Connect with us

رویداد های اخیر

نشست سازمان ملل در باره کشورهای محاط به خشکه در ترکمنستان گشایش یافت

سومین نشست کشورهای محاط به خشکه و کشورهای در حال توسعه در ترکمنستان، در جریان است. این نشست از پنجم آگست آغاز شده و برای چهار روز ادامه خواهد داشت.

منتشر شده

در

کنفرانس چهار روزه سازمان ملل متحد در مورد کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی، در شهر آوازه ترکمنستان ادامه یافت. سرمنشی سازمان ملل متحد، در مراسم افتتاحیه این نشست گفته که این کشورها از جمله افغانستان با وجود داشتن ۷ درصد جمعیت جهان، به‌شکل ناعادلانه‌ای از تأثیرات تغییرات اقلیمی و نظام اقتصادی جهانی آسیب می‌بینند.

شمار دیگر از شرکت کنندگان به اهمیت همگرایی منطقه‌ای و تسریع پروژه‌های توسعه‌ای تأکید کردند. رییس‌جمهور ازبکستان در این نشست گفته است که کشورش از اجرای سریع پروژه راه‌آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان حمایت می‌کند.

سومین نشست کشورهای محاط به خشکه و کشورهای در حال توسعه در ترکمنستان، در جریان است. این نشست از پنجم آگست آغاز شده و برای چهار روز ادامه خواهد داشت. سرمنشی ملل متحد با ابراز نگرانی می‌گوید که کشورهای محاط به خشکه از جمله افغانستان با وجود داشتن ۷ درصد جمعیت جهان، به‌شکل ناعادلانه‌ای از تأثیرات تغییرات اقلیمی و نظام اقتصادی جهانی آسیب می‌بینند.

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد گفت: «برای ۳۲ کشور در حال توسعه محصور در خشکی در قاره‌های افریقا، آسیا، اروپا و امریکای جنوبی، جغرافیا اغلب فرصت‌های توسعه را محدود کرده و نابرابری را تثبیت می‌کند. کشورهای شما با چالش‌های دشواری روبه‌رو هستند: موانع شدید در تجارت، هزینه‌های بالای حمل‌ونقل و دسترسی محدود به بازارهای جهانی. با وجود آنکه این کشورها ۷ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، تنها کمی بیش از یک درصد از اقتصاد و تجارت جهانی را در اختیار دارند.»

از میان ۳۲ کشور در جهان محصور در خشکی یکی آن افغانستان است. در چنین کشورها، ابتکاراتی مانند خط آهن و خطوط مواصلاتی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. از این رو، رییس‌جمهور ازبکستان تاکید کرده که برای برداشتن موانع فرا راه اتصال منطقه‌ای، از پروژه‌هایی مانند راه‌آهن افغان ترانس حمایت می‌کند.

شوکت میرضایف، رییس‌جمهور ازبکستان گفت: «اقدام هماهنگ برای تسریع در توسعه دهلیزها و زیربناهای حمل‌ونقل بین‌المللی ضروری است. ما از تسریع در ساخت و اجرای پروژه ساخت راه‌آهن ازبکستان–افغانستان–پاکستان حمایت می‌کنیم. همگرایی این دهلیز امیدوارکننده با خط راه‌آهن چین–قرغزستان–ازبکستان که در حال حاضر در جریان ساخت است، فرصت‌هایی را برای شکل‌گیری یک فضای جدید تجاری و اقتصادی و همچنین زیربنا‌های پایدار حمل‌ونقل در منطقه گسترده ما فراهم خواهد کرد.»

در همین حال، امارت اسلامی نیز می‌گوید که در پی مبدل ساختن افغانستان به چهار راه منطقه هستند و گسترش خطوط آهن از اهمیت بالایی برخوردار است و کابل آماده همکاری با کشورها در این زمینه است.

سازمان ملل متحد می‌گوید این نشست فرصتی را برای بررسی مشارکت‌های معنادار برای استفاده از ظرفیت کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی فراهم می‌کند. طبق ارقام سازمان ملل، کشورهای محاط به خشکه ۳۰ درصد هزینه‌های تجاری بیشتری نسبت به کشورهای ساحلی دارند.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع ملی پاکستان را به نقض آتش‌بس متهم کرد

Published

on

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، در پیام عیدی خود گفته است که رژیم نظامی پاکستان در امتداد خط فرضی دیورند آتش‌بس را نقض کرده است.

