Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: طراح حمله به کابل بانک کندز در پشاور کشته شد

منتشر شده

در

رسانه المرصاد به نقل از منابع امنیتی گزارش داده است که زلمی بدخشی، از طراحان اصلی حمله شاخه خراسان داعش به نمایندگی کابل بانک در کندز، در یک حمله مسلحانه افراد ناشناس در شهر پشاور کشته شد.

بدخشی که در شاخه خراسان داعش با نام سلمان نیز شناخته می‌شد، در ماه اکتوبر ۲۰۲۵ از افغانستان فرار و به مراکز فعال داعش در ایالت خیبرپختونخوا رفت.

وی به‌طور مستقیم مسئول طراحی حمله ۱۱ فبروری ۲۰۲۵ به کابل بانک کندز بود، حمله‌ای که در آن پنج تن جان باخته و هفت تن دیگر زخمی شدند.

المرصاد همچنین نوشته است که در تاریخ ۲۸ فبروری، عملیات با دوربین‌های لیزری علیه مراکز داعش در توردره تیراه انجام شد و طی آن ۱۰ نفر از اعضای گروه کشته شدند.

همچنین در تاریخ ۱ مارچ، حمله‌ای در مناطق تورکانی و نریک غلجو اورکزی صورت گرفت که طی آن ۹ عضو داعش، از جمله دو قوماندان مهم به نام‌های عبدالرحمن (ابو ناصر) و ملا فاروقی کشته شدند.

رویداد های اخیر

رئیس شورای پناهندگان ناروی خواستار ازسرگیری آموزش دختران در افغانستان شد

Published

on

یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی، می‌گوید که در کابل و کندهار با رهبران امارت اسلامی دیدار کرده و خواستار ازسرگیری آموزش دختران بالاتر از صنف ششم شده است.

ایگلند گفت که با گذشت هر سال، هزاران استاد زن و کارمند زن در بخش صحی از بازار کار خارج می‌شوند، در حالی که فارغ‌التحصیلان جدیدی برای جایگزینی آنان وارد این بخش‌ها نمی‌شوند.

او این وضعیت را یک نگرانی جدی برای افغانستان دانست و گفت که شورای پناهندگان ناروی به تلاش‌های خود برای ازسرگیری آموزش زنان و دختران در همه سطوح، مطابق با سنت‌های افغانستان، ادامه خواهد داد.

ایگلند همچنین از نبود دیپلمات‌ها و نمایندگان بین‌المللی در افغانستان انتقاد کرد و گفت آنان باید در داخل کشور حضور داشته باشند و در کنار نهادهای بشردوستانه برای پیشبرد حقوق زنان تلاش کنند.

او گفت: «این کار را نمی‌توان از خارج از کشور انجام داد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا باید تمرکز خود را از جنگ با تروریزم به تهدیدهای نوظهور جهانی تغییر دهد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ویژه امریکا برای افغانستان، می‌گوید حملات ۱۱ سپتمبر به‌گونه اساسی راهبرد ملی امریکا را تغییر داد و مبارزه با تروریزم را برای سال‌ها به محور اصلی سیاست این کشور تبدیل کرد.

خلیلزاد در مطلبی به مناسبت سالگرد این حملات گفت که امریکا در جریان جنگ پس از آن با تروریزم، تلفات سنگینی متحمل شد؛ از جمله نظامیان امریکایی که کشته شدند یا دچار جراحات تغییر‌دهنده زندگی شدند.

او گفت امریکا در مبارزه با تروریزم به موفقیت‌های عمده‌ای دست یافت؛ از جمله القاعده را تا مرز نابودی تضعیف کرد.

خلیل‌زاد، با این حال، گفت که مرحله شدید جنگ با تروریزم فروکش کرده و واشنگتن اکنون باید تمرکز خود را گسترش دهد و به چالش‌های نوظهور جهانی رسیدگی کند.

او از افزایش قدرت چین، توسعه سریع هوش مصنوعی و تأثیر احتمالی آن بر توازن قدرت و درگیری‌های آینده، و همچنین ابهامات مرتبط با اروپا، روسیه، هند و خاورمیانه بزرگ‌تر به‌عنوان چالش‌های مهم این دوره نام برد.

خلیل‌زاد هشدار داد که قدرت‌های بزرگ در طول تاریخ، بارها به جای آماده‌شدن برای تهدیدها و درگیری‌های نوظهور، همچنان بر «جنگ قبلی» خود متمرکز مانده‌اند.

او گفت امریکا باید از تکرار این اشتباه جلوگیری کند و در عین حال اقدامات لازم را برای اطمینان از باقی‌ماندن جنگ با تروریسم در گذشته ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: محصلان افغان دارای ویزه معتبر می‌توانند تحصیلات‌شان را تکمیل کنند

Published

on

سجاد حیدرخان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، می‌گوید که هیچ تصمیمی از سوی حکومت برای بازگرداندن تمامی محصلان افغان از پاکستان گرفته نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان این موضوع را امروز (پنجشنبه) در یک نشست خبری بیان کرده است.

حیدرخان گفت محصلان افغان که در برنامه‌های معتبر تحصیلی ثبت‌نام هستند و ویزه معتبر دارند، می‌توانند در پاکستان بمانند و تحصیلات‌شان را تکمیل کنند.

او افزود، محصلانی که در یک پوهنتون ثبت‌نام نیستند یا ویزه معتبر ندارند، باید به افغانستان بازگردند.

این مقام پاکستانی گفت محصلانی که در کشورهای خارجی تحصیل می‌کنند، باید هم ثبت‌نام معتبر و هم ویزه معتبر برای هدف اقامت‌شان داشته باشند و تأکید کرد که هر دو مورد ضروری است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شورای طبی و دندان‌پزشکی پاکستان اخیراً تصمیم گرفته است محصلان افغان رشته‌های طب را از این کشور اخراج کند و به پوهنتون‌ها دستور داده است محصلان جدید را ثبت‌نام نکنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!