Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی اظهارت نماینده پاکستان در مورد داعش را «عقده‌مندانه» خواند

فطرت افزود: «موضوع دیگر این است که سازمان ملل باید چوکی افغانستان را بپذیرد تا اینکه در این نشست‌ها قضاوت درست شود و زمینه پروپاگند عقده مندانه به کسی مساعد نشود.»

منتشر شده

در

امارت اسلامی اظهارات نماینده پاکستان در سازمان ملل و برخی جهت‌های دیگر را عقده‌مندانه خوانده و می‌گوید که افغانستان یک کشور امن است و به هیچ‌‌گونه فعالیت خودسر در آن اجازه داده نمی‌شود.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفته است که عدم حضور افغانستان در نشست‌های سازمان ملل باعث شده شماری از کشورها تصویر نادرستی از افغانستان ارائه دهند.

آقای فطرت گفت: «متأسفانه جهت‌های مختلف در این گونه نشست‌ها عقده خود را بر افغانستان خالی می‌کنند و کوشش می‌کنند که تصویر نادرست از افغانستان ارائه نمایند. واقعیت این است که افغانستان یک کشور امن است و یک نظام واحد حاکم است. امارت اسلامی در تمام جغرافیای کشور کنترول دارد و هیچ خودسر اینجا نیست و نه اجازه فعالیت دارد.»

او افزود: «موضوع دیگر این است که سازمان ملل باید چوکی افغانستان را بپذیرد تا اینکه در این نشست‌ها قضاوت درست شود و زمینه پروپاگند عقده مندانه به کسی مساعد نشود.»

منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت اظهار داشت که امارت اسلامی در مهار داعش خراسان چندان موفق نبوده و آنان به چالشی جدی برای حاکمان افغانستان تبدیل شده است.

سفیر پاکستان تاکید کرده که حضور بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان تهدیدی برای کل منطقه و جهان است.

آقای اکرم گفته است: «بزرگترین تهدید برای امنیت و ثبات در افغانستان، منطقه و در واقع کل جهان از بیش از ۲۰ سازمان تروریستی موجود در افغانستان ناشی می‌شود. دولت طالبان با چالشی علیه قدرت و ایدئولوژی شان از سوی داعش خراسان مواجه است. آنها با داعش می‌جنگند. اما بدیهی است که چندان مؤثر نیست، همانطور که از حملات متعدد داعش در افغانستان و همچنین حملات آن در کرمان ایران، مسکو، و اخیراً در پیشاور پاکستان مشهود است.»

او افزوده که که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) نیز با حدود ۶ هزار نیرو در افغانستان فعال است و مانند یک چتر برای گروه‌های هراس‌افگن در منطقه عمل می‌کند.

در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که پاکستان در پی یک بازی سیاسی و امنیتی است و از داعیه مبارزه با تروریزم برای به‌دست آوردن اهداف خود استفاد میکند.

قابل ذکر است که امارت اسلامی پیشتر نیز در واکنش به نشست شورای امنیت گفته بود که حکومت سرپرست همواره تلاش کرده تا با جامعه جهانی تعامل داشته باشد.

رویداد های اخیر

سخنگوی امارت اسلامی نام واقعی‌اش را فاش کرد

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با بی‌بی‌سی برای نخستین‌بار به‌گونه علنی گفت که نام واقعی‌اش «طاهر شاه صدیقی» است.

مجاهد در پاسخ به پرسشی درباره حقوق زنان گفت: «ما در چارچوب شریعت به حقوق زنان، آزادی بیان و مسائل دیگر متعهد هستیم. باید همه چیز را از دریچه شریعت ببینیم.»

او درباره کار زنان در اداره‌های دولتی گفت که حضور آنان در برخی اداره‌ها «سبب مفاسد» می‌شود و «عزت آن‌ها زیر سوال قرار می‌گیرد.»

مجاهد درباره آموزش زنان نیز گفت که این موضوع همچنان در دست بررسی است و امارت اسلامی برای آن به «راه‌حلی مبتنی بر شریعت» نیاز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد می‌گوید تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند و نبود برق قابل اعتماد همچنان یکی از چالش‌های بزرگ برای ارائه خدمات صحی، آموزشی، معیشت مردم و اقتصادهای محلی در کشور است.

