Connect with us

تجارت

صادرات ۵۸۰ میلیون دالری میوه‌های افغانستان در شش ماه؛ افزایش راه‌های ترانزیتی نقش کلیدی داشته است

انجیر، پسته، بادام، جلغوزه، چهارمغز، کشمش، انگور، زردالو، انار، سیب، خربوزه، تربوز، ناک، گیلاس و چند نوع میوه‌ی دیگر بخش عمده‌ای از صادرات افغانستان را تشکیل می‌دهند.

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا اعلام کرده است که افغانستان در شش ماه نخست سال جاری بیش از ۵۸۰ میلیون دالر میوه‌های تازه و خشک به خارج از کشور صادر کرده است؛ رقمی که نشان‌دهنده‌ی رشد قابل توجه در بخش صادرات میوه و محصولات زراعتی کشور می‌باشد.

به گفته این معاونیت، هند، روسیه، چین، ازبیکستان، عربستان سعودی، قزاقستان، قطر، ایران، عراق، امارات متحده عربی، پاکستان، تاجکستان و چند کشور دیگر از مهم‌ترین مقاصد صادراتی افغانستان بوده‌اند.

در این گزارش آمده است که انجیر، پسته، بادام، جلغوزه، چهارمغز، کشمش، انگور، زردالو، انار، سیب، خربوزه، تربوز، ناک، گیلاس و چند نوع میوه‌ی دیگر بخش عمده‌ای از صادرات افغانستان را تشکیل می‌دهند.

معاونیت اقتصادی افزوده است که بخشی از این صادرات از طریق مسیرهای زمینی و بخشی دیگر توسط دهلیزهای هوایی انجام شده است؛ رویکردی که روند انتقال محصولات زراعتی را تسریع کرده و بازارهای خارجی را بیشتر در دسترس قرار داده است.

در ادامه، این معاونیت گسترش شبکه خط‌آهن، بازسازی شاهراه‌های کلیدی کشور و فعال‌سازی دهلیزهای هوایی را از اقدامات مهم امارت اسلامی در راستای تقویت صادرات و افزایش ظرفیت ترانزیتی افغانستان عنوان کرده است.

این دستاورد در حالی مطرح می‌شود که تاجران افغان همواره تأکید دارند گسترش زیربنا‌های ترانزیتی می‌تواند صادرات کشور را بیش از پیش افزایش دهد و بازارهای جدیدی را برای محصولات افغانستان باز کند.

تجارت

گام تازه برای تقویت تجارت منطقه‌ای؛ توافق سه‌جانبه افغانستان، ازبکستان و قرغیزستان در حاشیه نمایشگاه صنعتی

بر اساس معلومات ارائه‌شده، طرف‌ها روی ایجاد سهولت‌ها در بخش انتقال کالا، به‌ویژه برای محصولات صادراتی افغانستان به ازبکستان و قرغیزستان، تبادل نظر همه‌جانبه انجام دادند.

Published

on

در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی صنعتی، نشست سه‌جانبه میان مقام‌های ارشد افغانستان، ازبکستان و قرغیزستان با هدف گسترش همکاری‌های ترانزیتی و تجارتی برگزار شد.

در این دیدار، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با لذیز قدرتوف و اسکندر آسیلکولوف، معین وزارت اقتصاد و تجارت قرغیزستان، درباره تسهیل روند ترانزیت، افزایش حجم تجارت و توسعه صادرات افغانستان به این کشورها گفتگو کردند.

بر اساس معلومات ارائه‌شده، طرف‌ها روی ایجاد سهولت‌ها در بخش انتقال کالا، به‌ویژه برای محصولات صادراتی افغانستان به ازبکستان و قرغیزستان، تبادل نظر همه‌جانبه انجام دادند.

در پایان این نشست، توافق شد که یک گروه کاری مشترک برای پیگیری عملی این همکاری‌ها ایجاد گردد. همچنان، روی عضویت افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی صنعتی مذکور توافق صورت گرفت.

گفته می‌شود که این نمایشگاه با حضور کشورهای آسیای میانه، روسیه و بلاروس برگزار می‌شود و با عضویت افغانستان، زمینه برای حضور گسترده شرکت‌های صنعتی کشور و معرفی تولیدات داخلی در سطح منطقه فراهم خواهد شد.

Continue Reading

تجارت

حضور پررنگ افغانستان در «نمایشگاه بین‌المللی صنعتی»؛ سفر وزیر صنعت به ازبکستان

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، بیش از ۶۰ شرکت افغان در بخش‌های پنبه، ذغال‌سنگ، ادویه‌جات و محصولات زراعتی در این رویداد حضور دارند

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، به‌منظور اشتراک در نمایشگاه بین‌المللی صنعتی «اینوپروم آسیای مرکزی» عازم ازبکستان شده است.

این نمایشگاه با هدف توسعه صنعت، معرفی تکنالوژی‌های پیشرفته و گسترش همکاری‌های سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود و میزبان مقام‌ها، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگانی از کشورهای مختلف، از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان می‌باشد.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، بیش از ۶۰ شرکت افغان در بخش‌های پنبه، ذغال‌سنگ، ادویه‌جات و محصولات زراعتی در این رویداد حضور دارند؛ حضوری که بیانگر تلاش برای تقویت روابط تجارتی و معرفی ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان در سطح منطقه است.

نمایشگاه «اینوپروم آسیای مرکزی» یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای صنعتی و سرمایه‌گذاری در آسیای مرکزی محسوب می‌شود و فرصت مهمی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کشورها فراهم می‌سازد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و ترکیه بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری تأکید کردند

شماری از صنعت‌کاران می‌گویند افغانستان ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های زراعت و معادن دارد و می‌تواند زمینه مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای فراهم سازد.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکیه در حاشیه مجمع دیپلوماسی آنتالیا درباره گسترش روابط تجاری و افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور گفتگو کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، در این دیدار با عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه، درباره ظرفیت‌های موجود در افغانستان در بخش‌های صنعت، معادن و زراعت و همچنان فرصت‌های جلب سرمایه‌گذاری بحث و تبادل نظر کرده است.

در این نشست، طرف ترک از افغانستان دعوت کرده است تا در تمامی نمایشگاه‌های تجارتی که در ترکیه برگزار می‌شود، اشتراک کند. در مقابل، وزیر صنعت و تجارت افغانستان نیز از ترکیه برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید دوا در کشور دعوت به عمل آورده است.

شماری از صنعت‌کاران می‌گویند افغانستان ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های زراعت و معادن دارد و می‌تواند زمینه مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای فراهم سازد.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی تأکید می‌کنند که لازم است رهبری وزارت صنعت و تجارت با برنامه‌ریزی منظم و ارائه بسته‌های تشویقی، در چنین نشست‌هایی اشتراک کرده و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان را به‌گونه سیستماتیک به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی کند تا زمینه جذب سرمایه بیشتر در کشور فراهم شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!