Connect with us

رویداد های اخیر

امیرخان متقی با همتای ترکمنستانی‌اش از طریق ویدیو کنفرانس گفتگو کرد

منتشر شده

در

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان و رشید مردوف، معاون رئیس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان از طریق ویدیو کنفرانس گفتگو کرده‌اند.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در خبرنامه‌ای شام چهارشنبه نوشته که در این ویدیو کنفرانس، دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان، ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک، و پروژه‌های بزرگ میان دو کشور به‌ویژه پیشرفت‌های پروژه تاپی در خاک افغانستان به‌ صورت بحث کردند.

آقای متقی روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکمنستان را در حال حاضر «قوی‌تر» از هر زمان دیگری دانست و شرایط را برای گسترش همکاری‌ها و پیشرفت‌ها مساعد ارزیابی کرد.

او بار دیگر بر تعهد دولت افغانستان نسبت به اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی مشترک تأکید ورزید.

آقای رشید مردوف نیز روند جاری پروژه تاپی را مثبت ارزیابی کرد و از گسترش همکاری‌های عملی در زمینه‌های راه‌آهن، تجارت و ترانزیت در آینده نزدیک خبر داد.

او همچنان وعده داد که کشورش به ‌زودی تسهیلات بیشتری را در زمینه صدور ویزا برای تاجران افغان فراهم خواهد کرد.

دو طرف توافق کردند که برای تسریع در روند پروژه تاپی، توسعه خط آهن، فراهم‌سازی تسهیلات حمل‌ونقلی، تأمین برق، و گسترش همکاری‌های اقتصادی، نشست‌ها و مشورت‌ها ادامه یابد.

رویداد های اخیر

انتقال ۳۳ زخمی وخیم حملات هوایی پاکستان به کابل؛ زخمیان تحت درمان عاجل قرار گرفتند

امارت اسلامی پاکستان را مسئول این حملات دانسته و اعلام کرده است که در نتیجه آن دست‌کم ۳۶ غیرنظامی، به‌شمول زنان و کودکان، «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

مسوولان صحی می‌گویند ۳۳ تن از زخمیان وخیم حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان در شرق افغانستان، برای دریافت خدمات درمانی عاجل، از طریق چرخبال به کابل انتقال یافته‌اند.

به گفته این مسوولان، این افراد بخشی از ۶۶ زخمی هستند که پس از حملات شب گذشته بر مناطق مسکونی در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر در وضعیت وخیم قرار داشتند.

زخمیان در شماری از شفاخانه‌های دولتی کابل بستری شده‌اند و تیم‌های متخصص صحی روند درمان آنان را ادامه می‌دهند. تاکنون در مورد وضعیت سایر زخمیان وخیم و احتمال انتقال آنان به کابل، جزئیاتی منتشر نشده است.

این انتقال‌ها در حالی انجام می‌شود که مقام‌های افغان همچنان در حال بررسی ابعاد تلفات ناشی از حملات هوایی شب گذشته هستند.

امارت اسلامی پاکستان را مسئول این حملات دانسته و اعلام کرده است که در نتیجه آن دست‌کم ۳۶ غیرنظامی، به‌شمول زنان و کودکان، «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.

در همین حال، این حملات با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شده و شماری از مقام‌های پیشین افغانستان و چهره‌های بین‌المللی خواستار کاهش تنش و حل اختلافات از راه گفتگو شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد: حملات پاکستان، تلفات ملکی و پرسش‌ها درباره اهداف اسلام‌آباد

خلیل‌زاد گفته است که همواره کشتار غیرنظامیان افغان توسط پاکستان را محکوم کرده و امروز نیز بار دیگر آن را محکوم می‌کند.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، در یک پیام گفته است که با وجود درخواست‌های مکرر از سراسر جهان و همچنان از سوی بسیاری از پاکستانی‌ها برای حل اختلافات از طریق گفتگو، پاکستان بار دیگر بر افغانستان حمله کرده و تلفات و خسارات سنگینی به‌جا گذاشته است.

او گفته است که همواره کشتار غیرنظامیان افغان توسط پاکستان را محکوم کرده و امروز نیز بار دیگر آن را محکوم می‌کند.

خلیل‌زاد همچنین یادآور شده است که اسلام‌آباد به پیشنهادها و طرح‌های متعدد ارائه‌شده از سوی امارت اسلامی که اعلام کرده‌اند با آن موافق هستند، پاسخی نداده است.

وی افزوده است که در شرایطی که هیچ تلاش سازنده یا پاسخی از سوی پاکستان وجود ندارد، این پرسش مطرح می‌شود که آیا اسلام‌آباد اساساً خواهان راه‌حل و توافق است یا نه.

او در ادامه پرسیده است که آیا این منازعه از دید پاکستان همان چیزی است که ادعا می‌شود، یا اینکه ساختار امنیتی و نظامی این کشور اهداف دیگری را دنبال می‌کند.

خلیل‌زاد همچنین پرسیده است که آیا هدف، بی‌ثبات نگه‌داشتن افغانستان است و یا این‌که این وضعیت به نفع بازیگران خارجی از جمله چین و در تضاد با منافع ایالات متحده قرار دارد.

او تأکید کرده است که اگر چنین اهدافی واقعیت داشته باشد، می‌تواند پیامدهایی از جمله افزایش بی‌ثباتی و گسترش فعالیت گروه‌های تروریستی مانند داعش خراسان و نیز افزایش نفوذ چین در افغانستان داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هجوم هوایی شبانه پاکستان بر پکتیا، پکتیکا و کنر؛ ده‌ها غیرنظامی «شهید» و زخمی شدند

آقای فطرت گفته است که، براساس آمار ارائه‌شده، در مجموع این رویدادها ۳۶ غیرنظامی «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند و سه خانه مسکونی نیز به‌طور کامل تخریب شده است.

Published

on

مقام‌های امارت اسلامی افغانستان می‌گویند که شب گذشته (۷سرطان) مناطق مسکونی در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر هدف حملات هوایی اردوی پاکستان قرار گرفته است که در نتیجه آن ده‌ها تن از غیرنظامیان، به شمول زنان و کودکان، «شهید» و زخمی شده‌اند.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، اعلام کرده است که در ولسوالی سمکنی ولایت پکتیا، یک منزل مسکونی در قریه مندوخیل هدف بمباردمان قرار گرفته که در نتیجه آن یک مرد سالخورده و یک کودک «شهید» و اعضای دیگر یک خانواده زخمی شده‌اند.

به گفته او، پس از تجمع باشندگان محل برای کمک‌رسانی، بار دیگر همان ساحه هدف حمله قرار گرفته که در نتیجه آن ۲۸ تن «شهید» و ۱۵۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین در قریه ولوست ولسوالی گیان ولایت پکتیکا، یک خانه مسکونی بمباران شده که در اثر آن شش تن، به‌ویژه زنان و کودکان، «شهید» شده‌اند.

در ولایت کنر نیز یک منزل مسکونی در قریه برولو ولسوالی منوره هدف قرار گرفته که هرچند تلفات جانی در آن ثبت نشده، اما خانه به‌گونه کامل ویران شده است.

آقای فطرت گفته است که، براساس آمار ارائه‌شده، در مجموع این رویدادها ۳۶ غیرنظامی «شهید» و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده‌اند و سه خانه مسکونی نیز به‌طور کامل تخریب شده است.

مقام‌های امارت اسلامی این حملات را “تجاوز و جنایت” خوانده و آن را به‌شدت محکوم کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117