Connect with us

رویداد های اخیر

نتایج امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ اعلام شد

منتشر شده

در

نتایج امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ هجری شمسی امروز (یکشنبه) با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی اعلام شد.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات، گفت که در کانکور امسال، ۱۰۰ هزار و ۵۴۸ متعلم از سراسر کشور شرکت کرده‌اند که از این میان، ۵۱ هزار و ۱۸۱ تن به مؤسسات تحصیلات عالی و نیمه‌عالی راه یافته‌اند.

حقانی افزود: «تعداد اشتراک‌کنندگان در مقایسه با سال گذشته ۲۰ هزار نفر افزایش یافته است که نشان‌دهنده‌ علاقه‌مندی گسترده‌ جوانان به علم و دانش است.»

در میان اشتراک‌کنندگان، سید موسی از ولایت کابل با کسب ۳۵۶.۵ نمره مقام نخست را به دست آورده است. محمد نذیر با ۳۵۶.۵ نمره و حمزه با ۳۵۳.۵ نمره، هردو از ولایت کابل، به ترتیب مقام‌های دوم و سوم را کسب کرده‌اند.

به گفته‌ آقای حقانی، ظرفیت جذب محصلان در مؤسسات تحصیلات عالی ۷۷ هزار و ۱۵ نفر و در مؤسسات نیمه‌عالی ۳۴ هزار و ۷۷۴ نفر تعیین شده است.

او تأکید کرد که بیش از ۶۰ هزار سیت تحصیلی خالی هنوز موجود است و به مجموع ۳۶ هزار و ۹۹۱ نفر واجد شرایط، فرصت داده می‌شود تا برای بار دوم انتخاب رشته انجام دهند.

در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، در سخنان خود بر اهمیت برگزاری امتحانات به منظور شناسایی استعدادهای جوانان تأکید کرد و از نسل جوان خواست تا در راستای ارتقای سطح علمی خود تلاش کنند و از این راه به مردم و کشور خدمت نمایند.

نتایج کانکور امسال در حالی اعلام می‌شود که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، دختران از شرکت در این امتحان ملی محروم شده‌اند. به باور کارشناسان، تداوم محدودیت‌های آموزشی بر دختران، افزون بر آسیب‌های روانی، افغانستان را از مسیر توسعه و پیشرفت دور خواهد ساخت.

رویداد های اخیر

نخستین مسابقه یک‌روزه افغانستان و ایرلند به‌دلیل باران لغو شد

Published

on

نخستین دیدار یک‌روزه میان تیم‌های ملی کریکت افغانستان و ایرلند، روز چهارشنبه در استدیوم کریکت بریدی در ایرلند شمالی، به دلیل بارندگی مداوم و نامساعد بودن شرایط زمین، بدون پرتاب حتی یک توپ لغو شد.

قرار بود این دیدار ساعت ۱۰:۴۵ صبح به وقت محلی (۱:۳۰ بعد از ظهر به وقت کابل) آغاز شود، اما بارش پیوسته باران مانع برگزاری مراسم قرعه‌کشی شد.

مسئولان مسابقه آغاز بازی را به تعویق انداختند و حوالی ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی زمین را بررسی کردند، اما در نهایت ساعت ۱۲:۲۷ بعد از ظهر تصمیم گرفتند این دیدار را لغو کنند.

لغو این مسابقه، فرصت تأثیرگذاری در آغاز سلسله رقابت‌های پنج‌دیداره یک‌روزه را از هر دو تیم گرفت. این مسابقات همچنین آغاز دوره جدید تیم ایرلند زیر نظر سرمربی تازه‌اش، گری ویلسون، محسوب می‌شود.

قرار است دو تیم روز جمعه بار دیگر در دومین مسابقه یک‌روزه در استدیوم بریدی به مصاف هم بروند و سپس سه دیدار باقی‌مانده این سلسله در استدیوم استورمونت شهر بلفاست برگزار شود.

رقابت‌های یک‌روزه افغانستان و ایرلند به‌صورت زنده از شبکه تلویزیونی آریانا در سراسر افغانستان پخش می‌شود.

