Connect with us

رویداد های اخیر

جنبش اصلاحات و توسعهٔ تاجیکستان: ایران مرتکب نقض گستردهٔ حقوق مهاجرین افغان شده است

بر اساس آمار رسمی ایران، در ۱۰۰ روز گذشته نزدیک به ۴۹۰ هزار مهاجر افغان – عمدتاً بدون اسناد قانونی – از طریق مرز دوغارون/اسلام‌قلعه از ایران خارج شده‌اند.

منتشر شده

در

جنبش اصلاحات و توسعهٔ تاجیکستان، یک گروه اپوزیسیون مستقر در هالند، با نشر اعلامیه‌ای، رفتار مقام‌های جمهوری اسلامی ایران با مهاجرین و پناهجویان افغان را «وحشیانه، غیرانسانی و شرم‌آور» خوانده و خواستار تحقیقات مستقل بین‌المللی در این زمینه شده است.

در اعلامیهٔ این جنبش آمده است که مقام‌های ایرانی با «خشونت سیستماتیک، شکنجه، تخریب اسناد هویتی، اخاذی، ضرب‌وشتم و حتی اعدام» مهاجران افغان، به‌ویژه زنان، کودکان، سالمندان و مریضان را هدف قرار داده‌اند. به گفتهٔ این جنبش، مهاجرین در کمپ‌ها در شرایط غیرانسانی نگهداری می‌شوند و بدون غذا و آب به آن‌سوی مرزها فرستاده می‌شوند.

این اعلامیه در حالی منتشر شده که ماه محرم – ماه عزاداری و یادبود از امام حسین (علیه‌السلام) – جریان دارد. جنبش اصلاحات، برخورد ایران با مسلمانان افغان را «خیانت به ارزش‌های اسلامی» خوانده و از حکومت ایران خواسته است تا «اگر واقعاً خود را مدافع اسلام می‌دانند، در این ماه توبه کنند و به ظلم علیه برادران دینی خود پایان دهند.»

گزارش‌ این جنبش با مشاهدات مهاجرین بازگشته، نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی هم‌خوانی دارد. بر اساس آمار رسمی ایران، در ۱۰۰ روز گذشته نزدیک به ۴۹۰ هزار مهاجر افغان – عمدتاً بدون اسناد قانونی – از طریق مرز دوغارون/اسلام‌قلعه از ایران خارج شده‌اند. در حالی که مقام‌های ایرانی بر «داوطلبانه بودن» این خروج‌ها تأکید دارند، منابع مستقل از «اخراج اجباری» و «رفتارهای خشن» گزارش داده‌اند.

تحقیقات مشترک سازمان دیده‌بان حقوق بشر (HRW) و مرکز حقوق بشر زاگرس در سال ۲۰۲۵، شواهد گسترده‌ای از شکنجه، شوک برقی، اعترافات اجباری و مرگ بر اثر بی‌توجهی صحی را در زندان‌های ایران مستند ساخته‌اند که افغان‌ها نیز در میان قربانیان بوده‌اند.

جنبش اصلاحات از «ریاکاری آشکار» حکومت ایران نیز انتقاد کرده و گفته است: «کدام تمدن است که زنان را تا شکستگی استخوان می‌زنند، زنان حامله را از بس‌ها بیرون می‌کنند و کودکان را در جاده‌ها رها می‌سازند؟ این کدام برادری‌ست؟»

این جنبش همچنین ادعا کرده است که جمهوری اسلامی از پیوندهای فرهنگی و مذهبی میان ایران، افغانستان و تاجیکستان سوءاستفاده سیاسی می‌کند. «همهٔ این شعارها – برادری فارسی‌زبانان، وحدت فرهنگی، تمدن مشترک – چیزی نیست جز فریب و ابزار نفوذ سیاسی.»

در پایان، این جنبش از سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی، کشورهای مسلمان و نهادهای مستقل حقوق بشری خواسته است که تحقیقات جامع و بی‌طرفانه در مورد نقض حقوق بشر توسط مقام‌های ایرانی آغاز نمایند.

