‌های طبی هندی به افغانستان را از اولویت‌های مهم وزارت صحت‌عامه خوانده و گفته است که پس از دهه‌ها جنگ و بی‌ثباتی، تقویت منابع بشری صحی برای افغانستان حیاتی است.

در بخش طب سنتی، وزیر صحت‌عامه از توافق‌ها برای همکاری در زمینه آیورودا و یونانی خبر داده و گفته است که ایجاد انستیتوت و مرکز تحقیق طب سنتی در افغانستان و انتقال نصاب درسی هند، می‌تواند به ادغام مصون این طبابت با سیستم صحی مدرن کمک کند.

جلالی همچنان به تلاش‌های افغانستان برای متنوع‌سازی مسیرهای واردات دوا اشاره کرده و گفته است که با همکاری هند و سایر کشورها، وابستگی به یک مسیر مشخص کاهش یافته و عرضه داروهای اساسی به بازار افغانستان تضمین شده است. او مبارزه با دواهای تقلبی و بی‌کیفیت را «یک نگرانی جدی» خوانده و از ایجاد ساختارهای جدید نظارتی در وزارت صحت‌عامه خبر داده است.

در پایان، وزیر صحت‌عامه بر تقویت خدمات صحی برای زنان و کودکان تأکید کرده و گفته است که زنان بخش جدایی‌ناپذیر جامعه افغانستان‌اند و دسترسی آنان به خدمات صحی، در چارچوب فرهنگ افغانی و اصول اسلامی، گسترش خواهد یافت.

او روابط افغانستان و هند را «ریشه‌دار، مردم‌محور و مبتنی بر ارزش‌های بشردوستانه» خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این همکاری‌ها در بخش صحت، داروسازی و زیربناهای درمانی بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

صحت

هیأت وزارت صحت‌عامه از بنیاد «جامعه همدرد» دهلی‌نو دیدار کرد

در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند.

Published

on

وزارت صحت‌عامه افغانستان اعلام کرده است که یک تیم تخنیکی این وزارت در جریان سفر رسمی به هند، از بنیاد علمی و تحصیلی «جامعه همدرد» در شهر دهلی‌نو دیدار کرده است.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند. دو طرف همچنان روی گسترش همکاری‌های مشترک، به‌ویژه در بخش طب سنتی، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

 وزارت صحت‌عامه افزوده است که رهبری بنیاد جامعه همدرد آمادگی خود را برای انجام تحقیقات مشترک در بخش طب سنتی، ارزیابی معیاری محصولات درمانی از طریق لابراتوارهای همدرد، تبادل تجارب علمی و شریک‌سازی معلومات اعلام کرده است. بر اساس این اعلامیه، این بنیاد همچنان تعهد سپرده است تا برای داکتران و کارمندان صحی افغانستان زمینه بورسیه‌ها و برنامه‌های آموزشی مسلکی را فراهم سازد.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، هر دو جانب این‌گونه همکاری‌های علمی و تحصیلی را گامی مهم در راستای تقویت نظام صحت‌عامه، معیاری‌سازی طب سنتی و توسعه نهادهای علمی و تحقیقی دانسته و بر تداوم و گسترش مؤثر این روابط در آینده تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!