Connect with us

تجارت

سفر هیأت بلندپایه قزاقستان به کابل؛ تلاش برای افزایش تجارت دوجانبه تا ۳ میلیارد دالر

اعضای این هیأت در جریان سفر خود با مقام‌های ارشد امارت اسلامی درباره موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی و تجارتی دیدار و گفتگو خواهند کرد.

منتشر شده

در

یک هیأت بلندپایه قزاقستان به ریاست سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد این کشور، شب گذشته وارد کابل شد تا درباره گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و قزاقستان با مقام‌های حکومت افغانستان گفتگو کند.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، با استقبال از این سفر گفت که حضور هیأت بلندپایه قزاقستان در کابل می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌های مشترک میان دو کشور ایفا کند.

به گفته وی، اعضای این هیأت در جریان سفر خود با مقام‌های ارشد امارت اسلامی درباره موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی و تجارتی دیدار و گفتگو خواهند کرد و این سفر می‌تواند زمینه‌ساز فصل تازه‌ای از همکاری‌ها میان کابل و آستانه باشد.

عزیزی تأکید کرد که چنین سفرهایی برای رشد و تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. او افزود که حجم تجارت میان افغانستان و قزاقستان در حال حاضر سالانه به نزدیک ۶۰۰ میلیون دالر می‌رسد، اما دو طرف تلاش دارند این رقم را در آینده به ۳ میلیارد دالر افزایش دهند.

وزیر صنعت و تجارت اظهار داشت که قزاقستان در حال حاضر بیشتر گندم، آرد و محصولات پروسس‌شده زراعتی را به افغانستان صادر می‌کند و در مقابل، افغانستان می‌تواند صادرات میوه‌های تازه و خشک خود را به بازار قزاقستان افزایش دهد. به باور او، قزاقستان می‌تواند به یکی از بازارهای مهم و بدیل برای تاجران افغان تبدیل شود.

وی همچنین گفت که هیأت قزاقستانی در نمایشگاه مشترک محصولات افغانی و قزاقستانی که در کابل برگزار می‌شود نیز شرکت خواهد کرد. هدف از برگزاری این نمایشگاه، معرفی ظرفیت‌های تولیدی دو کشور، توسعه همکاری‌های تجارتی و ایجاد فرصت‌های تازه برای سرمایه‌گذاری مشترک عنوان شده است.

عزیزی بر گسترش و تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و قزاقستان تأکید کرده و گفت که دو طرف در این سفر درباره راه‌های توسعه همکاری‌های مشترک و افزایش تعاملات دوجانبه تبادل نظر خواهند کرد.

او افزود که زمینه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی در افغانستان فراهم شده است و سرمایه‌گذاران قزاقستانی می‌توانند در حوزه‌های گوناگون از جمله زراعت، صنعت، ترانزیت، حمل‌ونقل و سایر بخش‌ها سرمایه‌گذاری کنند. به گفته وی، حکومت افغانستان آماده ارائه تسهیلات لازم و حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران خارجی است.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی معتقدند که این سفر تنها جنبه اقتصادی ندارد، بلکه می‌تواند به تقویت روابط سیاسی میان دو کشور و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای نیز کمک کند.

به باور آنان، توسعه روابط میان کابل و آستانه می‌تواند فرصت‌های جدیدی را در بخش‌های تجارت، ترانزیت، حمل‌ونقل، صادرات محصولات زراعتی و اتصال اقتصادی منطقه فراهم سازد.

گرم‌تر شدن روابط افغانستان و قزاقستان در حالی صورت می‌گیرد که در ماه‌های اخیر همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های تجارت، ترانزیت، انتقال کالا، صادرات محصولات زراعتی و همکاری‌های منطقه‌ای روند رو به رشدی داشته است.

مقام‌های دو کشور در دیدارها و نشست‌های مختلف بارها بر ضرورت افزایش حجم مبادلات تجارتی، توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک و گسترش همکاری‌های اقتصادی تأکید کرده‌اند و انتظار می‌رود سفر کنونی هیأت بلندپایه قزاقستان به کابل، گام تازه‌ای در راستای تحقق این اهداف باشد.

تجارت

افغانستان از سرمایه‌گذاران ایرانی برای حضور در پروژه‌های اقتصادی دعوت کرد

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

Published

on

کمال‌الدین توحیدی، رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران، در جریان سفرش به ایران در نشست «فرصت‌های همکاری اقتصادی با افغانستان» در ولایت البرز شرکت کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی خواسته است در پروژه‌های اقتصادی افغانستان سهم بگیرند.

