Connect with us

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر گسترش روابط همه‌جانبه با روسیه

مجاهد در این نشست گفته است: «برای ما تعامل و روابط با روسیه اهمیت ویژه دارد و انتظار داریم این روابط بیش از پیش تقویت، گسترده و همه‌جانبه شود.»

منتشر شده

در

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، روز چهارشنبه در حاشیه یک نشست بین‌المللی در مسکو با سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه، دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف درباره گسترش روابط دوجانبه، همکاری‌های امنیتی و وضعیت کنونی افغانستان گفتگو کرده‌اند.

آقای مجاهد در این نشست گفته است: «برای ما تعامل و روابط با روسیه اهمیت ویژه دارد و انتظار داریم این روابط بیش از پیش تقویت، گسترده و همه‌جانبه شود.»

او همچنان افزوده است که افغانستان پس از دو دهه حضور نظامی امریکا، هنوز با برخی مشکلات اقتصادی و بشری روبه‌رو است، اما امارت اسلامی توانسته در مدت کوتاه دستاوردهای مهمی در بخش‌های مختلف داشته باشد.

به گفته وزیر دفاع، امارت اسلامی توانسته امنیت را در سراسر افغانستان تأمین کند، اصلاحات اقتصادی و اداری را عملی سازد و در عرصه سیاسی نیز پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای به دست آورد.

آقای مجاهد همچنین تأکید کرده است که نیروهای امنیتی در بخش نابودی شبکه‌های «فتنه‌گر» نیز دستاوردهای مهمی داشته‌اند.

رویداد های اخیر

افغانستان و روسیه توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند

انتظار می‌رود که این توافق، همکاری‌های دفاعی و امنیتی میان دو کشور را تقویت کند.

Published

on

افغانستان و روسیه در جریان نشست بین‌المللی امنیتی که این هفته در مسکو برگزار شد، یک توافقنامه همکاری‌های نظامی و تخنیکی امضا کردند؛ اقدامی که گام تازه‌ای در گسترش روابط میان کابل و مسکو دانسته می‌شود.

براساس گزارش رسانه‌های روسی، این توافقنامه روز ۲۷ ماه می در حاشیه این نشست به امضا رسیده است. هرچند جزئیات این سند تاکنون به‌گونه رسمی منتشر نشده، اما انتظار می‌رود که این توافق، همکاری‌های دفاعی و امنیتی میان دو کشور را تقویت کند.

امضای این توافق در حالی صورت می‌گیرد که روابط دیپلوماتیک میان امارت اسلامی افغانستان و روسیه در ماه‌های اخیر به‌گونه چشم‌گیری گسترش یافته است. محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، اخیراً به سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت روسیه، گفته بود که همکاری‌های دوجانبه میان کابل و مسکو در ماه‌های اخیر به سطح قابل توجهی رسیده است.

سرگئی شویگو نیز اوایل ماه جاری میلادی در نشست بیشکک گفته بود که روسیه گفتگوی مستقیم با امارت اسلامی را آغاز کرده و در تلاش ایجاد «شراکت همه‌جانبه» با حکومت کنونی افغانستان است. او همچنان از کشورهای منطقه خواسته بود تا تعامل خود با کابل را گسترش دهند.

روابط افغانستان و روسیه پس از بازگشت دوباره امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱ به‌تدریج تقویت شده است. در ماه اپریل سال ۲۰۲۵، ستره محکمه روسیه ممنوعیت طولانی‌مدت فعالیت‌های امارت اسلامی در این کشور را به حالت تعلیق درآورد؛ اقدامی که زمینه را برای گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان دو طرف فراهم کرد.

مسکو در سال‌های اخیر تلاش کرده است افغانستان را به‌عنوان یک شریک مهم منطقه‌ای مطرح سازد؛ به‌ویژه در شرایطی که روسیه در پی تحولات ژئوپولیتیک اخیر، به دنبال تقویت نفوذ خود در آسیای مرکزی و جنوبی است.

این توافقنامه در حالی امضا شده که روسیه هم‌زمان در حال گسترش حضور و توانایی‌های نظامی خود نیز است. قانون‌گذاران روسیه اخیراً به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور، صلاحیت بیشتر برای اعزام نیرو به خارج از کشور در موارد مرتبط با بازداشت شهروندان روسی داده‌اند.

همچنین، مؤسسه مطالعات جنگ مستقر در واشنگتن گزارش داده است که روسیه در حال توسعه توانایی‌های هسته‌ای خود با سریع‌ترین سرعت از زمان جنگ سرد تاکنون است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های ترکمنستان و یوناما در باره پروژه‌های منطقه‌ای برای تقویت اقتصاد افغانستان گفتگو کردند

Published

on

مقام‌های ترکمنستان و هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و پروژه‌های بزرگ زیربنایی با هدف حمایت از اقتصاد افغانستان بحث و گفتگو کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ترند، این گفتگوها در جریان دیداری بین پاول یرشوف، رئیس تازه منصوب شده دفتر یوناما در هرات، و باتیر یولوف، سرقونسل ترکمنستان در هرات، انجام شد.

هر دو طرف بر نقش ترکمنستان در ارتقای ثبات و رشد اقتصادی در افغانستان از طریق پروژه‌های انرژی و حمل و نقل منطقه‌ای، از جمله خط لوله گاز تاپی و طرح‌های انتقال برق، تأکید کردند.

این جلسه همچنین بر پروژه‌های توسعه و نوسازی خط‌ آهن با هدف بهبود اتصال و پیوندهای تجارتی بین افغانستان و ترکمنستان متمرکز بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: فشارها را تحمل می‌کنیم اما تسلیم نمی‌شویم

Published

on

شیخ هبةالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، در خطبه نماز عید اضحی در عیدگاه ولایت کندهار تأکید کرد که امارت اسلامی در مورد دین و شریعت اسلامی با هیچ طرفی معامله نخواهد کرد، اما آماده تعامل با جهان در چارچوب شریعت اسلامی است.

رهبر امارت اسلامی گفت که افغان‌ها مشکلات و فشارهای اقتصادی را تحمل می‌کنند، اما در برابر «کفار» تسلیم نخواهند شد و از ارزش‌های دینی خود عقب‌نشینی نمی‌کنند. او افزود: «جهان نباید از ما بخواهد که دین خود را ترک کنیم یا بر سر دین معامله کنیم.»

وی در ادامه بر اهمیت اتحاد و جلوگیری از فتنه تأکید کرده و گفت که همبستگی مردم سبب تأمین آرامش و جلوگیری از جنگ و اختلاف می‌شود.

او گفت: «با سر مردم از سر خود حفاظت نمی کنم. با سر خود از سر مردم حفاظت می کنم. برای اتحاد و اتفاق و آرامش مردم و برای اینکه جنگ و فتنه رخ ندهد، ایستاده شدم و اکنون هم ایستاده هستم.»

شیخ هبةالله آخندزاده همچنین با اشاره به فرمان عفو از مقام‌های حکومت پیشین خواست به کشور بازگردند و بدون نگرانی در افغانستان زندگی کنند. او تأکید کرد که افغانستان متعلق به همه افغان‌ها است و همه حق دارند در این کشور زندگی نمایند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!