Connect with us

رویداد های اخیر

یونیسف: ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند

این نهاد گفته است که کودکان خانواده‌های با ناامنی شدید غذایی تا شش برابر بیشتر در معرض ابتلا به لاغری شدید در دوره‌های اوج سوءتغذیه قرار دارند.

منتشر شده

در

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارش تازه‌ای هشدار داده است که ناامنی غذایی و تغذیه‌ای کودکان، ۳.۷ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان را در معرض خطر بلند سوءتغذیه قرار داده است.

یونیسف گفته است که برای نخستین‌بار در این مقیاس، سوءتغذیه کودکان را همراه با تجربه واقعی ناامنی غذایی و تغذیه‌ای در دوران کودکی، در میان کودکان سراسر ولایت‌های افغانستان بررسی کرده است. این بررسی نشانه‌هایی مانند کاهش تنوع غذایی، حذف وعده‌های غذایی، کمتر غذا خوردن کودکان و گرسنه ماندن آنان را در بر می‌گیرد.

گزارش یونیسف با عنوان «خیلی کم، خیلی دیر؛ بحران رژیم غذایی کودکان خردسال در افغانستان» در حالی منتشر شده که افغانستان وارد فصل اوج لاغری شدید کودکان شده است. بر اساس معلومات بخش تغذیه، وضعیت سوءتغذیه در ۲۶ ولایت از ۳۴ ولایت کشور نسبت به سال ۲۰۲۵ بدتر شده است.

یونیسف می‌گوید این وضعیت پیش از آغاز دوره اوج ماه‌های جولای تا سپتمبر، نشان‌دهنده یک بحران زودهنگام و رو به گسترش است. کودکان زیر دو سال بیشترین آسیب‌پذیری را دارند و ۸۳ درصد موارد سوءتغذیه شدید و ۷۷ درصد موارد سوءتغذیه متوسط را تشکیل می‌دهند.

تاج‌الدین اویواله، نماینده یونیسف در افغانستان، گفته است که کودکان خردسال پیش از آغاز فصل اوج سوءتغذیه، به سمت بحران تغذیه‌ای سوق داده می‌شوند و باید پیش از رسیدن آنان به مرحله سوءتغذیه شدید، اقدام شود.

یونیسف تأکید کرده است که عوامل افزایش سوءتغذیه تنها به خدمات تغذیه محدود نمی‌شود، بلکه شیوع بیماری‌ها، پوشش پایین واکسیناسیون، کمبود خدمات آب، حفظ‌الصحه و صحت، و کاهش بودجه و تجهیزات نیز از عوامل تشدیدکننده این بحران است.

این نهاد گفته است که کودکان خانواده‌های با ناامنی شدید غذایی تا شش برابر بیشتر در معرض ابتلا به لاغری شدید در دوره‌های اوج سوءتغذیه قرار دارند.

یونیسف خواستار سرمایه‌گذاری فوری برای حفاظت از رژیم غذایی کودکان خردسال، گسترش برنامه‌های پیشگیرانه تغذیه‌ای، تمرکز بر کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه و هماهنگی بهتر خدمات صحی، تغذیه، آب و صحت، آموزش و حمایت اجتماعی شده است.

این نهاد هشدار داده است که با نزدیک شدن فصل اوج سوءتغذیه، فرصت اقدام در حال کاهش است و برای رسیدگی به خانواده‌ها پیش از تبدیل ناامنی غذایی کودکان به سوءتغذیه مرگبار، به کمک‌های مالی فوری و انعطاف‌پذیر نیاز است.

رویداد های اخیر

مقام‌های بدخشان: مخالفان امارت اسلامی در چترال پاکستان پناهگاه دارند

Published

on

مقام‌های امنیتی در بدخشان می‌گویند در حال حاضر هیچ مشکل امنیتی در ولسوالی زیباک این ولایت وجود ندارد، اما پاکستان در منطقه چترال از مخالفان امارت اسلامی حمایت می‌کند و آنان را آموزش می‌دهد.

عبدالبصیر مظهری، قوماندان امنیه بدخشان، می‌گوید مخالفان امارت اسلامی در نزدیکی خط فرضی دیورند در چترال پناهگاه و مراکز آموزشی دارند و تلاش می‌شود از طریق کوتل شاه سلیم امنیت ولایت‌های شمال‌شرقی افغانستان مختل شود.

او گفت: «شواهدی وجود دارد که پاکستان برای مخالفان نظام در نزدیکی خط فرضی پناهگاه‌ها و مراکز آموزشی ساخته است. در شمال، بدخشان تنها ولایتی است که با پاکستان مرز مشترک دارد. پاکستان مخالفان نظام را در چترال جمع کرده است.»