به گزارش صدا و سیمای ایران، توحیدی در این نشست افغانستان را دارای ظرفیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی خوانده و بر ایجاد همکاری‌های مشترک اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده است.

در این نشست، بر گسترش روابط میان بخش خصوصی افغانستان و ایران، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و توسعه مبادلات تجارتی میان دو کشور بحث و گفتگو شده است.

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که افغانستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه است.

Continue Reading

تجارت

نخستین محموله سنگ هرات به ارزش ۱۰۰ هزار دالر به امریکا صادر شد

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است.

Published

on

نخستین محموله سنگ صادراتی افغانستان به مقصد ایالات متحده امریکا ارسال شد؛ اقدامی که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش صادرات محصولات معدنی کشور و حضور بیشتر افغانستان در بازارهای جهانی شود.

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است که از طریق اتاق صنایع هرات به بازار امریکا فرستاده شده است.

مسئولان می‌گویند هرات با داشتن معادن غنی، موقعیت مناسب تجارتی و ظرفیت‌های صنعتی، از ولایت‌های مهم اقتصادی افغانستان به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مؤثری در رشد صادرات کشور داشته باشد.

صادرات محصولات معدنی افغانستان به بازارهای بین‌المللی در حالی افزایش می‌یابد که توسعه بخش معادن و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه از اهداف مهم اقتصادی کشور عنوان شده است.

Continue Reading

تجارت

کمیسیون اقتصادی: ظرفیت شیرخان بندر برای گسترش تجارت با آسیای مرکزی و چین افزایش می‌یابد

همچنین، در هماهنگی با تاجکستان، ساعات کاری شیرخان بندر افزایش خواهد یافت تا زمینه تردد شمار بیشتری از وسایط باربری و تسهیل مبادلات تجارتی فراهم شود.

Published

on

کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، طرح افزایش ظرفیت شیرخان بندر را با هدف توسعه تجارت افغانستان با تاجکستان، قرغیزستان و چین تأیید کرد.

در نشست روز سه‌شنبه کمیسیون اقتصادی، پیشنهادهای وزارت ترانسپورت و هوانوردی درباره گسترش تجارت از مسیر شیرخان بندر بررسی و تصویب شد. بر اساس این تصمیم، وزارت‌های مالیه، امور داخله و دیگر نهادهای مربوط، زیربناهای جدید را در این بندر ایجاد کرده و تأسیسات موجود را توسعه خواهند داد.

همچنین، در هماهنگی با تاجکستان، ساعات کاری شیرخان بندر افزایش خواهد یافت تا زمینه تردد شمار بیشتری از وسایط باربری و تسهیل مبادلات تجارتی فراهم شود.

کمیسیون اقتصادی همچنین وزارت مالیه را موظف کرد بودجه لازم برای ساخت یک مرکز لوژستیکی در شیرخان بندر را اختصاص دهد؛ مرکزی که خدمات گمرکی، انبارداری، تخلیه و بارگیری کالاها را ارائه خواهد کرد.

در همین نشست، وزارت فواید عامه نیز مأمور شد تأسیسات ریلی مورد نیاز را در داخل افغانستان برای فعال‌سازی دهلیز ریلی ایکو که میان ایران، افغانستان، تاجکستان و قرغیزستان ایجاد شده است، احداث کند.

از سوی دیگر، کمیسیون اقتصادی تصویب کرد که چندین شرکت امارتی آهن‌آلات داغمه خود را به شرکت انکشاف ملی واگذار کنند تا پس از پروسس، میل‌گردهای معیاری تولید و در پروژه‌های بزرگ دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

در این نشست، ۳۷ معیار و ۱۲ روش آزمایشی پیشنهادی اداره ملی معیار و کیفیت نیز به تصویب رسید. این معیارها بخش‌های مختلف از جمله محصولات زراعتی، مواد غذایی، دارو، مصالح ساختمانی، مخابرات، تجهیزات طبی، مواد کیمیایی و پلاستیکی را در بر می‌گیرد و مطابق با نیازهای کشور و معیارهای بین‌المللی تدوین شده است.

در پایان نشست، گزارش شماری از موضوعات تعقیبی ارائه و هدایات لازم به نهادهای ذیربط صادر شد. تمامی مصوبات این جلسه برای تصمیم نهایی به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117