Connect with us

رویداد های اخیر

د افغانستان بانک: تلاش‌ها جریان دارد تا پرداخت‌ها در کشور الکترونیکی شود

منتشر شده

در

مسوولان د افغانستان بانک می‌گویند که تلاش‌ها جریان دارد تا استفاده فزیکی از پول کاهش یابد و به‌جای آن پرداخت‌ها از طریق کارت‌های الکترونیک انجام شود.

حسیب الله نوری، سخنگوی د افغانستان بانک، گفته است که مردم می‌توانند با استفاده از کارت‌های الکترونیکی معاملات پولی خود را انجام دهند.

نوری افزوده است که تلاش دارند تا کار‌های الکترونیکی را طوری طراحی کنند که مردم بتوانند از همه دستگاه‌های اتومات پرداخت پول استفاده کنند.

به گفته او، با استفاده از کارت‌های الکترونیکی می‌توان از فرسوده شدن پول‌ها جلوگیری کرد و معاملات نیز سریع انجام می‌شود.

در همین حال، شماری از آگاهان اقتصادی گفته‌‌اند که باید بانک مرکزی ابتدا در بخش‎‎های تخنیکی در این بخش تسهیلاتی را فراهم کند و سپس استفاده از کارت‌های الکترونیکی را رایج نماید.

به باور آنان، باوجودی که نظام مالی و بانکی کشور زیر فشارهای جامعه جهانی است اما تلاش‌ها برای گسترش خدمات بانکی می‌تواند بر اقتصاد ملی کشور تاثیرات مثبت داشته باشد.

رویداد های اخیر

پوتین: روسیه درباره امنیت افغانستان در تماس نزدیک با تاجیکستان است

Published

on

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، می‌گوید مسکو در مورد نگرانی‌های امنیتی مرتبط با افغانستان، در تماس نزدیک با تاجیکستان است.

پوتین در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک، در دیدار با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، گفت: «ما از نگرانی‌های شما درباره آنچه در کشور همسایه ما، افغانستان، می‌گذرد، آگاه هستیم و در مورد این مسائل و دیگر موضوعات مرتبط با امنیت، در تماس نزدیک قرار داریم.»

روسیه و تاجیکستان به دلیل نگرانی‌ها درباره بی‌ثباتی و تهدیدهای گروه‌های مسلح مرتبط با افغانستان، همکاری‌های نزدیک امنیتی داشته‌اند.

تاجیکستان مرز طولانی با افغانستان دارد و بارها درباره امنیت مرزی، تروریزم، قاچاق مواد مخدر و دیگر تهدیدها ابراز نگرانی کرده است. روسیه نیز که در تاجیکستان حضور نظامی دارد، همکاری‌های خود را با دوشنبه و دیگر کشورهای آسیای مرکزی در زمینه امنیت مرزی و مبارزه با تروریزم تقویت کرده است.

وضعیت امنیتی افغانستان، به‌ویژه پس از تغییر حکومت در کابل در سال ۲۰۲۱، همچنان یکی از نگرانی‌های اصلی مسکو و متحدان آسیای مرکزی آن بوده است.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان بارها اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد هیچ فرد یا گروهی از داخل خاک افغانستان، کشورهای دیگر را تهدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مارکیت تجارتی هشت‌طبقه در مندوی کابل ساخته می‌شود

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، طرح ساخت یک مارکیت تجارتی در ساحه مندوی، در ناحیه اول شهر کابل و در ملکیت وزارت مالیه را تأیید کرد.

براساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، این مارکیت در هشت طبقه و با سرمایه‌گذاری حدود ۱۶۲ میلیون افغانی ساخته خواهد شد و ۵۶۰ دکان خواهد داشت.

ریاست‌الوزرا همچنین اعلام کرده است که به یک کمیته موظفیت سپرده شده تا فعالیت‌های شرکت‌های خدمات کارگو و پُستی را مطابق قوانین نافذه امارت اسلامی و معیارهای بین‌المللی تفکیک کرده و گزارش آن را به کمیسیون اقتصادی ارائه کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بسته‌ماندن گذرگاه‌های افغانستان و پاکستان؛ تاجران پاکستانی میلیاردها دالر زیان کرده‌اند

Published

on

روزنامه «دان‌نیوز» در گزارشی نوشته است که بسته‌ماندن گذرگاه‌های اصلی افغانستان و پاکستان، از جمله تورخم و چمن، خسارات سنگینی به تاجران و صادرکنندگان پاکستانی وارد کرده و تجارت دو کشور را با بحران جدی روبه‌رو ساخته است.