با این حال، در مرکز ولسوالی زیباک زندگی مردم به‌گونه عادی جریان دارد و نشانه‌ای از درگیری در این منطقه دیده نمی‌شود.

باشندگان زیباک می‌گویند در حال حاضر در امنیت زندگی می‌کنند، اما از حکومت می‌خواهند برای جلوگیری از هرگونه ناامنی، تدابیر امنیتی در مناطق مرزی را افزایش دهد.

واحد، یکی از باشندگان گفت: «مردم در امن و امان زندگی می‌کنند و هیچ نگرانی نداریم.»

فرید، باشنده دیگری نیز با اشاره به گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی درباره درگیری در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان گفت که خواست مردم، تأمین بیشتر امنیت مرزها است.

مقام‌های امنیتی می‌گویند نیروهای امارت اسلامی در سرحدات مستقر و برای مقابله با هرگونه تهدید آماده‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده از سوی مقام‌های محلی، ولسوالی زیباک از سه مسیر با مناطق آن‌سوی خط دیورند ارتباط دارد و نیروهای امنیتی در این مناطق در حالت آماده‌باش قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: یک میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که حدود یک میلیون کودک در افغانستان به سوءتغذیه شدید و تهدیدکننده زندگی مبتلا هستند و در صورت دریافت نکردن مراقبت فوری، ممکن است جان خود را از دست بدهند.

یونیسف روز سه‌شنبه اعلام کرد که حدود ۳.۷ میلیون کودک در سراسر افغانستان با «لاغری شدید» یا سوءتغذیه حاد مواجه‌اند.

تاج‌الدین ایوالی، نماینده یونیسف در افغانستان، گفت حدود یک میلیون کودک از میان این شمار به سوءتغذیه شدید مبتلا هستند؛ حالتی که یکی از خطرناک‌ترین شکل‌های گرسنگی حاد به شمار می‌رود.

ایوالی در یک نشست خبری گفت: «اگر تداوی صورت نگیرد و نتوانیم به‌سرعت اقدام کنیم، یک میلیون کودک در معرض خطر مرگ قرار دارند.»

او گفت بحران سوءتغذیه در سراسر افغانستان رو به وخامت است و از آغاز سال جاری تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار کودک به دلیل سوءتغذیه متوسط و شدید به مراقبت‌های صحی در شفاخانه‌ها نیاز پیدا کرده‌اند.

بر اساس آمار یونیسف، نزدیک به ۴۰ درصد کودکانی که به دلیل سوءتغذیه شدید و مشکلات صحی ناشی از آن در شفاخانه‌ها بستری می‌شوند، نوزادان زیر شش ماه هستند. همچنین کودکان زیر دو سال بیش از ۸۰ درصد موارد سوءتغذیه شدید را تشکیل می‌دهند.

ایوالی گفت سوءتغذیه نقش مهمی در افزایش مرگ‌ومیر کودکان خردسال در افغانستان دارد.

این وضعیت فشار بر شفاخانه‌ها را نیز افزایش داده است. در ماه جولای سال گذشته حدود ۶ هزار مورد سوءتغذیه شدید ثبت شده بود، اما این رقم در جولای امسال با حدود یک‌سوم افزایش، به بیش از ۸ هزار مورد رسیده است.

ایوالی گفت که در برخی مناطق جنوب افغانستان، شفاخانه‌ها اکنون در هر بستر موجود، سه یا چهار کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید را می‌پذیرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بگرامی و چهارآسیاب به نواحی شهر کابل افزوده می‌شوند

Published

on

شاروالی کابل می‌گوید در چارچوب برنامه توسعه پایتخت، قرار است ولسوالی‌های بگرامی و چهارآسیاب با شهر کابل یکجا شوند و به نواحی این شهر افزوده شوند.

نعمت‌الله بارکزی، از مسئولان شاروالی کابل، به بی‌بی‌سی گفته است که کابل در سال‌های اخیر هم از نظر گسترش شهر و هم از نظر ساخت بلندمنزل، رشد قابل توجهی داشته است.

آقای بارکزی گفت: «شهر کابل نه تنها عمودی رشد می‌کند بلکه رشد افقی بسیار خوبی نیز داشته است که از طریق گوگل‌مپ قابل مشاهده است. کابل ۲۲ ناحیه دارد و حتی قرار است دو ولسوالی- بگرامی و چهارآسیاب به آن مدغم شوند.»

شاروالی کابل هنوز زمان اجرای این طرح را مشخص نکرده است.

بگرامی در حدود ۱۵ کیلومتری مرکز کابل قرار دارد. چهار آسیاب هم در جنوب شهر واقع است و یکی از مسیرهای اصلی مرکز به ولایت‌های جنوبی محسوب می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!