Connect with us

جهان

ترمپ با سخنرانی ۱۰۸ دقیقه‌ای ریکارد تاریخی در کانگرس ساخت

پیش از سال ۲۰۲۵، ریکارد قبلی در اختیار بیل کلینتون بود که سخنرانی‌هایش در سال ۲۰۰۰، ۸۹ دقیقه و در سال ۱۹۹۵، ۸۵ دقیقه طول کشید.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا در سخنرانی سالانه‌اش در کانگرس، با زمان بی‌سابقه ۱۰۸ دقیقه ریکارد طولانی‌ترین سخنرانی تاریخ رؤسای جمهور در برابر کانگرس امریکا را شکست، و تلاش کرد پیام «تحول تاریخی» خود را به مردم امریکا منتقل کند.

این سخنرانی در ساعات پربیننده – طولانی‌ترین سخنرانی ریاست جمهوری در کنگره که تاکنون ثبت شده است – سال گذشته از سخنرانی ۱۰۰ دقیقه‌ای خود ترمپ پیشی گرفت. پیش از سال ۲۰۲۵، ریکارد قبلی در اختیار بیل کلینتون بود که سخنرانی‌هایش در سال ۲۰۰۰، ۸۹ دقیقه و در سال ۱۹۹۵، ۸۵ دقیقه طول کشید.

در آغاز سخنرانی، ترمپ با لحن خوش‌بینانه گفت امریکا اکنون «بزرگ‌تر، بهتر، ثروتمندتر و قوی‌تر از همیشه» است و از دستاوردهای دولتش در سال اول بازگشت به قدرت سخن گفت. جمهوری‌خواهان بارها ایستادند و او را تشویق کردند، در حالی که دموکرات‌ها در اعتراض نشسته و برخی مقاطع او را محکوم کردند.

ترمپ نگرانی‌ها درباره ایران را تکرار کرد و گفت این کشور «در مسیر دنبال کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خطرناک» است، اما افزود که ترجیحش حل این موضوع از طریق دیپلماسی است.

همچنین او از افزایش مشارکت نفت ونزوئلا به بازار امریکا و مرگ یک قاچاقچی بزرگ مواد مخدر مکزیکی خبر داد، و در لحظاتی دیگر به انتقادهای شدید علیه دموکرات‌ها و مهاجران غیرقانونی پرداخت.

ترمپ با اشاره به نبرد سیاسی جاری پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای که ممکن است اکثریت حزبش در مجلس نمایندگان و سنای ایالات متحده را به خطر اندازد، بر ضرورت قوانین جدید هویتی برای رأی‌دهندگان تأکید کرد، اقدامی که منتقدان آن را تضعیف حق رأی می‌دانند.

جهان

امریکا یک بانک مصری را به‌دلیل روابط با ایران تحریم کرد

بانک مرکزی مصر اعلام کرده است که این اقدام تنها شعبه‌های بانک مصر در امارات را شامل می‌شود و سایر بانک‌های مصری تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

Published

on

وزارت خزانه‌داری امریکا روز جمعه اعلام کرد که شعبه‌های بانک «بانک مصر» در امارات متحده عربی را به‌دلیل معاملات مرتبط با ایران هدف تحریم قرار داده است؛ اقدامی که با هدف افزایش فشار اقتصادی بر تهران انجام شده است.

بر اساس اعلام خزانه‌داری امریکا، شبکه جرایم مالی این کشور نیز پیشنهادی را برای قطع دسترسی شعبه‌های بانک مصر در امارات به خدمات بانکی کارگزاری با مؤسسات مالی امریکا ارائه کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، گفته است واشنگتن تلاش دارد آخرین مسیرهای اقتصادی باقی‌مانده برای ایران را مسدود کند و کشورهایی را که به گفته او به تهران کمک می‌کنند، از دسترسی به دالر و نظام مالی جهانی محروم سازد.

بانک مرکزی مصر اعلام کرده است که این اقدام تنها شعبه‌های بانک مصر در امارات را شامل می‌شود و سایر بانک‌های مصری تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

خزانه‌داری امریکا گفته است که شعبه‌های بانک مصر در امارات بین جنوری ۲۰۲۴ تا جون ۲۰۲۶، حدود ۱.۸ میلیارد دالر معاملات مربوط به ۱۰۳ شرکت را پردازش کرده‌اند که احتمال داده می‌شود با شبکه‌های بانکی غیررسمی ایران ارتباط داشته باشند.

همزمان، دفتر کنترول دارایی‌های خارجی امریکا نیز مدیر شعبه بانک ملی ایران در امارات و یک نهاد مستقر در هنگ‌کنگ را به اتهام کمک به انتقال پول برای یک صرافی تحریم‌شده ایرانی، تحریم کرده است.

ایران پیش از این از کشورهای دیگر خواسته بود که به تحریم‌های جدید امریکا علیه این کشور نپیوندند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: پوتین به قلمرو ناتو حمله نخواهد کرد

ترمپ گفت که رتکلیف برای رساندن پیام ویژه‌ای به روسیه اعزام نشده بود و دیدار او با همتای روسی‌اش امری عادی بوده است.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به هیچ کشور عضو ناتو حمله نخواهد کرد و گزارش‌ها درباره سفر رئیس سازمان استخبارات مرکزی امریکا به مسکو برای هشدار دادن به روسیه را کم‌اهمیت دانسته است.

