Connect with us

رویداد های اخیر

سفر رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام به کابل

منتشر شده

در

محمد بن عبدالکریم العیسی، رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام در رأس یک هیأت وارد کابل شده و با عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا دیدار کرده است.

در این دیدار، آقای حنفی دستاوردهای امارت اسلامی را در عرصه‌های مختلف، از جمله تأمین امنیت سرتاسری، مبارزه با فساد، اعلام عفو عمومی، منع کشت و قاچاق مواد مخدر، جمع‌آوری معتادین، رسیدگی به ایتام، و اجرای پروژه‌های زیربنایی و انکشافی به تفصیل بیان کرد.

وی همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده کند و به اصل احترام متقابل و عدم مداخله در امور دیگران پایبند است.

در بخش دیگر سخنان خود، وی به روند مدیریت بازگشت مهاجرین افغان از کشورهای همسایه اشاره کرده، خواستار همکاری بیشتر سازمان‌های امدادرسان داخلی و بین‌المللی در این زمینه شد.

معاون ریاست‌الوزراء همچنین به مبارزه امارت اسلامی با داعش اشاره نموده، گفت که این گروه مهار و پناهگاه‌های آن از بین برده شده است.

در پایان سخنانش، وی از سازمان همبستگی جهان اسلام خواست تا در این مقطع حساس، با تمام توان در کنار ملت افغانستان بایستد.

در مقابل، محمد بن عبدالکریم العیسی، رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام، ضمن ابراز خرسندی از سفر به افغانستان و دیدار با مقامات امارت اسلامی، گفت که این سازمان نماینده آرمان‌ها و دردهای امت اسلامی است و علمای مذاهب مختلف را زیر یک چتر گرد آورده است.

وی همچنین از مشارکت نمایندگان امارت اسلامی در کنفرانس رمضان سال گذشته با عنوان «ایجاد پل‌های ارتباطی بین مذاهب اسلامی» یادآوری کرد.

محمد بن عبدالکریم افزود که سازمان همبستگی جهان اسلام، دارای مجلس عالی و مجمع فقهی جهانی بوده و روابط خود را با امارت اسلامی افغانستان ادامه خواهد داد.

رویداد های اخیر

ملل متحد: افغانستان ظرفیت تولید ۲۲۰ گیگاوات برق آفتابی را دارد

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد می‌گوید افغانستان ظرفیت تولید تا ۲۲۰ گیگاوات برق از انرژی آفتابی را دارد، اما با وجود این ظرفیت، سالانه بیش از ۲۸۰ میلیون دالر برای واردات برق هزینه می‌کند.

این نهاد روز پنجشنبه، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که بهره‌برداری از ظرفیت انرژی آفتابی افغانستان می‌تواند وابستگی این کشور به برق وارداتی را کاهش دهد و دسترسی مردم به انرژی پاک و پایدار را گسترش بخشد.

بر اساس معلومات این نهاد، بیش از ۸۰ درصد برق مورد نیاز افغانستان از کشورهای دیگر وارد می‌شود؛ در حالی که ظرفیت تولید برق از انرژی آفتابی در کشور تا ۲۲۰ گیگاوات برآورد شده است.

افغانستان بخش عمده برق مورد نیاز خود را از کشورهای تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران وارد می‌کند.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد می‌گوید که از سال ۲۰۲۱ میلادی به این‌سو، از طریق پروژه‌های خود زمینه دسترسی بیش از ۵.۵ میلیون تن را در افغانستان به انرژی پاک فراهم کرده است.

این نهاد بر ضرورت افزایش سرمایه‌گذاری و همکاری میان نهادهای مختلف برای بهره‌برداری از ظرفیت انرژی آفتابی و توسعه منابع پایدار تولید برق در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: بیش از نیمی از کودکان در سن مکتب در افغانستان از آموزش رسمی محروم‌اند

این گزارش با اشاره به نابرابری در دسترسی به آموزش، به‌ویژه برای دختران، می‌گوید که بیش از ۲.۶ میلیون دختر از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، از ادامه آموزش بالاتر از صنف ششم محروم مانده‌اند.

Published

on

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارش تازه‌ای گفته اند که بیش از نیمی از کودکان افغانستان در سن آموزش ابتدایی از دسترسی به آموزش رسمی محروم‌اند و بیش از ۲.۶ میلیون دختر نیز نمی‌توانند پس از صنف ششم به آموزش خود ادامه دهند.

در گزارش مشترک این دو نهاد زیر عنوان «وضعیت آموزش در افغانستان در سال ۲۰۲۶» هشدار داده شده است که نظام آموزشی کشور با افزایش تقاضا برای آموزش، رشد جمعیت، بحران‌های پی‌درپی، سرمایه‌گذاری ناکافی و بازگشت گسترده مهاجرین افغان از پاکستان و ایران، با فشار فزاینده روبه‌رو است.

بر بنیاد این گزارش، جمعیت در سن آموزش در افغانستان، شامل افراد هفت تا ۱۸ سال، از حدود ۱۰.۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته که فشار بیشتری بر مکاتب، معلمین و خدمات آموزشی وارد کرده است.

