Connect with us

رویداد های اخیر

دیدبان حقوق بشر: حملات پاکستان به افغانستان نگرانی‌ها درباره تلفات غیرنظامیان را افزایش داده است

دیدبان حقوق بشر همچنین با اشاره به گزارش یوناما افزوده است که در سه ماه نخست سال ۲۰۲۶، حملات پاکستانی بیش از ۷۵۰ غیرنظامی افغان را «شهید» یا زخمی کرده است.

منتشر شده

در

سازمان دیدبان حقوق بشر با استناد به گزارش‌های هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که حملات هوایی اخیر پاکستان به مناطق شرقی افغانستان نگرانی‌ها درباره افزایش تلفات غیرنظامیان و احتمال نقض قوانین بین‌المللی جنگ را تشدید کرده است.

این سازمان گفته است که بر بنیاد آمار یوناما، حملات هوایی ۲۹ جون پاکستان بر سه ولایت شرقی افغانستان دست‌کم ۲۸ غیرنظامی را «شهید» و ۴۹ تن دیگر، از جمله زنان و کودکان، را زخمی کرده است. به گفته این گزارش، مقام‌های پاکستانی اعلام کرده‌اند که هدف این حملات، افراد مسلحی بوده‌اند که مسئول حملات اخیر بر نیروهای امنیتی پاکستان در کراچی معرفی شده‌اند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده‌اند. ادعای که امارت اسلامی افغانستان را به شدت رد کرده است.

دیدبان حقوق بشر همچنین با اشاره به گزارش یوناما افزوده است که در سه ماه نخست سال ۲۰۲۶، حملات پاکستانی بیش از ۷۵۰ غیرنظامی افغان را «شهید» یا زخمی کرده است که بیشتر این تلفات ناشی از حملات هوایی در شرق و جنوب افغانستان بوده است.

این سازمان تأکید کرده است که هرچند تلفات غیرنظامیان به‌تنهایی نشان‌دهنده نقض قوانین جنگ نیست، اما افزایش شمار قربانیان، ضرورت انجام تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه درباره احتمال ارتکاب جنایات جنگی از سوی طرف‌های درگیر را برجسته می‌سازد.

دیدبان حقوق بشر همچنین به حملات هوایی پیشین در ولایت کنر و حمله به مرکز درمان اعتیاد «امید» در کابل اشاره کرده و گفته است که این رویدادها نیز نگرانی‌های جدی درباره حفاظت از غیرنظامیان در جریان درگیری‌ها را افزایش داده است.

رویداد های اخیر

Jumah Khan Fateh denies reports of differences with IEA leadership

Fateh said he has never opposed the leadership of the Islamic Emirate, describing media reports of alleged differences as “far from the truth.”

Published

on

Former Zabul Deputy Governor Jumah Khan Fateh has dismissed reports claiming he had disagreements with the leadership of the Islamic Emirate of Afghanistan (IEA), saying the allegations are unfounded.

Fateh made the remarks after travelling to Kabul, where he met with the Prime Minister at the Presidential Palace. He was accompanied by the Chief of Army Staff and the Minister of Economy.

In an interview with the BBC, Fateh said he has never opposed the leadership of the Islamic Emirate, describing media reports of alleged differences as “far from the truth.”

He said his departure from his post in Zabul was due to language-related challenges and health concerns, adding that he remains ready to serve the country in any role assigned to him by the leadership.

Recent media reports had suggested that Fateh was reluctant to continue working with the government because of differences with senior officials. He rejected those claims, reiterating his commitment to serving the country.

It remains unclear whether any decisions were made during his meeting with the Prime Minister or whether he will be appointed to a new government position.

Earlier this week, the Chief of Staff of the Ministry of National Defense of the Islamic Emirate, Fasiuddin Fitrat, rejected reports that Fateh had distanced himself from the government, describing claims of disagreements with the leadership as “media propaganda.”

Fetrat said Fateh was unable to assume his appointment as deputy governor of Zabul province due to personal and family-related circumstances.

He said some media outlets had portrayed the situation as evidence of a dispute between Fateh and the Islamic Emirate, but insisted the reports were inaccurate.

Fitrat stressed that the matter was solely related to Fateh’s family circumstances and did not reflect any differences with the leadership.

He also dismissed reports claiming that security forces had been deployed to arrest Fateh, calling the allegations “false and far from reality.”

The comments came amid speculation in some media reports regarding Fateh’s status following his appointment as deputy governor of Zabul.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان بر روابط صلح‌آمیز و باثبات با افغانستان تأکید کرد

سخنگوی رئیس‌جمهور پاکستان، افغانستان را بخشی مهم از چشم‌انداز منطقه‌ای خوانده و بر اهمیت اتصال منطقه‌ای و همکاری‌های اقتصادی تأکید کرد.

Published

on

پاکستان بار دیگر بر تعهد خود برای حفظ روابط صلح‌آمیز و باثبات با افغانستان تأکید کرده و گفته است که گفتگو و همکاری‌های منطقه‌ای برای تأمین ثبات درازمدت ضروری است.

مرتضی سولنگی، سخنگوی رئیس‌جمهور پاکستان، این اظهارات را در یک نشست بین‌المللی با عنوان «پاکستان در محیط ژئوپولیتیک در حال تغییر» که از سوی انستیتوت مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد برگزار شده بود، مطرح کرد.