در حالی که مقام‌های ایرانی ادعا دارند سیاست‌شان در قبال مهاجرین افغان مبتنی بر اصول بشردوستانه است، فعالان حقوق بشر هشدار داده‌اند که بازداشت‌ها، اخراج‌های جمعی و شرایط وخیم در کمپ‌ها، نشان‌دهندهٔ افزایش فشار بر جامعهٔ مهاجر افغان است.

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها قانونگذار امریکایی به توقف مهاجرت افغان‌ها اعتراض کردند

Published

on

شصت و یک عضو کانگرس ایالات متحده از دولت ترمپ خواستند تا تصمیم خود مبنی بر توقف روند مهاجرت اتباع افغانستان را لغو کند و هشدار دادند که این اقدام اتباع افغانستان را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

این قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، گفتند که حادثه تیراندازی یک افغان بر گارد ملی امریکا، نباید برای بدنام کردن افغان‌هایی که به طور قانونی به دنبال ورود به ایالات متحده هستند، مورد استفاده قرار گیرد. آنها تأکید کردند که متقاضیان افغان تحت بررسی‌های گسترده با مشارکت چندین اداره امنیتی ایالات متحده قرار می‌گیرند.

این گروه گفت: «سوءاستفاده از این تراژدی برای ایجاد تفرقه و دامن زدن به ترس، امریکا را امن‌تر نخواهد کرد. رها کردن کسانی که تصمیم شجاعانه‌ای برای ایستادن در کنار ما گرفتند، به کسانی که ممکن است در آینده به عنوان متحد به آنها نیاز داشته باشیم، این پیام را می‌دهد که نمی‌توان اعتماد کرد که تعهدات عملی خواهند شد. این اشتباهی است که نمی‌توانیم از عهده آن برآییم.»

ایالات متحده پس از خروج از افغانستان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تبعه افغان را پذیرفت.

هزاران افغان که با اردوی ایالات متحده همکاری می‌کردند همراه با خانواده‌هایشان هنوز در پایگاه‌های نظامی و کمپ‌های مهاجرین در کشورهای مختلف منتظر انتقال به امریکا هستند.

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا از روند بررسی افغان‌ها در دوره بایدن

Published

on

ریک کرافورد، رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا، از نحوه مدیریت روند پذیرش افغان‌ها پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است.

کرافورد در بیانیه‌ای گفت که در کنار تعداد زیادی از مهاجرانی که از طریق مرز جنوبی ایالات متحده وارد شدند، تقریباً ۱۹۰ هزار تبعه افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده اجازه ورود یافتند. او ادعا کرد که بسیاری از افراد پذیرفته شده فاقد اسناد لازم بودند و در برخی موارد، بدون جمع‌آوری اطلاعات بایومتریک، اجازه ورود یافتند.

کرافورد گفت که ایالات متحده مسئولیت اخلاقی داشت تا از افغان‌هایی که در طول دو دهه درگیری در کنار نیروها و نهادهای امریکایی کار می‌کردند، محافظت کند. با این حال، او تأکید کرد که مدیریت ضعیف خروج، سبب هرج و مرج در بررسی افراد شد.

او همچنان مدعی شد که ۱۸۰۰۰ تروریست شناخته‌شده یا مظنون در ایالات متحده وجود دارد.

کرافورد گفت: «امروز، مشتاقانه منتظرم تا درک بهتری از تصویر مبارزه با تروریزم در داخل کشور داشته باشم و بشنوم که چگونه این کمیته بین سازمانی برای یافتن، نظارت، پیگرد قانونی و اخراج تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنونی که از ابتدا هرگز نباید وارد کشور ما می‌شدند، تلاش می‌کند.»

دولت بایدن پیش از این از روند انتقال افغان‌ها دفاع کرده و اظهار داشته است که چندین لایه بررسی امنیتی با هماهنگی سازمان‌های استخباراتی، دفاعی و امنیت داخلی ایالات متحده انجام شده است. با این وجود، انتقال و اسکان مجدد اتباع افغانستان همچنان یک مسئله سیاسی بحث‌برانگیز در ایالات متحده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً به دیپلومات‌های خود در سراسر جهان دستور داد تا صدور ویزه برای اتباع افغانستان را متوقف کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که عضو سابق یکی از واحدهای تحت حمایت سازمان استخبارات امریکا در افغانستان به تیراندازی به دو سرباز گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی متهم شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!