همچنین در سال جاری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند که بیش از ۲۴۵ هزار تن آنان کودکان هستند.

این گزارش با اشاره به نابرابری در دسترسی به آموزش، به‌ویژه برای دختران، می‌گوید که بیش از ۲.۶ میلیون دختر از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، از ادامه آموزش بالاتر از صنف ششم محروم مانده‌اند.

به گفته این دو نهاد، فرصت‌های جایگزین آموزشی برای دختران نوجوان، از جمله آموزش‌های اجتماعی، برنامه‌های سوادآموزی و مهارت‌آموزی، آموزش از راه دور و تدریس خصوصی، برای پاسخ‌گویی به نیازهای آنان کافی نیست.

در گزارش آمده است که حدود پنج‌هزار و ۳۰۰ صنف آموزش جامعه محور، برای نزدیک به ۱۶۲ هزار متعلم زمینه آموزش را فراهم کرده‌اند که ۶۴ درصد آنان دختران هستند؛ اما این برنامه‌ها نمی‌توانند جایگزین آموزش رسمی و حضوری شوند.

این گزارش همچنان از کاهش حضور پسران در نظام آموزشی خبر داده و می‌گوید که حدود ۵۳ درصد کودکان در سن آموزش ابتدایی، از آموزش رسمی عمومی بیرون مانده‌اند.

با وجود این چالش‌ها، خانواده‌های افغان همچنان برای فراهم‌کردن فرصت‌های آموزشی برای فرزندان‌شان تلاش می‌کنند. بر بنیاد گزارش، سال گذشته حدود ۶.۶ میلیون کودک در مکاتب ابتدایی دولتی ثبت‌نام کرده‌اند که حدود ۵۶۰ هزار تن بیشتر از سال ۲۰۲۲ است؛ اما افزایش ثبت‌نام با سرعت رشد جمعیت در سن آموزش هم‌خوانی ندارد.

در این گزارش، کیفیت آموزش نیز نگران‌کننده خوانده شده و آمده است که بر اساس یک ارزیابی سراسری، کمتر از نیمی از متعلمین صنوف چهارم به حداقل مهارت لازم در بخش زبان دست یافته‌اند.

در همین حال، بخش تحصیلات عالی افغانستان نیز در مقایسه با سال‌های پیش از ۲۰۲۱ به‌گونه چشم‌گیری کوچک‌تر شده است. بر بنیاد این گزارش، در حال حاضر حدود ۲۰۸ هزار محصل در پوهنتون‌های کشور مصروف تحصیل‌اند؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۸۹ هزار و در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۴۳۰ هزار تن بود.

یونسکو و یونیسف خواستار بازگرداندن کامل حق آموزش به دختران و زنان افغان شده و بر افزایش سرمایه‌گذاری در بخش آموزش، بهبود وضعیت معلمین و فراهم‌سازی مواد درسی تأکید کرده‌اند.

این دو نهاد هشدار داده‌اند که در صورت اقدام‌نشدن فوری برای رسیدگی به چالش‌های موجود، یک نسل کامل از کودکان و نوجوانان افغانستان از فرصت‌های آموزشی عقب خواهد ماند؛ موضوعی که می‌تواند پیامدهای جدی بر روند بازسازی و توسعه آینده کشور داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید کرد

بخش دیگری از سخنرانی به فعالیت‌های دفتر سازمان همکاری اسلامی در کابل، پیگیری اجرای تصمیم‌های این سازمان و تلاش‌ها برای حمایت از افغانستان در بخش‌های مختلف اختصاص داشت.

Published

on

داکتر محمد بن سعید العیاش، رئیس عمومی دفتر سازمان همکاری اسلامی در افغانستان، در یک نشست علمی در انستیتوت دیپلوماسی وزارت امور خارجه، درباره نقش این سازمان در حمایت از افغانستان و تلاش‌های دیپلوماتیک آن سخنرانی کرد.

به نقل از ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و ارتباط عامه وزارت امور خارجه، این نشست با حضور شماری از کارمندان وزارت خارجه و مسئولان وزارت‌ها و اداره‌های دولتی برگزار شده است.

بر اساس این گزارش، رئیس عمومی دفتر سازمان همکاری اسلامی در افغانستان در سخنرانی خود به اهمیت دیپلوماسی عامه و چندجانبه پرداخت و درباره تاریخ تأسیس این سازمان، نهادهای مختلف و ساختار تشکیلاتی آن توضیح داد.

او همچنان درباره تصمیم‌های اتخاذشده در نشست‌های سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اجلاس وزیران خارجه این سازمان در مورد افغانستان صحبت کرد.

بخش دیگری از سخنرانی به فعالیت‌های دفتر سازمان همکاری اسلامی در کابل، پیگیری اجرای تصمیم‌های این سازمان و تلاش‌ها برای حمایت از افغانستان در بخش‌های مختلف اختصاص داشت.

در پایان این نشست، اشتراک‌کنندگان پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند و درباره موضوعات مورد بحث، تبادل نظر صورت گرفت.

سازمان همکاری اسلامی یکی از نهادهای بین‌المللی است که در چارچوب همکاری میان کشورهای عضو، مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بشردوستانه جهان اسلام را دنبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!