Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد

منتشر شده

در

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که کار بخش دوم سرک واخان بدخشان را با یک شرکت خصوصی به امضا رسانده است.

محمد یونس آخندزاده، سرپرست این وزارت در مراسمی به این مناسبت در کابل گفت که این سرک از نگاه اقتصادی برای افغانستان از اهمیت ویژه برخوردار است و با تکمیل شدن آن افغانستان به کشور چین وصل خواهد شد.

به گفته آخندزاده، این قرارداد شامل ساخت ۷۱ کیلومتر سرک است.

او هنگام امضای این قرارداد گفت که قرار است تا پایان سال آینده خورشیدی جغل‌اندازی ۷۱ کیلومتر کار باقی مانده آن به ارزش ۱۴۳ میلیون افغانی تکمیل شود.

وی تأکید کرد که با گرم‌شدن هوا کار عملی آن آغاز خواهد شد.

در همین حال، مسوولان شرکت قراردادی نیز در این مراسم از تکمیل کار ساخت این سرک در وقت تعیین‌ شده اطمینان دادند.

غوث الدین، مسوول شرکت قراردادی، گفت: «ما در هر موسوم آنجا کار کرده نمی‌توانیم، فقط چهار یا پنج ماه کار کرده‌ می‌توانیم.»

سرک واخان ۱۲۱ کیلومتر طول دارد که کار فاز اول آن سال گذشته در پامیر کوچک آغاز شد و حالا تنها کار ساختمانی آن باقی مانده که در سال پیش رو تکمیل خواهد شد.

رویداد های اخیر

ملی‌پوشان پاورلیفتینگ افغانستان از بلاروس ۴ مدال گرفتند

ترکیب تیم افغانستان شامل شش ورزشکار و یک مربی بود که با تلاش و پشتکار توانستند افتخارات تازه‌ای برای ورزش کشور رقم بزنند.

Published

on

تیم ملی پاورلیفتینگ افغانستان در رقابت‌های جهانی بلاروس با درخشش عالی، چهار مدال طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورد و نام کشور را در میان برترین‌ها ثبت کرد.

این مسابقات از ۶ جوزا تا جمعه، ۱۰ جوزا سال جاری خورشیدی در شهرهای میزبان بلاروس برگزار شد و ورزشکاران افغان در رده‌های سنی مختلف شامل نوجوانان، آزاد و ماسترها با حریفان بین‌المللی رویارویی کردند.

ترکیب تیم افغانستان شامل شش ورزشکار و یک مربی بود که با تلاش و پشتکار توانستند افتخارات تازه‌ای برای ورزش کشور رقم بزنند.

اداره ملی المپیک و تربیت بدنی اعلام کرده است که فواد شیرین‌سخن، جابر شیرین‌سخن، نور احمد سخیزاده و میرویس رفیع‌زاده موفق به کسب مدال‌های طلا شدند.

روح‌الله خیراندیش مدال نقره و حمیدالله حکیمی مدال برنز را به گردن آویختند.

فدراسیون پاورلیفتینگ کشور یادآور شده که سال گذشته به دلیل محدودیت‌ها، ملی‌پوشان از حضور در رقابت‌های جهانی محروم بودند؛ اما امسال شرایط فراهم شد تا بار دیگر افغانستان در صحنه بین‌المللی بدرخشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان و ازبکستان بر گسترش همکاری‌های تجارتی و اقتصادی تأکید کردند

این موضوع در دیدار نورالدین عزیزی، وزیر وزارت صنعت و تجارت افغانستان، با امانبای اورینبایف، رئیس شورای عالی منطقه قره‌قالپاقستان ازبکستان، در شهر مزارشریف مطرح شده است.

Published

on

افغانستان از ازبکستان خواسته است تا برای تقویت روابط تجارتی میان بخش خصوصی دو کشور، یک دفتر هماهنگی و ارتباطی در بازار مرزی ترمذ ایجاد کند.

این موضوع در دیدار نورالدین عزیزی، وزیر وزارت صنعت و تجارت افغانستان، با امانبای اورینبایف، رئیس شورای عالی منطقه قره‌قالپاقستان ازبکستان، در شهر مزارشریف مطرح شده است.

در این دیدار، دو طرف درباره گسترش همکاری‌ها در بخش صادرات پنبه، زغال‌سنگ، میوه‌های تازه و خشک افغانستان و همچنان پروژه‌های مشترک در بخش تولید مواد غذایی، مصالح ساختمانی، گردشگری، تولید دوا، پروسس مواد معدنی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مهم اقتصادی گفتگو کردند.

مقام‌های ازبکستان همچنین از برنامه ایجاد اتاق‌های تجارت در روسیه، قزاقستان و قرغیزستان برای حمایت از صادرات و دسترسی بهتر به بازارهای منطقه خبر داده‌اند.

در همین حال، هیئت ازبکستانی در جریان سفر خود نمایشگاهی از تولیدات ملی این کشور را نیز در شهر مزارشریف افتتاح کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان بورسیه‌های جدید تحصیلی برای افغان‌ها اعلام کرد

Published

on

سفارت جاپان در کابل بورسیه‌های جدید تحصیلی برای سال ۲۰۲۷ اعلام کرده است. متقاضیان علاقه‌مند و واجد شرایط می‌توانند دستورالعمل‌ها و فورم‌های درخواست را از وب‌سایت رسمی «تحصیل در جاپان» دانلود کنند و باید درخواست‌های خود را تا ۲۵ می ۲۰۲۶ ارسال کنند.

امتحان کتبی در کابل در ۱۸ جون ۲۰۲۶ اخذ و پس از آن در ماه جولای مصاحبه انجام خواهد شد.

سفارت جاپان خاطرنشان کرده که بنیاد آقاخان در جمع‌آوری درخواست‌ها و تسهیل امتحانات کتبی کمک خواهد کرد، اما در روند انتخاب دخالتی نخواهد داشت.

این سفارت همچنین تأکید کرد که انتخاب به طور مستقل توسط سفارت و دولت جاپان، بر اساس شایستگی تحصیلی، کیفیت اسناد درخواست و عملکرد در امتحان کتبی و مصاحبه، بدون در نظر گرفتن پیشینه مذهبی، زبانی یا قومی انجام خواهد شد.

سفارت جاپان به متقاضیان هشدار داد که متوجه کلاهبرداری‌ها باشند و تأکید کرد که در هیچ مرحله‌ای از روند درخواست، نیازی به پرداخت پول نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!