این نسخه از نظر نگارشی، املایی و سبک خبری روان و حرفه‌ای است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشت‌زن افغان در محکمه یونان در پیوند به قتل زن اسکاتلندی حاضر شد

Published

on

یک شهروند افغان که به قتل یک زن امدادگر اسکاتلندی و پنهان کردن جسد او در داخل یک بکس متهم است، در محکمه‌ای در شهر آتن حاضر شد.

جسد الیزابت-جین راس، ۳۸ ساله و اهل شهر ادینبورگ اسکاتلند، روز ۱۸ جولای توسط یک مرد بی‌خانمان در داخل یک ساختمان متروکه در منطقه کیپسلی آتن پیدا شد.

مظنون این قضیه که رسانه‌های یونانی او را شریف احمدزی، ۲۶ ساله و مشت‌زن افغان معرفی کرده‌اند، روز چهارشنبه تحت تدابیر شدید امنیتی به محکمه انتقال یافت. با این حال، مقام‌های یونان تاکنون هویت او را به‌طور رسمی تأیید نکرده‌اند.

جلسه محکمه پشت درهای بسته برگزار شد و برای متهم یک وکیل مدافع تعیین شد. قرار است او روز پنج‌شنبه بار دیگر برای ادامه رسیدگی به دوسیه در محکمه حاضر شود.

به گفته پولیس یونان، این مرد ابتدا به اتهام نگهداری غیرقانونی سلاح بازداشت شد، اما سارنوالی بعداً اتهام‌های قتل و سرقت را نیز علیه او مطرح کرد. پولیس می‌گوید فرد مظنون پس از مرگ راس، با استفاده از کارت‌های بانکی وی، بیش از ۱۰ هزار یورو برداشت کرده است.

پولیس گفته است که متهم انتقال جسد راس را پذیرفته، اما دست داشتن در قتل او را رد کرده است.

به گفته پولیس، مظنون پس از بررسی تصاویر کمره‌های امنیتی در نزدیکی ساختمان متروکه‌ای که جسد در آن پیدا شد، شناسایی شد.

مقام‌های یونانی همچنین ادعا کرده‌اند که متهم پس از مرگ راس، با استفاده از موبایل او برای دوستان و اعضای خانواده‌اش پیام فرستاده و سپس موبایل را خاموش کرده است.

رسانه‌های یونانی گزارش داده‌اند که او بعداً یک موبایل دیگر خرید و با جعل هویت، برای دوستان راس در آتن، از جمله همسر خود، پیام‌هایی ارسال کرد و به دروغ مسئولیت قتل را به دلیل مذهب راس بر عهده گرفت.

براساس گزارش‌ها، همسر متهم زمانی به او مشکوک شد که او به خانه بازنگشت. او سپس با ردیابی موبایل، محل آپارتمانی را پیدا کرد که راس پیش از ناپدید شدن در آن اقامت داشت.

پولیس یونان اعلام کرده است که تحقیقات درباره این قضیه همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: وضعیت پاکستان بحرانی است و به تنظیمات مجدد نیاز دارد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، در پیامی به مناسبت سومین سالگرد زندانی شدن عمران خان گفته است که پرسش اصلی این است که آیا زندانی کردن او به سود پاکستان بوده یا نه.

خلیلزاد روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که پاکستان در برخی بخش‌های سیاست خارجی موفقیت‌هایی داشته است، اما پرسید: «آیا مردم و خود پاکستان امروز نسبت به سه سال پیش وضعیت بهتری دارند؟» به گفته او، پاسخ «به‌طور واضح منفی» است.

او افزود که اقتصاد پاکستان در وضعیتی ناپایدار قرار دارد و حکومت این کشور به‌دنبال کمک مالی فوری است. به گفته خلیلزاد، بلوچستان وارد مرحله کامل شورش شده، کشمیر تحت اداره پاکستان با خشونت روبه‌رو است و خیبرپختونخوا نیز وضعیت مشابه دارد.

خلیلزاد همچنین گفت که در سیاست خارجی نیز ناکامی‌هایی دیده می‌شود و روابط پاکستان با افغانستان و هند بدتر شده است.

او در پایان تأکید کرد که وضعیت کلی پاکستان «بحرانی» است و این کشور به «تنظیمات مجدد» نیاز دارد؛ موضوعی که به گفته او باید شامل آشتی و مصالحه داخلی نیز باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117