ترمپ روز پنج‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران در دفتر بیضی قصر سفید گفت: «او به قلمرو ناتو حمله نخواهد کرد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که وال‌استریت ژورنال گزارش داد جان رتکلیف، رئیس سازمان استخبارات مرکزی امریکا، برای هشدار دادن به مقام‌های روسی درباره هرگونه حمله احتمالی به یکی از اعضای ناتو به مسکو سفر کرده است.

با این حال، ترمپ گفت که رتکلیف برای رساندن پیام ویژه‌ای به روسیه اعزام نشده بود و دیدار او با همتای روسی‌اش امری عادی بوده است.

دو منبع آگاه نیز به رویترز گفته‌اند که رتکلیف در دیدار خود احتمال انجام عملیات روسیه علیه یکی از اعضای ناتو را مطرح کرده، اما مشخص نیست که این موضوع هدف اصلی سفر او بوده است.

Continue Reading

جهان

نزدیک به ۱۵۰۰ نفر در پی سیلاب‌های نیپال و چین ناپدید شده‌اند

Published

on

مقام‌های نیپال و چین می‌گویند پس از جاری شدن سیلاب‌های شدید در منطقه هیمالیا، نزدیک به ۱۵۰۰ نفر، از جمله حدود ۸۰۰ شهروند خارجی، ناپدید شده‌اند.

این سیلاب‌ها روز چهارشنبه پس از آن رخ داد که حجم بزرگی از گل و سنگ وارد یک دریا شد و جریان شدید آب، مناطق مسکونی و دره‌های اطراف را فرا گرفت.

در نیپال، نیروهای امدادی با هلیکوپتر در حال جستجوی ناپدیدشدگان و انتقال کمک‌های اضطراری به مناطق آسیب‌دیده هستند. مقام‌های پولیس می‌گویند تاکنون بیش از ۱۶۵ نفر جان باخته‌اند و احتمال افزایش شمار قربانیان وجود دارد.

بر اساس گزارش مقام‌های نیپال، از میان ۸۲۶ فرد ناپدیدشده در این کشور، نزدیک به ۶۰۰ نفر شهروندان خارجی هستند. این افراد از بیش از ۲۰ کشور می‌باشند؛ از جمله ۱۷۷ شهروند هند، ۶۳ شهروند امریکا، ۳۴ استرالیایی، ۳۳ بریتانیایی و ۲۵ کانادایی.

در تبت چین نیز ۵۵۸ نفر ناپدید شده‌اند که ۲۶۰ نفر آنان اتباع خارجی هستند.

ویدیوهای منتشرشده نشان می‌دهد که سیلابی بزرگ از گل، سنگ و آب در نزدیکی مرز چین و نیپال جاری شده و مردم، خانه‌ها، موترها و جاده‌ها را با خود برده است.

یکی از بازماندگان ۶۸ ساله گفت که تلاش کرده بود همسرش را از خانه بیرون کند، اما جریان گل او را با خود برد. او بعداً با هلیکوپتر نجات داده شد، اما هنوز از سرنوشت همسرش اطلاعی ندارد.

تلاش برای نجات آسیب‌دیدگان

اردوی نیپال می‌گوید بیش از ۵ هزار سرباز و نیروی پولیس برای عملیات نجات و جستجوی اجساد بسیج شده‌اند.

هلیکوپترها در مناطق آسیب‌دیده مواد غذایی، خیمه و سایر کمک‌های ضروری را انتقال می‌دهند. هند نیز برای کمک به آسیب‌دیدگان، مواد امدادی ارسال کرده است.

مقام‌های نیپال ابتدا احتمال دادند که یک زلزله باعث فرو ریختن بخشی از یک یخچال طبیعی و جاری شدن سیلاب شده باشد. اما اداره زمین‌شناسی امریکا گفت آنچه ابتدا زلزله گزارش شده بود، در واقع لرزش ناشی از فرو ریختن سنگ و یخ بوده است.

مقام‌های چین نیز درباره خطر شکستن یک جهیل در منطقه گی‌رونگ هشدار داده‌اند؛ موضوعی که می‌تواند عملیات نجات را دشوارتر کند.

بسیاری از افراد ناپدیدشده برای زیارت کوه کایلاش و جهیل ماناساروار به تبت سفر کرده بودند؛ مکان‌هایی که برای هندوها و بودایی‌ها مقدس است.

امریکا اعلام کرده است که ۵۰۰ هزار دالر کمک برای مقابله با این حادثه اختصاص داده و یک مشاور امدادرسانی نیز به منطقه اعزام می‌کند.

سازمان ملل متحد نیز گفته است که برای کمک به جوامع آسیب‌دیده در نیپال، نیرو و تجهیزات امدادی ارسال می‌کند.

شاهدان می‌گویند در برخی مناطق، خانه‌ها و قریه‌جات کنار دریا کاملاً از بین رفته‌اند و حجم زیادی از گل و سنگ همه‌جا را پوشانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!