Connect with us

رویداد های اخیر

حدود ۹ میلیون کودک در برابر سرخکان در افغانستان واکسین شدند

منتشر شده

در

سازمان صحی جهان و صندوق وجهی اطفال ملل متحد (یونیسف) در مرحله اول کمپاین ملی واکسیناسیون سرخکان، ۸.۹ میلیون طفل را در ۱۷ ولایت افغانستان واکسین کردند.

این کمپاین با هدف مهار افزایش قابل نگرانی واقعات سرخکان راه‌اندازی شده است.

این برنامه در همکاری با برنامه توسعه‌ واکسین افغانستان و با حمایت اتحادیه جهانی واکسین‌ها راه‌اندازی گردیده و اطفال بین سنین شش ماهه الی ده ساله را تحت پوشش قرار داده است.

بر بنیاد گزارشی که به تاریخ ۸ اکتوبر ۲۰۲۵ نشر شده، واقعات سرخکان در افغانستان به‌گونه نگران‌کننده افزایش یافته است؛ طوری که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹۳۰۰ واقعه و تا ماه اسد سال ۲۰۲۵، بیش از ۸۵۰۰ واقعه دیگر ثبت شده است.

شمار شیوع‌های مرض سرخکان از ۱۲۷ در سال ۲۰۲۳ به ۴۳۰ در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته، که نزدیک به ۹۲ درصد واقعات آن در میان اطفال زیر ده سال بوده است.

سازمان صحی جهان هشدار داده که سطح پایین واکسیناسیون تنها ۵۵ درصد برای دوز اول و ۴۴ درصد برای دوز دوم میلیون‌ها طفل را در معرض خطر قرار داده است.

داکتر ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان، گفت: «سرخکان یک مرض کشنده ولی قابل جلوگیری است، و در کشوری که این‌همه طفل در معرض خطر قرار دارند، واکسین زندگی‌بخش است.»

وی از کارمندان صحی و رضاکارانی که توانستند اطفال را در «برخی از مناطق صعب‌العبور و دورافتاده» واکسین نمایند، ستایش نموده و بر تعهد سازمان صحی جهان برای اطمینان از اینکه هیچ طفلی فراموش نشود، تأکید ورزید.

نماینده یونیسف در افغانستان، داکتر تاج‌الدین اویواله، این کمپاین را «گامی بزرگ به پیش» عنوان کرد، اما هشدار داد که این وضعیت همچنان «زنگ خطری» در مورد نابرابری‌های عمیق در دسترسی به خدمات صحی است.

او افزود: «هیچ طفل در افغانستان نباید به دلیل مریضی قابل جلوگیری جان دهد.» وی از مسئولان خواست تا برنامه‌های منظم واکسیناسیون را تقویت کرده و دسترسی دوامدار به خدمات صحی را تضمین نمایند.

سرخکان هنوز هم یکی از امراض در سطح جهان و یکی از عوامل عمده مرگ‌ومیر اطفال به دلیل نبود واکسیناسیون است.

در افغانستان، جایی‌که سوء تغذی، کمبود خدمات صحی، و محدودیت در رفت‌وآمد کارکنان صحی زن ادامه دارد، این ویروس تهدیدی جدی‌تر پنداشته می‌شود و در میان اطفال واکسین‌نشده می‌تواند باعث سینه‌بغل، نابینایی و یا مرگ گردد.

سازمان صحی جهان و یونیسف گفتند که مرحله دوم این کمپاین با هدف رسیدن به ۹۵ درصد اطفال در سراسر کشور، شناسایی اطفالی که در مرحله اول واکسین نشده‌اند، و تقویت سیستم شکننده واکسین افغانستان راه‌اندازی خواهد شد.

آنان مرحله اول را «یک نقطه عطف حیاتی» خوانده و تأکید کردند که ادامه دسترسی، شفافیت، و مشارکت کامل زنان در ارائه خدمات صحی برای محافظت از هر طفل افغان در برابر امراض قابل جلوگیری، حیاتی است.

رویداد های اخیر

سیلاب‌ها هزاران خانواده را آسیب‌پذیر کرد؛ ادامه تلاش‌ها برای نجات کودکان در افغانستان

بر اساس این گزارش، در همین مدت ۱۰.۳ میلیون کودک ۶ تا ۵۹ ماهه نیز مکمل ویتامین A دریافت کرده‌اند.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت بشردوستانه افغانستان می‌گوید که در جریان ماه جولای، سیلاب‌های ناگهانی در ۱۴ ولایت کشور، زندگی بیش از یک هزار خانواده را تحت تأثیر قرار داده است.