این نهاد می‌گوید در مناطق دوردست، شمار زیادی از مردم هنوز به خدمات کافی برق دسترسی ندارند و گسترش شبکه ملی برق به این مناطق با چالش‌های زیادی روبه‌رو است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد در بخشی از گزارش خود گفته است: «در سراسر افغانستان، برق قابل اعتماد همچنان یک چالش عمده برای مراقبت‌های صحی، آموزشی، معیشت و اقتصاد محلی است. با توجه به اینکه تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم به شبکه ملی برق متصل هستند، جوامع روستایی تا حد زیادی از این نعمت محروم هستند.»

در همین حال، شماری از شهروندان می‌گویند که در شبانه‌روز تنها برای چند ساعت محدود به برق دسترسی دارند و خواستار کاهش پرچاوی‌ها و افزایش تولید و تأمین برق هستند.

محمداسماعیل، باشنده کابل، گفت: «ما از گرمی رنج می‌بریم. شب مکمل برق نیست. بدون پکه سخت است. مشکل کمبود برق باید رفع شود.»

حزب‌الله کروخیل، باشنده کابل، نیز گفت: «برق نیاز هر فرد جامعه است. از حکومت می‌خواهیم کاری کند تا مردم از مشکل کمبود برق رهایی یابند.»

برخی دیگر از شهروندان می‌گویند که تقاضا برای برق روزبه‌روز افزایش می‌یابد و لازم است تولید برق افزایش یافته و کار روی پروژه‌های برق با سرعت بیشتری پیش برود.

اسلام‌الدین، باشنده کابل، گفت: «پرچاوی برق کمتر شود و برق بیشتر تولید شود. فعلاً مردم با مشکل بزرگ روبه‌رو هستند. تقاضای ما از دولت این است که روی پروژه‌های تولید برق کار کند.»

در همین حال، مسئولان شرکت برشنا می‌گویند کمبود برق موضوع تازه‌ای نیست و از گذشته وجود داشته است و رفع کامل آن زمان‌بر خواهد بود.

محمدصادق حق‌پرست، سخنگوی شرکت برشنا، گفت: «شرکت برشنا برای رفع کمبود برق که در نتیجه آن با پرچاوی‌های زیادی روبه‌رو هستیم، کار می‌کند تا هرچه زودتر این مشکل حل شود. در این زمینه ۱۷ قرارداد با شرکت‌های مختلف امضا کرده‌ایم که از این میان، کار عملی ۱۰ پروژه جریان دارد.»

این در حالی است که بخش عمده برق مورد نیاز افغانستان از کشورهای همسایه وارد می‌شود و سالانه مبلغ هنگفتی برای واردات برق به کشورهای همسایه پرداخت می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست شانگهای بدون دعوت از کابل؛ افغانستان دوباره در حاشیه قرار می‌گیرد؟

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

Published

on

نشست سران سازمان همکاری شانگهای قرار است اول سپتامبر در بیشکک، پایتخت قرغیزستان، برگزار شود؛ اما تا اکنون دعوت رسمی از امارت اسلامی برای حضور در این نشست اعلام نشده است.

رهبران ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای در این نشست درباره مسائل امنیتی، اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو خواهند کرد؛ موضوعاتی که به باور آگاهان، افغانستان نیز به‌گونه مستقیم با آن‌ها ارتباط دارد.

آگاهان می‌گویند با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان و تأثیر تحولات این کشور بر امنیت منطقه، حضور کابل در نشست‌های سازمان همکاری شانگهای می‌تواند زمینه تعامل بیشتر در بخش‌های امنیتی و اقتصادی را فراهم کند.

امارت اسلامی نیز پیش از این تأکید کرده است که در تصمیم‌ها و برنامه‌هایی که به آینده منطقه مربوط می‌شود، دیدگاه افغانستان باید در نظر گرفته شود.

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

مقام‌های روسیه پیش از این گفته‌اند که اعضای دایمی سازمان همکاری شانگهای نسبت به بازگرداندن جایگاه ناظر افغانستان دیدگاه مثبتی دارند.

به باور آگاهان، بازگشت افغانستان به جایگاه ناظر می‌تواند زمینه حضور دوباره کابل در گفتگوهای منطقه‌ای و افزایش همکاری‌ها در بخش‌های امنیت، تجارت و اقتصاد را فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!