Connect with us

رویداد های اخیر

سفر هیأت اقتصادی ایران به غرب افغانستان

منتشر شده

در

یک هیأت اقتصادی ایران به هرات سفر نموده و با مقام‌های محلی این ولایت در باره گسترش تجارت با افغانستان گفتگو کرده است.

این هیات به ریاست رسول مهاجر، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران و متشکل از معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و‌ شهرسازی و والی خراسان جنوبی این کشور می‌باشد.

سفارت ایران در کابل می‌گوید که این هیأت ضمن بازدید از خط آهن خواف-هرات و شهرک صنعتی این ولایت، با والی و جمعی از تاجران هرات دیدار و در زمینه گسترش تجارت میان دو کشور، به خصوص تجارت سرحدی گفتگو کرده است.

این هیات پس از هرات، به ولایت فراه نیز سفر می‌نماید و در راستای توسعه همکاری‌های دوجانبه و ایجاد سهولت در انتقال کالاها بین ایران و افغانستان گفتگو خواهد کرد.

سفر هیات اقتصادی ایران به حوزه غرب افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که پیشتر، معاون رئیس‌جمهور آن‌کشور خواستار گسترش روابط ولایت‌های سرحدی ایران با کشورهای همسایه، به‌ویژه افغانستان شده بود.

برخی از آگاهان می‌گویند که برقراری روابط متوازن با کشورهای همسایه، به‌ویژه ایران، می‌تواند در ارتقای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی افغانستان مؤثر باشد.

به باور آگاهان، گسترش روابط میان ایران و افغانستان می‌تواند حایز اهمیت باشد زیرا ایران یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی افغانستان به آبهای آزاد به‌شمار می‌رود و بندر چابهار می‌تواند نقشی کلیدی در کاهش وابستگی افغانستان به مسیرهای محدود دیگر ایفا کند.

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!