Connect with us

رویداد های اخیر

ملیحه لودی: پاکستان اهمیت خود را برای امریکا از دست داده است

او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.

منتشر شده

در

سفیر پیشین پاکستان در امریکا می‌گوید که اهمیت پاکستان برای امریکا پس از خروج از افغانستان، کاهش یافته است. ملیحه لودی گفته است که اولویت‌های استراتژیک امریکا تغییر کرده است.

سفیر پیشین پاکستان در امریکا در گفتگو با شبکه آری گفته است که اهمیت پاکستان برای ایالات متحده ارتباط نزدیکی با افغانستان دارد.

امریکا اخیراً برنامه راکتی پاکستان را تحریم کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود توصیف کرد. او گفت تولید راکت‌های بالستیک دوربرد برای این کشور توجیهی ندارد.

امریکا در زمان حضور در افغانستان، روابطی خیلی خوب با پاکستان داشت و بیش از ۲۰ میلیارد دالر به این کشور در طول دو دهه حضور در افغانستان کمک کرد.

لودی گفت امریکا اکنون دارای منافع و اولویت‌های متفاوتی است.

لودی همچنین درباره حزب تحریک انصاف پاکستان خاطرنشان کرد که نگرانی‌های مرتبط به این حزب می‌بایست قبل از روی کار آمدن ترمپ حل شود.

او هشدارهای کشورهای غربی به‌خصوص اتحادیه اروپا درباره محاکم نظامی در پاکستان را مهم دانست و گفت این کشور به‌دلیل استفاده مداوم از محاکم نظامی در خطر است.

او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.

اردوی پاکستان معترضان حامی عمران خان را در محاکم نظامی محاکمه کرده است. آنها متهم اند که به تاسیسات نظامی حمله کرده اند.

رویداد های اخیر

افغانستان در پنج سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است

Published

on

بی‌بی‌سی با استناد به آمارهای سازمان ملل متحد گزارش داده است که افغانستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است.

با این حال، آمارهای سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که با گذشت پنج سال، فاصله میان نیازهای بشری و میزان کمک‌های دریافت‌شده همچنان گسترده است. کاهش کمک‌های بین‌المللی، افزایش شمار افراد نیازمند و بازگشت میلیون‌ها مهاجر از عوامل اصلی افزایش فشار بر وضعیت بشری افغانستان عنوان شده‌اند.

پس از سقوط نظام جمهوری در آگست ۲۰۲۱، افغانستان با بحران شدید بشری روبه‌رو شد. کاهش ارزش پول ملی، از دست‌رفتن صدها هزار شغل و توقف یا کاهش برخی برنامه‌های حمایتی نهادهای بین‌المللی، وضعیت اقتصادی و بشری کشور را دشوارتر کرد.

در واکنش به این وضعیت، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی درخواست‌های گسترده‌ای برای تأمین کمک‌های بشردوستانه به افغانستان مطرح کردند. بر اساس آمارهای منتشرشده، در سال ۲۰۲۱ حدود ۵.۲ میلیارد دالر، در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۸ میلیارد دالر و در سال ۲۰۲۳ نزدیک به دو میلیارد دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص یافته است.

در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز سازمان ملل متحد برای تأمین بیش از سه میلیارد دالر کمک به افغانستان درخواست کرد، اما میزان کمک‌های دریافت‌شده کمتر از نیازهای تعیین‌شده بود. بخش عمده این کمک‌ها در زمینه‌های غذا، صحت، کمک به بازگشت‌کنندگان و سایر نیازهای بشری مصرف شده است.

با وجود این کمک‌ها، سازمان ملل متحد افغانستان را همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری جهان می‌داند و بر تداوم حمایت‌های بین‌المللی از میلیون‌ها فرد نیازمند در کشور تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی افغانستان با اندونیزیا در پی وقوع زلزله مرگبار

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی وقوع یک زلزه نیرومند در شرق اندونیزیا که دست‌کم ۵۳ کشته برجا گذاشته و حدود ۵ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است، ابراز تأسف و همدردی کرد.

این زلزله به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز شنبه جزیره فلورس و مناطق اطراف آن را لرزاند.

وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای، مراتب همدردی و تسلیت خود را به دولت و مردم اندونیزیا به‌خاطر تلفات ناشی از این رویداد ابراز کرد.

این وزارت همچنین برای مجروحین شفای عاجل آرزو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر تجارت افغانستان با معاون صدراعظم ازبیکستان در ترمذ دیدار کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با جمشید خواجه‌اوف، معاون صدراعظم ازبیکستان، در شهر ترمذ دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک گفتگو کردند.

در این دیدار که روز گذشته (شنبه) در مرکز تجارتی ترمذ برگزار شد، دو طرف درباره همکاری در بخش‌های برق، معادن و زراعت بحث و تبادل نظر کردند.

مقام‌های اوزبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز کردند. در مقابل، هیئت افغانستان از این آمادگی استقبال کرده و بر فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کرد.

در این دیدار، محمدیوسف وفا، والی بلخ و عبدالغفار بحر، سفیر افغانستان در تاشکند نیز حضور داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!