در پیام عیدی آقای فطرت که وزارت دفاع آن را منتشر کرده، آمده است که در حملات نیروهای پاکستانی در مناطق مرزی، چند غیرنظامی شهید شده‌اند.

فطرت افزود که ادامه حملات پاکستان با وجود برقراری آتش‌بس، «نشان‌دهنده بی‌تعهدی و فریبکاری» این کشور است.

او تصریح نمود که امارت اسلامی برای جلوگیری از وخامت اوضاع، از اقدام متقابل خودداری کرده و همچنان به آتش‌بس پایبند مانده‌ است.

با این حال، وی هشدار داد که در صورت تکرار این حملات، «آتش‌بس بی‌معنا خواهد شد» و امارت اسلامی «پاسخ دندان‌شکن» به حملات پاکستان خواهد داد.

گفتنی است که امارت اسلامی و پاکستان با میانجی‌گری قطر، ترکیه و عربستان سعودی به مناسبت عید فطر به یک آتش‌بس موقت دست یافته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منابع امنیتی: تیراندازی و گلوله‌باران نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در کنر و نورستان؛ یک داکتر زن «شهید» شد

منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

Published

on

منابع امنیتی گزارش می‌دهند که در پی چندین رویداد امنیتی در ولایت‌های کنر و نورستان، یک داکتر زن «شهید» شده، چند تن زخمی و شماری دیگر ناپدید شده‌اند.

به گفته این منابع، صبح امروز پنج‌شنبه حوالی ساعت ۹:۳۰ در منطقه دوکلام باغچه مربوط به ولسوالی ناری ولایت کنر، نیروهای رژیم نظامی پاکستانی بر یک عراده موتر نوع تویوتا تیراندازی کردند.

منابع می‌افزایند که این موتر پس از اصابت گلوله‌ها به دریای کنر سقوط کرده است. در نتیجه این رویداد، یک زن داکتر «شهید» شده و یک تن دیگر زخمی شده است، در حالی که پنج تن دیگر که در این موتر حضور داشتند، تاکنون ناپدید گزارش شده‌اند.

در رویداد جداگانه، منابع امنیتی گفته‌اند که حوالی ساعت ۱۱:۰۰ پیش از چاشت در منطقه سنو مربوط به ولسوالی شلتن ولایت کنر، در اثر گلوله‌باران نیروهای پاکستانی یک تن زخمی شده است. به گفته منابع، وی برای درمان به شفاخانه ولایتی منتقل شده است.

در همین حال، منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

به گفته این منابع، بسته شدن این مسیر مشکلات جدی را برای باشندگان محل ایجاد کرده و رفت‌وآمد مردم به طور کامل متوقف شده است. همچنین گفته می‌شود که پوسته‌های نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در فاصله نزدیک از این مسیر قرار دارند و بر افراد در حال رفت‌وآمد تیراندازی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل را محکوم کرد

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل متحد حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در کابل را به شدت محکوم کرده و با خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز همدردی کرده است.

این حمله که در تاریخ ۱۶ مارچ رخ داد، به گفته منابع بیش از ۶۰۰ «شهید» و زخمی برجا گذاشته است.

در بیانیه‌ای که از سوی سازمان ملل منتشر شده، انتونیو گوترش سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی، مریضان، کارکنان صحی و تأسیسات طبی، از جمله شفاخانه‌ها، باید در هر شرایطی مورد احترام و حفاظت قرار گیرند.

فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، گفته است: «سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی در کابل، پایتخت افغانستان، در تاریخ ۱۶ مارچ را به شدت محکوم می‌کند؛ حمله‌ای که گزارش شده در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان در یک مرکز درمانی کشته و زخمی شده‌اند.»

به گفته او، سرمنشی سازمان ملل خواستار انجام یک تحقیق مستقل و بی‌طرفانه در مورد این رویداد شده و عمیق‌ترین تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز کرده است. وی همچنین برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع کرده است.

گوترش بار دیگر بر کاهش تنش‌ها و توقف فوری درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان تأکید کرده و گفته است که اختلافات باید از طریق گفتگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز، مطابق با اصول منشور سازمان ملل متحد، حل شود.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

این در حالی است که افغانستان و پاکستان پیش از این از توقف موقت درگیری‌ها در آستانه عید فطر خبر داده بودند؛ اقدامی که مقام‌های منطقه‌ای امیدوارند زمینه‌ساز یک آتش‌بس پایدار و حفاظت از جان غیرنظامیان در دو کشور شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!