Connect with us

جهان

ترمپ حمله غافلگیرانه به ایران را به حادثه «پرل هاربر» تشبیه کرد

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با سانائه تاکایچی، صدراعظم جاپان، حملات اخیر امریکا به ایران را با حمله سال ۱۹۴۱ جاپان به «پرل هاربر» مقایسه کرد و از اقدام نظامی کشورش دفاع نمود.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره این‌که چرا متحدان از پیش در جریان این حملات قرار نگرفته بودند، گفت عنصر غافلگیری عمدی بوده است. او گفت: «ما غافلگیری می‌خواستیم. چه کسی بهتر از جاپان غافلگیری را می‌شناسد؟» و به حمله پرل هاربر اشاره کرد.

این اظهارات به نظر می‌رسید تاکایچی را غافلگیر کرده باشد و او در جریان نشست در دفتر بیضی کاخ سفید واکنش محسوسی نشان داد.

حمله جاپان به پایگاه دریایی امریکا در هاوایی در سال ۱۹۴۱ بیش از ۲۳۰۰ امریکایی را کشت و باعث شد ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شود. فرانکلین دی. روزولت، رئیس‌جمهور وقت امریکا، آن روز را «تاریخی که با ننگ در یاد خواهد ماند» توصیف کرده بود.

این جنگ در سال ۱۹۴۵ پس از حملات اتمی امریکا به هیروشیما و ناگاساکی پایان یافت.

اظهارات ترمپ در جاپان واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. برخی آن را با توجه به حساسیت تاریخی نادرست دانستند، در حالی که برخی دیگر آن را صرفاً یک شوخی تلقی کردند.

یوتا ناکامورا، یک انجینر در توکیو، گفت که تاکایچی در وضعیت دشواری قرار گرفته بود، اما به‌خوبی واکنش نشان داد. در همین حال، توکیو واشینو، یک فرد بازنشسته، گفت که این اظهارات با توجه به پیشینه تاریخی جاپان برای او احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

جهان

امریکا و دنمارک بر سر گرینلند به توافق رسیدند

یک مقام وزارت خارجه امریکا نیز گفت این توافق کشورهای غیرعضو ناتو را از ایجاد پایگاه نظامی در گرینلند منع می‌کند و تنها به امریکا و متحدانش اجازه انجام برخی سرمایه‌گذاری‌های حساس را می‌دهد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز جمعه اعلام کرد که امریکا، دنمارک و گرینلند برای افزایش حضور نظامی امریکا در گرینلند به توافق رسیده‌اند.

بر اساس این توافق، امریکا می‌تواند حضور نظامی خود را در این جزیره افزایش دهد و کشورهای رقیب واشنگتن اجازه نخواهند داشت در گرینلند پایگاه نظامی ایجاد کنند.

ترمپ در شبکه اجتماعی تروت سوشیل گفت هیچ‌یک از دشمنان امریکا نمی‌توانند بدون موافقت واشنگتن در بخش‌های حساس گرینلند سرمایه‌گذاری کنند. او همچنین گفت این توافق تاریخ انقضا ندارد.

ترمپ نوشت: «به دستور من، با نمایندگان دنمارک و گرینلند همکاری کردیم تا اطمینان حاصل شود که امریکا برای همیشه می‌تواند هر اقدامی را که برای حفظ و دفاع از امنیت گرینلند و امریکا لازم است، در این جزیره انجام دهد.»

با این حال، این توافق به معنای تحقق هدف قبلاً اعلام شده ترمپ برای تصاحب گرینلند توسط امریکا نیست.

امریکا بر اساس یک توافق سال ۱۹۵۱، هم‌اکنون نیز تقریباً از حق کامل پرواز بر فراز گرینلند و ایجاد پایگاه نظامی در این جزیره برخوردار است.

ترمپ گفت امریکا به‌زودی حضور نظامی گسترده‌تری در گرینلند خواهد داشت. در حال حاضر یک پایگاه نیروی فضایی امریکا در شمال‌غرب این جزیره وجود دارد.

او گفت: «این یک رؤیای تحقق‌یافته برای ایالات متحده آمریکا است.»

دفتر صدراعظم دنمارک اعلام کرد که این توافق به تقویت امنیت در اقیانوس اطلس شمالی و منطقه قطب شمال کمک خواهد کرد.

ینس-فردریک نیلسن، صدراعظم گرینلند، نیز گفت این توافق منافع گرینلند و جایگاه این جزیره در همکاری‌های بین‌المللی را در نظر گرفته است.

او گفت: «این به نفع همه ماست.»

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا بر اساس این توافق پایگاه‌های نظامی جدید امریکا در گرینلند ساخته خواهد شد یا نه. همچنین جزئیات زیادی درباره مفاد توافق منتشر نشده است.

واکنش مردم گرینلند به این توافق نیز هنوز مشخص نیست. گرینلند یک منطقه خودمختار تحت حاکمیت دنمارک است و بسیاری از ساکنان آن خواهان استقلال هستند. آنها در گذشته نیز با تلاش‌های امریکا برای افزایش نفوذ و کنترول بر این جزیره مخالفت کرده‌اند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، گفت این توافق نگرانی‌های امنیتی واشنگتن درباره گرینلند را «برای همیشه و به‌طور کامل» برطرف کرده است.

او گفت: «گرینلند برای همیشه بخشی از منطقه دفاعی استراتژیک امریکای شمالی خواهد بود و هیچ دشمنی اجازه حضور در این منطقه و اطراف آن را نخواهد داشت.»

