Connect with us

رویداد های اخیر

یک شهروند افغان در ایران اعدام شد

منتشر شده

در

قائم حسینی، شهروند ۲۰ ساله افغان که گفته می‌شود در اعتراضات سال گذشته ایران شرکت کرده بود، در اصفهان اعدام شده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو گزارش داده است که حکم اعدام حسینی صبح امروز پنجشنبه در زندان مرکزی اصفهان اجرا شده است.

به گزارش خبرگزاری میزان، حسینی به اتهام‌هایی از جمله «محاربه»، «افساد فی‌الارض»، «اقدام علیه امنیت ملی» و «تخریب اموال عمومی» به اعدام محکوم شده بود.

او به شرکت در رویدادهای ۱۸ جدی ۱۴۰۴ در میدان علیخانی اصفهان متهم شده بود؛ رویدادهایی که در جریان آن چهار نیروی امنیتی ایران کشته شدند.

حسینی پنجمین متهم این قضیه است که اعدام می‌شود. پیش از او نیز چهار متهم دیگر، از جمله گل‌محمد محمدی، پسرعمه او، اعدام شده بودند.

رویداد های اخیر

امریکا: مذاکرات برای انتقال افغان‌های گیرمانده در قطر به کشورهای ثالث ادامه دارد

Published

on

شبکه «ان‌پی‌آر» گزارش داده است بیش از یک‌هزار افغان که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱ به یک مرکز نظامی امریکا در قطر منتقل شده‌اند، همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و مسیر روشنی برای انتقال آنان به امریکا وجود ندارد.

این پناه‌جویان در روزهای پایانی جنگ امریکا در افغانستان، از این کشور منتقل و سپس در کمپ «السّیلیه» در قطر جابه‌جا شدند.

وزارت خارجه امریکا به ان‌پی‌آر گفته است که مذاکرات درباره محل اسکان این افغان‌ها همچنان ادامه دارد.

وزارت خارجه امریکا در ایمیلی به ان‌پی‌آر گفته است: «انتقال به یک کشور ثالث می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد که امنیت این افراد را تأمین کند و به آنان فرصت دهد زندگی جدیدی را در خارج از افغانستان آغاز کنند، در حالی که امنیت مردم امریکا نیز حفظ شود.»

با ادامه جنگ در منطقه خلیج فارس، وضعیت در این کمپ دشوارتر شده است. شان جمشیدی، سرباز پیشین نیروی بحری امریکا، به ان‌پی‌آر گفت که در جریان درگیری‌ها راکت‌هایی شلیک شده و قطعات آن‌ها در نزدیکی کمپ سقوط کرده است.

شماری از نظامیان پیشین و قانون‌گذاران امریکایی نیز از واشنگتن خواسته‌اند از افغان‌هایی که با نیروهای امریکایی همکاری کرده‌اند، حمایت کند. دان بیکن، عضو جمهوری‌خواه کانگرس و جنرال بازنشسته، گفت امریکا در برابر افرادی که در کنار نیروهای این کشور خدمت کرده‌اند، «مسئولیت اخلاقی» دارد و باید به وعده‌های خود عمل کند.

همچنین گزارش‌هایی منتشر شده که بر اساس آن، ممکن است برخی از این افغان‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو منتقل شوند.

امارت اسلامی نیز گفته است که افغانستان خانه مشترک همه افغان‌ها است و تأکید کرده که شهروندان می‌توانند با اطمینان خاطر برگردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناس پاکستانی: به گفتگوی ملی درباره سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان نیاز است

Published

on

عبدالله خان، رئیس انستیتوت مطالعات منازعه و امنیت پاکستان، خواستار گفتگوی ملی درباره سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان شده است. او می‌گوید سیاست کنونی پاکستان نه‌تنها امارت اسلامی را تضعیف نمی‌کند، بلکه مردم افغانستان را بیشتر از پاکستان دور می‌سازد.

خان گفت افرادی که این سیاست را طراحی کرده‌اند ممکن است توانایی زیادی داشته باشند، اما هدف و مسیر آن برای مردم عادی روشن نیست.

او پرسید: «اگر مشکل پاکستان با طالبان (امارت اسلامی) است، چرا اقداماتی انجام می‌شود که می‌تواند تمام مردم افغانستان را علیه پاکستان قرار دهد؟»

خان همچنین با حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح مخالف امارت اسلامی مخالفت کرد و گفت که پس از اخراج شمار زیادی از افغان‌ها، جلب اعتماد گروه‌های افغان برای همکاری با پاکستان دشوار خواهد بود.

او سیاست پاکستان در برابر امارت اسلامی را در حد دشمنی با هند خطرناک خواند و هشدار داد که این رویکرد می‌تواند زمینه افزایش دوباره نفوذ هند در افغانستان را فراهم کند.

به گفته او، پس از اتخاذ سیاست سخت‌گیرانه پاکستان در قبال افغانستان در اکتوبر ۲۰۲۳، فعالیت‌های تروریستی در پاکستان افزایش یافته است. او همچنین گفت بسته‌شدن گذرگاه‌ها به تجارت میان دو کشور آسیب زده است.

خان خواستار یک بحث ملی فوری درباره سیاست افغانستان شد تا پاکستان بتواند راهی برای تأمین امنیت خود و حفظ منافع ملی‌اش پیدا کند.

او تأکید کرد که سیاست در قبال افغانستان نباید توسط یک فرد یا گروه محدود تعیین شود، بلکه باید بر اساس منافع ملی و امنیت پاکستان باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محکمه سوئیس: برخی افغان‌ها را می‌توان به کشورشان بازگرداند

Published

on

بر اساس گزارش رسانه‌های سوئیس، محکمه اداری فدرال این کشور حکم داده است که برخی پناه‌جویان افغان را می‌توان در صورت داشتن «شرایط فردی مناسب» به افغانستان بازگرداند.

این حکم پس از آن صادر شد که محکمه درخواست تجدیدنظر اخراج یک افغان از سوئیس را رد کرد. رسانه سوئیسی «اس‌دبلیو‌آی» روز چهارشنبه گزارش داد که محکمه پیش از صدور حکم، وضعیت امنیتی و بشری افغانستان را دوباره بررسی کرده است.

محکمه به این نتیجه رسیده است که در برخی موارد، اخراج افراد با شرایط فردی مناسب به افغانستان می‌تواند مجاز باشد.

این قضیه مربوط به یک جوان افغان بود که سابقه کاری دارد و گفته شده است در کابل از حمایت خانواده برخوردار است.

اداره مهاجرت سوئیس درخواست پناهندگی او را در اواخر سال ۲۰۲۵ رد کرده و به او دستور داده بود این کشور را ترک کند.

محکمه گفته است که بازگرداندن پناه‌جویان به افغانستان باید همچنان محدود باشد، اما در برخی موارد مشخص و با توجه به شرایط فردی، امکان آن وجود دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!