بر اساس این گزارش، تجارت افغانستان و پاکستان برای دهه‌ها منبع درآمد هزاران خانواده در دو کشور بوده و هر سال میلیاردها روپیه کالا، به‌ویژه میوه و سبزیجات تازه، از این مسیرها انتقال می‌یابد. اما بسته‌شدن گذرگاه‌های اصلی در اکتوبر ۲۰۲۵، باعث توقف موترهای باربری، فاسدشدن محصولات و واردشدن زیان‌های هنگفت به تاجران پاکستانی شده است.

رحمان گل، یک کمیشن‌کار باسابقه پاکستانی، به دان نیوز گفته است که پس از ۲۱ سال ایجاد شبکه انتقال محصولات زراعتی، در نتیجه تنش‌های میان دو کشور، موترهای باربری تاجرانش در گذرگاه متوقف شدند و او حدود ۱۱۰ میلیون روپیه زیان کرده است؛ مبلغی که پیش از انتقال کالا پرداخت شده بود.

او گفته است که تاجران روزانه بین یک تا ۱.۵ میلیون روپیه زیان می‌کنند و بسته‌ماندن گذرگاه‌ها باعث افزایش قیمت مواد مورد نیاز مردم شده و برخی محصولات مانند لیمو، مرچ و سیر نیز در کانتینرها فاسد شده‌اند.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، گفته است که پاکستان سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دالر کالا به افغانستان صادر می‌کند؛ اما بسته‌ماندن ۱۰ ماهه گذرگاه‌ها، تاجران پاکستانی را از نزدیک به یک میلیارد دالر درآمد محروم کرده است.

او افزوده است که صادرات کالاهای پاکستانی به کشورهای آسیای مرکزی از مسیر افغانستان سالانه حدود ۸۰۰ میلیون دالر ارزش دارد و در پی توقف تجارت ترانزیتی، صادرکنندگان پاکستانی در ۱۰ ماه گذشته حدود ۲۲۵ میلیون دالر زیان کرده‌اند.

به گفته سرحدی، واردات پنبه، حبوبات و سایر کالاها از کشورهای آسیای مرکزی نیز از طریق افغانستان با هزینه کمتر انجام می‌شد، اما بسته‌ماندن مسیر ترانزیتی، هزینه این واردات را به‌گونه چشمگیری افزایش داده است.

سرحدی همچنین گفته است که بسته‌ماندن تجارت افغانستان و پاکستان، میلیون‌ها نفر را به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم بیکار کرده و در کنار پیامدهای اقتصادی، بر وضعیت نظم عامه در خیبرپختونخوا تأثیر منفی گذاشته است.

بر اساس گزارش «دان‌نیوز»، بندرهای کراچی یکی از مسیرهای مهم تجارت ترانزیتی افغانستان هستند و سالانه حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار کانتینر از مسیر پاکستان به افغانستان انتقال می‌یابد. به‌طور متوسط برای هر کانتینر حدود ۴ هزار دالر هزینه حمل‌ونقل، بیمه، خدمات بندری، ترخیص و سایر خدمات پرداخت می‌شود؛ بنابراین پاکستان سالانه حدود ۱۶۰ میلیون دالر از تجارت ترانزیتی افغانستان درآمد دارد.

سرحدی گفته است که در نتیجه بسته‌ماندن مسیرها، پاکستان حدود ۱۰۶ میلیون دالر زیان کرده است. همچنین از اکتوبر ۲۰۲۵ تا اپریل ۲۰۲۶، حدود ۱۰ هزار کانتینر ترانزیتی در پاکستان متوقف مانده و هزینه‌های سنگین تأخیر و توقف بر آن‌ها وضع شده است.

بر اساس این گزارش، به‌طور متوسط روزانه ۱۲۰ دالر برای هر کانتینر جریمه دریافت شده که در نتیجه، واردکنندگان افغان روزانه حدود ۱.۲ میلیون دالر هزینه اضافی متحمل شده‌اند.

در پایان، تاجرین پاکستانی خواستار آن شده‌اند که افغانستان و پاکستان تجارت را از اختلافات سیاسی جدا کرده و با بازگشایی گذرگاه‌های تورخم و چمن، مسیر تجارتی مهم منطقه را دوباره فعال کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!