یک مقام وزارت خارجه امریکا نیز گفت این توافق کشورهای غیرعضو ناتو را از ایجاد پایگاه نظامی در گرینلند منع می‌کند و تنها به امریکا و متحدانش اجازه انجام برخی سرمایه‌گذاری‌های حساس را می‌دهد.

به گفته این مقام، توافق همچنین حق دسترسی، ایجاد پایگاه و پرواز امریکا بر فراز گرینلند را به‌صورت دائمی تضمین می‌کند و حتی اگر گرینلند در آینده مستقل شود، این توافق همچنان معتبر خواهد بود.

Continue Reading

جهان

ملل متحد به محمود عباس اجازه سخنرانی ویدیویی را داد

Published

on

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تصمیم گرفت که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، هفته آینده از طریق ویدیو در نشست سالانه رهبران جهان سخنرانی کند.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که امریکا برای دومین سال پیاپی از صدور ویزه برای سفر عباس به نیویارک خودداری کرد.

این قطعنامه با ۱۵۲ رأی موافق، سه رأی مخالف و چهار رأی ممتنع تصویب شد. بر اساس این تصمیم، عباس و دیگر مقام‌های ارشد فلسطینی در صورتی که نتوانند به امریکا سفر کنند، در یک سال آینده نیز می‌توانند از طریق ویدیو در نشست‌ها و کنفرانس‌های سازمان ملل متحد شرکت کنند.

امریکا سال گذشته اعلام کرده بود که ویزه عباس و حدود ۸۰ مقام و شهروند فلسطینی دیگر را رد یا لغو می‌کند. واشنگتن روز چهارشنبه اعلام کرد که این محدودیت‌ها را تمدید کرده است.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، پیش از رأی‌گیری گفت تشکیلات خودگردان فلسطین باید از «حمایت مالی از تروریزم» دست بردارد و به جای اقدامات دیپلوماتیک، روی حکومت‌داری تمرکز کند.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد، این تصمیم امریکا را رد و محکوم کرد.

وزارت خارجه امریکا گفته است محدودیت‌های ویزه علیه مقام‌های فلسطینی را به دلیل اقداماتی که به گفته این کشور باعث «بین‌المللی شدن مناقشه اسرائیل و فلسطین» می‌شود، تمدید کرده است. واشنگتن به پیگیری قضایای مربوط به اسرائیل در محاکم بین‌المللی نیز اشاره کرده است.

بر اساس توافق‌نامه مقر سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۷، امریکا معمولاً موظف است به دیپلومات‌های خارجی اجازه ورود به مقر سازمان ملل متحد در نیویارک را بدهد. با این حال، امریکا می‌گوید در موارد امنیتی، افراط‌گرایی یا به دلایل سیاست خارجی می‌تواند از صدور ویزه خودداری کند.

 

Continue Reading

جهان

پیشروی حوثی‌ها؛ باب‌المندب به اهرم فشار تازه در جنگ ایران و امریکا تبدیل می‌شود

مقام‌های سعودی نیز از واشنگتن خواسته‌اند در مقابله با حوثی‌ها کمک نظامی ارائه کند؛ اما گزارش‌ها حاکی است که امریکا در حال حاضر تمایلی به مداخله مستقیم نظامی ندارد.

Published

on

پیشروی سریع نیروهای حوثی در امتداد سواحل یمن، نگرانی‌ها درباره کنترول احتمالی آنان بر تنگه باب‌المندب را افزایش داده و ایالات متحده را با یک چالش تازه در خاورمیانه روبه‌رو کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، جنگجویان حوثی روز جمعه به جزیره پریم در میانه تنگه باب‌المندب، میان یمن و شاخ آفریقا، رسیده‌اند؛ منطقه‌ای استراتژیک که یکی از مسیرهای مهم انتقال نفت و تجارت جهانی به شمار می‌رود.

تنگه باب‌المندب در صورت مسدود شدن، می‌تواند عبور کشتی‌های نفتی و تجاری را به‌شدت مختل کند. کارشناسان هشدار می‌دهند که چنین وضعیتی می‌تواند فشار اقتصادی بیشتری بر بازار جهانی انرژی وارد کرده و هزینه‌های حمل‌ونقل و سوخت را افزایش دهد.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که جنگ میان ایران و امریکا وارد هفتمین ماه شده و واشنگتن هم‌زمان با فشارهای اقتصادی و نظامی بر تهران، تلاش دارد از گسترش بیشتر درگیری در منطقه جلوگیری کند.

مقام‌های سعودی نیز از واشنگتن خواسته‌اند در مقابله با حوثی‌ها کمک نظامی ارائه کند؛ اما گزارش‌ها حاکی است که امریکا در حال حاضر تمایلی به مداخله مستقیم نظامی ندارد و بیشتر بر ارائه اطلاعات و حمایت از متحدان منطقه‌ای تمرکز کرده است.

ورود مستقیم امریکا به درگیری با حوثی‌ها می‌تواند منابع نظامی این کشور را که هم‌اکنون درگیر جنگ با ایران است، بیشتر تحت فشار قرار دهد. از سوی دیگر، عدم اقدام واشنگتن ممکن است به حوثی‌ها فرصت بیشتری برای افزایش نفوذ بر یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های دریایی جهان بدهد.

تحلیلگران می‌گویند اگر ایران و متحدانش بتوانند بر هر دو تنگه هرمز و باب‌المندب فشار وارد کنند، تهران اهرم قابل‌توجهی بر مسیرهای انتقال انرژی و تجارت جهانی در اختیار خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!