Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از پاکستان خواست حمله بر شفاخانه معتادین در کابل را تحقیق کند

منتشر شده

در

اتحادیه جهانی علمای مسلمان حمله اخیر بر شفاخانه معتادین در کابل را که منجر به شهادت صدها نفر و زخمی شدن بسیاری دیگر شد، به شدت محکوم کرد و آن را یکی از گناهان کبیره بزرگ در اسلام توصیف نمود و نگرانی عمیق خود را از خونریزی مداوم بین دو کشور همسایه مسلمان ابراز داشت.

این اتحادیه در بیانیه‌ای تأکید کرد که این حمله در ده شب آخر ماه رمضان رخ داده است، دوره‌ای که در آن تقدس حیات به ویژه مورد احترام است. در این بیانیه آمده است که هدف قرار دادن یک مرکز صحی، نقض آشکار قوانین و اصول بین‌المللی است که از شفاخانه‌ها در هر شرایطی محافظت می‌کند.

این اتحادیه از حکومت و رهبری نظامی پاکستان خواست تا فوراً چنین اقداماتی را متوقف کنند، به مسئولیت‌های دینی، اخلاقی و انسانی خود عمل نمایند و یک کمیته بی‌طرف و شفاف برای تحقیق این تخلفات و تلفات غیرنظامی ناشی از آن تشکیل دهند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از هر دو کشور خواست که خصومت‌ها را متوقف کنند، مطابق آیات قرآن آشتی نمایند و تلاش‌های میانجیگری قطر و ترکیه را احیا کنند. آنها تأکید کردند که گفتگو و همکاری میان ملت‌های مسلمان هم یک وظیفه دینی و هم برای ثبات منطقه‌ای ضروری است.

رویداد های اخیر

تحول: پشتو زمینه ساز آشتی میان کابل-اسلام‌آباد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت داخله گزارش سالانه ملل متحد درباره کشت کوکنار در افغانستان را رد کرد

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۵ بیش از چهار برابر افزایش یافته و به حدود ۴۳ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است. میزان تولید تریاک نیز از حدود ۳۰۰ تُن به یک‌هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است.

Published

on

وزارت امور داخله آمار و یافته‌های گزارش سالانه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد درباره کشت کوکنار و تولید تریاک در افغانستان را رد کرده و می‌گوید که این گزارش با اطلاعات رسمی و شواهد میدانی هم‌خوانی ندارد.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله، در اعلامیه‌ای به نقل از معینیت مبارزه با مواد مخدر این وزارت گفته است که گزارش سازمان ملل متحد دستاوردهای عملی مبارزه با مواد مخدر را نادیده گرفته و وضعیت موجود را به‌گونه دقیق بازتاب نداده است.

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۵ بیش از چهار برابر افزایش یافته و به حدود ۴۳ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است. میزان تولید تریاک نیز از حدود ۳۰۰ تُن به یک‌هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است.

با این حال، میزان کشت هنوز به‌مراتب پایین‌تر از سال ۲۰۲۱ است؛ زمانی که حدود ۱۷۷ هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت خشخاش قرار داشت.

طبق گزارش، نیروهای مبارزه با مواد مخدر در سال ۲۰۲۶ میلادی بیش از ۲۶ هزار هکتار زمین را در ولایت‌های کشت کوکنار از گیاهان تولیدکننده مواد مخدر پاک‌سازی کرده‌اند.

در اعلامیه وزارت امور داخله آمده است که اتکا به تصاویر ماهواره‌ای، محاسبات تخمینی و اطلاعات منابع غیررسمی، بدون درنظرگرفتن عملیات تخریب مزارع و شواهد میدانی، نمی‌تواند مبنای کافی برای ارائه نتایج قطعی باشد.

وزارت داخله همچنان تأکید کرده است که مبارزه پایدار با مواد مخدر، افزون بر اجرای قانون، به حمایت از دهقانان، توسعه معیشت بدیل، گسترش زراعت مشروع و تداوی افراد مبتلا به اعتیاد نیاز دارد و از نهادهای بین‌المللی خواسته است با ارزیابی‌های دقیق و همکاری عملی از این روند حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تلاش افغانستان برای گسترش همکاری‌های تخنیکی با ترکیه، عربستان سعودی و کشورهای آسیای میانه

اداره معیار و کیفیت افغانستان می‌گوید که هدف از این دیدارها، تقویت روابط با نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای، ارتقای ظرفیت‌های تخنیکی و بهبود فعالیت‌ها در بخش معیار و کیفیت است.

Published

on

اداره معیار و کیفیت افغانستان از دیدارهای هیئت این اداره با نمایندگان نهادهای معیار و کیفیت ترکیه، ازبکستان، عربستان سعودی و قزاقستان در حاشیه مجمع عمومی مؤسسه معیارها و مترولوژی کشورهای اسلامی خبر داده است.

این اداره در خبرنامه‌ای گفته است که محمد آصف قانت، معاون تخنیکی اداره معیار و کیفیت، و وحید احمد بدری، رئیس دفتر این اداره، با نمایندگان نهادهای مرتبط در این کشورها درباره گسترش همکاری‌های تخنیکی و تبادل تجربیات گفت‌وگو کرده‌اند.

به گفته اداره معیار و کیفیت افغانستان، در دیدار با نمایندگان انستیتیوت معیارهای ترکیه، موضوعاتی چون ارتقای ظرفیت کارمندان، تأییدنامه‌های کیفیت، معیارهای فنی و فعالیت لابراتوارها مورد بحث قرار گرفته است. همچنان، دو طرف درباره برنامه‌های مرتبط با سازمان ملل متحد برای توسعه ظرفیت‌ها و ایجاد فرصت‌های کاری برای افغان‌ها تبادل نظر کرده‌اند.

بر بنیاد این خبرنامه، نمایندگان انستیتیوت معیارهای ترکیه وعده داده‌اند که ارتباطات خود را با هیئت افغان حفظ کنند و زمینه بازدید از این نهاد و لابراتوارهای آن را فراهم سازند.

این اداره همچنان گفته است که در دیدار با نمایندگان نهادهای معیار و کیفیت ازبکستان، عربستان سعودی و قزاقستان، بر توسعه روابط و همکاری‌های تخنیکی تأکید شده و نمایندگان قزاقستان آمادگی خود را برای همکاری در بخش‌های تخنیکی اعلام کرده‌اند.

اداره معیار و کیفیت افغانستان می‌گوید که هدف از این دیدارها، تقویت روابط با نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای، ارتقای ظرفیت‌های تخنیکی و بهبود فعالیت‌ها در بخش معیار و کیفیت است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!