بر بنیاد گزارش یونیسف، سیلاب‌ها در مجموع یک‌هزار و ۱۶۸ خانواده را متأثر کرده و یک‌هزار و ۱۶۴ خانه را تخریب یا آسیب‌پذیر ساخته است.

در رویداد سیلاب در پارون، مرکز ولایت نورستان، ۲۳ تن جان باخته‌اند و خدمات آب‌رسانی برای حدود یک‌هزار خانواده نیز مختل شده است.

همزمان، یونیسف اعلام کرده که برای ارائه خدمات صحی اساسی، از ۲ هزار و ۳۹۳ مرکز ثابت و ۱۶ مرکز سیار حمایت کرده و به ۲۴۵ شیوع بیماری در سراسر افغانستان پاسخ داده است.

این نهاد می‌گوید در ماه جولای، حدود ۱۸۳ هزار کودک زیر پنج سال در برابر بیماری سرخکان واکسین شده‌اند.

در بخش آب، حفظ‌الصحه و صحت نیز حدود ۹۶ هزار و ۳۰۰ نفر به آب آشامیدنی مصئون دسترسی پیدا کرده، بیش از ۸۹ هزار نفر از خدمات اساسی حفظ‌الصحه بهره‌مند شده و برای ۱۸۰ هزار و ۸۱۴ نفر تجهیزات ضروری آب و حفظ‌الصحه فراهم شده است.

یونیسف و شرکای آن همچنین در ماه جولای حدود ۱.۱ میلیون کودک را از نظر سوءتغذیه حاد بررسی کرده‌اند که از میان آنان، ۱۰۴ هزار و ۶۰۲ کودک برای دریافت درمان سوءتغذیه بستری شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در همین مدت ۱۰.۳ میلیون کودک ۶ تا ۵۹ ماهه نیز مکمل ویتامین A دریافت کرده‌اند.

یونیسف تأکید کرده است که با وجود چالش‌های بشردوستانه، تلاش‌ها برای رساندن خدمات صحی، تغذیه، آب و صحت به کودکان و خانواده‌های آسیب‌پذیر در افغانستان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزرای خارجه افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری

وزارت امور خارجه قرغیزستان اعلام کرده است که دو طرف در این تماس، آخرین مسائل مرتبط با همکاری‌های عملی میان افغانستان و قرغیزستان را بررسی کردند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، و ژینبیک کولوبایف، وزیر امور خارجه قرغیزستان، روز دوشنبه، ۱۴ سپتمبر، در یک گفتگوی تلیفونی درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

وزارت امور خارجه قرغیزستان اعلام کرده است که دو طرف در این تماس، آخرین مسائل مرتبط با همکاری‌های عملی میان افغانستان و قرغیزستان را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، افزایش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری میان دو کشور از محورهای اصلی این گفتگو بوده است.

در همین حال، جانب افغانستان از قرغیزستان به‌دلیل برگزاری موفقانه نشست سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) و ششمین بازی‌های جهانی کوچ‌نشینان قدردانی کرده و انتخاب این کشور به‌عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد را نیز تبریک گفته است.

این گفتگو در حالی انجام می‌شود که کابل و بیشکک در سال‌های اخیر بر توسعه روابط اقتصادی و افزایش تعاملات منطقه‌ای تأکید داشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار تودیعی سفیر چین در کابل با وزیر امور داخله

Published

on

ژاو شینگ، سفیر چین در کابل، با خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، دیدار تودیعی انجام داده است.

در این دیدار، خلیفه سراج‌الدین حقانی دوره مأموریت ژاو شینگ را به‌عنوان سفیر چین در افغانستان مؤثر خوانده و نقش وی را در تقویت روابط میان دو کشور مثبت ارزیابی کرد.

در مقابل، ژاو شینگ از همکاری‌ها و حمایت رهبری وزارت امور داخله افغانستان در جریان مأموریتش قدردانی کرد. وی روابط تاریخی میان افغانستان و چین را مهم دانسته و برای گسترش هرچه بیشتر روابط و همکاری‌ها میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!