Connect with us

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

منتشر شده

در

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading

تجارت

شرکت ترکی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های برق آبی افغانستان

رئیس عمومی اجرائیوی د افغانستان برشنا شرکت ضمن استقبال از هیأت شرکت ترکی، اطمینان داد که در بخش تولید برق و تجهیزات برقی، تمامی سهولت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری فراهم شده و سرمایه‌گذاران می‌توانند با اطمینان خاطر در این بخش‌ها فعالیت نمایند

Published

on

شرکت تجهیزات برقی ماربیاز ترکیه علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش برق آبی، نصب توربین‌های مجهز به تکنالوژی نو و بازسازی کارخانه‌های تولید برق در افغانستان اعلام کرده است.

به گفته د افغانستان برشنا شرکت، آقای عبدالحق همکار، رئیس عمومی اجرائیوی این شرکت، در دیدار با انجنیر گونای کُسای، مسئول شرکت ماربیاز، در دفتر کاری‌اش، در مورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در تولید برق از منابع آبی، ترمیم و نوسازی تجهیزات موجود، و نصب سیستم‌های عصری تولید برق گفتگو کرده است.

رئیس عمومی اجرائیوی د افغانستان برشنا شرکت ضمن استقبال از هیأت شرکت ترکی، اطمینان داد که در بخش تولید برق و تجهیزات برقی، تمامی سهولت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری فراهم شده و سرمایه‌گذاران می‌توانند با اطمینان خاطر در این بخش‌ها فعالیت نمایند.

در همین حال، انجنیر گونای کُسای از همکاری و حمایت رهبری د افغانستان برشنا شرکت قدردانی کرده و گفته است که شرکت ماربیاز قصد دارد در افغانستان در بخش تولید برق از آب، بازسازی توربین‌های موجود، نصب توربین‌های نوین و با ظرفیت بلند، و همچنان ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی سرمایه‌گذاری نماید.

در پایان این دیدار، دو طرف بر برگزاری نشست‌های مشترک تخنیکی میان تیم‌های فنی د افغانستان برشنا شرکت و شرکت ماربیاز تأکید کردند تا ارزیابی‌های تخنیکی در ولایت‌های مختلف کشور به هدف استفاده مؤثر از منابع آبی برای تولید برق انجام شود.

به گفته د افغانستان برشنا شرکت، ثبات نسبی، تأمین امنیت، بهبود وضعیت اقتصادی و حکومتداری شفاف سبب شده است که طی نزدیک به چهار سال گذشته، روند سرمایه‌گذاری شرکت‌های بین‌المللی در بخش تولید برق و تجهیزات برقی بیش از هر زمان دیگر افزایش یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!