سولنگی گفت که پاکستان خواهان روابط صلح‌آمیز و پایدار با افغانستان است و در گذشته نیز در کنار مردم افغانستان قرار داشته است. او افزود که اسلام‌آباد نمی‌خواهد افغانستان به محلی برای فعالیت‌های تروریستی تبدیل شود و بر اهمیت صلح و امنیت منطقه‌ای تأکید کرد.

وی همچنان از تلاش‌های میانجی‌گری چین، ترکیه و قطر برای بهبود روابط میان افغانستان و پاکستان استقبال کرده و گفت که اسلام‌آباد از گفتگو برای حل مسائل دوجانبه حمایت می‌کند.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که به هیچ گروه یا کشوری اجازه فعالیت نخواهد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر به خصوص همسایگان استفاده کند.

سخنگوی رئیس‌جمهور پاکستان، افغانستان را بخشی مهم از چشم‌انداز منطقه‌ای خوانده و بر اهمیت اتصال منطقه‌ای و همکاری‌های اقتصادی تأکید کرد.

در این نشست، یک بخش ویژه نیز با عنوان «افغانستان، آسیای مرکزی و آینده ثبات منطقه‌ای» برگزار شد که در آن کارشناسان درباره امنیت منطقه، اتصال ترانزیتی و فرصت‌های همکاری میان کشورهای منطقه بحث کردند.

این کنفرانس از سوی مرکز افغانستان، خاورمیانه و افریقا در انستیتوت مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد با همکاری بنیاد فریدریش ایبرت برگزار شد و شماری از مقام‌های دولتی پاکستان، دیپلمات‌ها و کارشناسان منطقه‌ای در آن اشتراک کردند.

Continue Reading

International Sports

ارجنتاین با بازگشتی تماشایی انگلستان را شکست داد و راهی دیدار نهایی جام جهانی شد

با این پیروزی، ارجنتاین در دیدار نهایی در استدیوم مت‌لایف نیوجرسی دربرابر هسپانیه، قهرمان اروپا، قرار خواهد گرفت. انگلستان نیز روز یکشنبه برای کسب مقام سوم به مصاف فرانسه می‌رود.

Published

on

تیم ملی فوتبال ارجنتاین با دو گول در دقایق پایانی، انگلستان را با نتیجه ۲ بر ۱ شکست داد و به دیدار نهایی جام جهانی راه یافت. ارجنتاین روز یک‌شنبه در بازی نهایی به مصاف هسپانیه خواهد رفت.

انگلستان که در نیمه دوم بازی با گول انتونی گوردون پیش افتاده بود، در آستانه صعود به نخستین دیدار نهایی جام جهانی خود از سال ۱۹۶۶ قرار داشت؛ اما ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، در دقایق پایانی ورق بازی را برگرداند. انزو فرناندز در دقیقه ۸۵ گول تساوی را به ثمر رساند و لائوتارو مارتینز، مهاجم تعویضی، در وقت‌های تلف‌شده با ضربه سر روی ارسال لیونل مسی، گول برتری را وارد دروازه انگلستان کرد.

با این پیروزی، ارجنتاین در دیدار نهایی در استدیوم مت‌لایف نیوجرسی دربرابر هسپانیه، قهرمان اروپا، قرار خواهد گرفت. انگلستان نیز روز شنبه برای کسب مقام سوم به مصاف فرانسه می‌رود.

نیمه نخست بازی نیمه‌نهایی با رقابتی نزدیک دنبال شد و هیچ‌یک از دو تیم نتوانست موقعیت‌های خطرناک زیادی ایجاد کند.

انگلستان ۱۰ دقیقه پس از آغاز نیمه دوم به گول رسید. هری کین با آغاز یک حمله، زمینه‌ساز فرصتی شد که مورگان راجرز با یک پاس عرضی توپ را به انتونی گوردون رساند و او با ضربه‌ای آرام، دروازه ارجنتاین را باز کرد.

پس از دریافت گول، ارجنتاین فشار حملاتش را افزایش داد و جردن پیکفورد، دروازه‌بان انگستان، چند بار با واکنش‌های خوب خود مانع گولزنی حریف شد. نیکو گونزالس یک موقعیت جدی را از دست داد و ضربه الکسیس مک‌آلیستر نیز به تیر دروازه برخورد کرد.

سرانجام تلاش‌های ارجنتاین نتیجه داد. در دقیقه ۸۵، لیونل مسی توپ را به انزو فرناندز رساند و این هافبک با شوتی قدرتمند بازی را به تساوی کشاند.

ارجنتاین پس از گول تساوی به حملات خود ادامه داد و در حالی که به دنبال گول برتری بود، مک‌آلیستر بار دیگر تیر دروازه را هدف قرار داد. در ادامه، مسی توپ برگشتی را گرفت و با ارسال دقیق خود، لائوتارو مارتینز را صاحب فرصت کرد تا این مهاجم در دقیقه دوم وقت‌های اضافه با ضربه سر گول پیروزی را به ثمر برساند.

ارجنتاین اکنون برای دفاع از قهرمانی خود در دیدار نهایی آماده می‌شود، در حالی که انگلستان بار دیگر در مراحل پایانی یک تورنمنت بزرگ، با از دست دادن برتری خود از رسیدن به دیدار نهایی بازماند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117