Connect with us

رویداد های اخیر

هفتمین نشست نمایندگان اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی درباره افغانستان در بروکسل برگزار شد

منتشر شده

در

هفتمین نشست نمایندگان ویژه اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی درباره افغانستان در بروکسل، پایتخت بلجیم، برگزار شد. در این نشست، کشورهای آسیای میانه، ثبات در افغانستان را برای کشورهای منطقه مهم دانسته و بر ادامه گفتگوها، اتصال منطقه‌ای و حمایت بشردوستانه از مردم افغانستان تاکید کردند.

براساس بیانیه‌ وزارت خارجه ترکمنستان، نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی در این نشست گفته‌اند که توسعه پایدار افغانستان پیش‌نیاز مهمی برای ثبات منطقه‌ای است و بهترین راه برای رسیدن به این هدف را ادغام اقتصادی، گسترش همکاری‌های بشردوستانه و اجرای پروژه‌های زیربنایی در افغانستان دانسته‌اند.

در بیانیه‌ وزارت خارجه ترکمنستان آمده است: «شرکت‌کنندگان در مورد مسائل جاری توسعه پایدار، اتصال منطقه‌ای، حمایت بشردوستانه و قالب‌های عملی برای تعامل با افغانستان در راستای ثبات و رفاه مردم منطقه گفتگو کردند. در بُعد بشردوستانه، ترکمنستان همچنان به ارائه کمک به مردم افغانستان ادامه می‌دهد.»

در این نشست، ترکمنستان همچنان وعده سپرد که از تأمین برق و کالاهای اساسی گرفته تا گسترش فرصت‌های آموزشی به کمک‌های خود با افغانستان ادامه خواهد داد.

با این حال، برخی از کارشناسان گسترش تعاملات منطقه‌ای با افغانستان را با اهمیت می‌دانند.

گفتنی‌ است که نشست‌های مشترک اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی درباره افغانستان به هدف تقویت همکاری‌های منطقه‌ای از سال‌های پسین آغاز شده و تا اکنون هفت دور آن برگزار شده‌ است.

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!