Connect with us

رویداد های اخیر

تأکید سازمان همکاری شانگهای بر افغانستان عاری از جنگ، تروریزم و مواد مخدر

منتشر شده

در

معاونان وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای روز جمعه در نشستی در مسکو با تمرکز بر امنیت و تحولات منطقه‌ای در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد، این جلسه بر اهمیت هماهنگی مداوم بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مورد مسائل کلیدی منطقه‌ای تأکید کرد.

شرکت‌کنندگان حمایت جمعی خود را از افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، بی‌طرف و صلح‌آمیز، عاری از تروریزم، جنگ و تهدیدات مرتبط با مواد مخدر، مجدداً اعلام کردند.

این نشست همچنین به چالش‌های منطقه‌ای گسترده‌تر پرداخت و مقامات در مورد امنیت، ثبات و همکاری در سراسر حوزه سازمان همکاری شانگهای تبادل نظر کردند.

این نشست بخشی از تعاملات دیپلوماتیک مداوم در چارچوب سازمان همکاری شانگهای است که با هدف تقویت همکاری بین کشورهای عضو و رسیدگی به نگرانی‌های مشترک، به ویژه در رابطه با افغانستان، انجام می‌شود.

اعضای سازمان همکاری شانگهای بارها بر لزوم یک افغانستان باثبات تأکید کرده‌ و آن را برای امنیت و توسعه درازمدت در منطقه ضروری دانسته‌اند.

رویداد های اخیر

پوهنځی هوافضا و سیستم‌های پیشرفته هوایی در پولی‌تخنیک کابل ایجاد شد

Published

on

وزارت تحصیلات عالی می‌گوید که برای نخستین‌بار در نظام تحصیلات عالی کشور، پوهنځی هوافضا و سیستم‌های پیشرفته هوایی در پوهنتون پولی‌تخنیک کابل ایجاد شده است.

این پوهنځی شامل چهار دیپارتمنت است که انجنیری طیاره‌های بی‌پیلوت، انجنیری طیاره، انجنیری هوافضا و انجنیری رادار و اویونیک را در بر می‌گیرد.

وزارت تحصیلات عالی می‌گوید ایجاد این پوهنځی بخشی از برنامه‌های این وزارت برای آموزش نیروی متخصص در رشته‌های مورد نیاز کشور است.

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی در نشست شورای تحصیلات عالی درباره دستاوردهای پنج‌ساله امارت اسلامی نیز صحبت کرده و بر حمایت بیشتر از استادان و فراهم‌کردن زمینه‌های بهتر آموزشی تأکید کرده است.

کارشناسان امور نظامی ایجاد این پوهنځی را گامی در راستای افزایش ظرفیت‌های علمی و تخنیکی کشور می‌دانند. به گفته آنان، آموزش در بخش‌های هوافضا، طیاره‌های بی‌پیلوت، رادار و اویونیک می‌تواند زمینه توسعه ظرفیت‌های تخنیکی و صنایع داخلی را فراهم کند.

شماری از محصلان نیز از ایجاد این پوهنځی استقبال کرده و می‌گویند که آموزش در رشته‌های تخصصی و جدید، فرصت‌های بیشتری را برای جوانان فراهم خواهد کرد.

مسئولان وزارت تحصیلات عالی می‌گویند تلاش دارند با ایجاد رشته‌های تخصصی، زمینه آموزش نیروی مسلکی مورد نیاز کشور را فراهم کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: افغانستان آماده جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ است

خلیل‌زاد این توافق را یک تحول «مثبت و امیدوارکننده» خواند و گفت مردم افغانستان پس از دهه‌ها جنگ، اکنون با نیازهای اقتصادی قابل‌توجه روبه‌رو هستند.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان، می‌گوید افغانستان آماده جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ بین‌المللی است و توافق تازه با یک شرکت نفت و گاز عربستان سعودی، نشانه مثبتی برای اقتصاد کشور به شمار می‌رود.

خلیل‌زاد در مراسم امضای قرارداد میان وزارت معادن افغانستان و شرکت دلتا عربستانی در کابل گفت که این توافق نشان می‌دهد افغانستان بیش از پیش برای تجارت و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ آماده شده است.

او افزود که افغانستان از سال‌ها به این‌سو به‌عنوان یک پل زمینی میان آسیای مرکزی، با منابع گسترده، و بازار بزرگ و رو به رشد آسیای جنوبی مطرح بوده است.

به گفته خلیل‌زاد، افغانستان خود نیز دارای منابع طبیعی قابل‌توجهی است که می‌تواند نیاز بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی را تأمین کند و فرصت‌های تازه‌ای برای رشد اقتصادی کشور ایجاد شود.

خلیل‌زاد این توافق را یک تحول «مثبت و امیدوارکننده» خواند و گفت مردم افغانستان پس از دهه‌ها جنگ، اکنون با نیازهای اقتصادی قابل‌توجه روبه‌رو هستند.

او ضمن تبریک به دو طرف، ابراز خرسندی کرد که شاهد آنچه یک تحول مهم برای چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در افغانستان خواند، بوده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما بر تقویت روابط افغانستان با جامعه جهانی تأکید کرد

خادم همچنین گفته است که یوناما با توجه به امنیت، ثبات و فرصت‌های اقتصادی موجود، باید واقعیت‌های افغانستان را به‌گونه بهتر به جامعه جهانی انعکاس دهد.

Published

on

عبدالواسع خادم، رئیس عمومی دفتر مقام ریاست‌الوزرا، با سکات سمیت، مسئول بخش سیاسی یوناما در افغانستان، دیدار و درباره همکاری‌ها میان افغانستان و سازمان ملل متحد گفتگو کرده است.

ارگ در اعلامیه‌ای گفته است که سکات سمیت در این دیدار بر تعهد یوناما برای تقویت هرچه بیشتر مناسبات افغانستان با جامعه جهانی تأکید کرده و حفظ ثبات سیاسی موجود و ادامه همکاری‌ها برای بهبود اقتصاد افغانستان را مهم دانسته است.

مسئول بخش سیاسی یوناما پیشنهاد ایجاد یک میکانیزم مشترک میان امارت اسلامی و سازمان ملل متحد را نیز مطرح کرده تا صدا و خواسته‌های افغانستان بهتر منتقل و مشکلات احتمالی از طریق تفاهم حل شود.

در همین حال، عبدالواسع خادم از فعالیت‌های یوناما قدردانی کرده و بر ادامه همکاری امارت اسلامی با این نهاد تأکید کرده است. او از سازمان‌های کمک‌کننده، به‌ویژه یوناما و سایر نهادهای ملل متحد، خواسته است کمک‌های خود را به افغان‌های نیازمند و آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی افزایش دهند.

خادم همچنین گفته است که یوناما با توجه به امنیت، ثبات و فرصت‌های اقتصادی موجود، باید واقعیت‌های افغانستان را به‌گونه بهتر به جامعه جهانی انعکاس دهد.

این دیدار در حالی انجام شده است که مأموریت یوناما در افغانستان به‌تازگی برای یک سال دیگر تمدید شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!