Connect with us

اخبار ساحوی

کمیسیون شکایات انتخاباتی جلسات علنی شکایات را به پایان رساند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

2 (2)

جلسات علنی برای بررسی 710 مورد شکایت­ انتخاباتی که در پنج زون افغانستان به ثبت رسیده بود توسط  کمیسیون مستقل شکایت­های انتخاباتی به پایان رسید.

بر اساس گفته­های مسوولان این کمیسیون، شکایت­های بازشناسی شده بیشتر مربوط به دو نامزد پیشتاز “عبدالله عبدالله” و “اشرف غنی احمدزی” بوده است.

گزارش میرساند که از شروع بازرسی ها تا پایان این روند 132 شکایت در زون مرکز، 246 شکایت غرب و جنوب غرب، 74 شکایت از شمال شرق، 133 شکایت از شرق و جنوب شرق و 125 شکایت از زون شمال غرب به ثبت رسیده بود که بازشناسی شد.

جریان جلسه های علنی که با سرو صدا ها همراه بود، جدا از بحث میان نمایندگان نامزدان و کمیسیون شکایات انتخاباتی، اعضای کمیسیون انتخابات هم بی طرف شناخته نشد.

گفته میشود که ویدیوها، اسناد و برگه­های رأی دهی همه ناهنجاری ­های تقلب در این روند را افشا می­ کند.

عزیزالله آریافر عضو کمیسیون شکایات انتخابات با انتقاد از اینکه دو گانه گی ها صورت گرفته حرف زد و ریدا عظیمی که همچنان عضو این کمیسیون است گفت:” قرار عدم سمع وقتی که صادر شده در حضور داشت نماینده ها صادر شد و یک کاپی آن برای شان داده شده و کمیسیون بیشتر از این نمیخواهد که وقت خود را بالای این دوسیه ها به مصرف برسانند”.

اما برخی از نمایندگان نامزدان از جریان این بررسی ها انتقاد کردند.

زلگی سجاد، نماینده ستاد داکتر عبدالله عبدالله گفت:” مشکل کلانی که داشتیم این بود که شکایت کردیم نه ابلاغش آمد و نه نتیجه اش آمد. ولی تا امروز ما بیداد کردیم که در مواردی بسیار که ما انتظار داشتیم که حد اقل در این جلسه آن شکایات برسد:”

ریدا عظیمی، معاون کمیسیون شکایت­های انتخاباتی اینکه نتیجه­ی این جلسه­های علنی چه می­شود گفت:” بعد از این ارزیابی میکنیم و نتیجه کار به پایان میرسد. یکبار دیگر هم ارزیابی میشود و تمام دفاعیه های که اینجا صورت گرفته سنجیده میشود که واقعاً به چی اندازه صحت داشته است”.

گفته میشود که در نهایت آرای 444 محل رأی دهی که بنا بر داشتن مشکلات شامل نتیجه ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری شده بود و آنرا بی سرنوشت اعلام کرده بودند از این میان آرای 291 محل آن با اعتبار اعلام شد و آرای این محلات شامل نتیجه نهایی خواهد شد.

 از جمله ۴۴۴ محل رأی دهی، در 91 محل انتخابات برگزار نشده و  آرای 36 محل رأی دهی بی اعتبار اعلام شده که شامل لیست نهایی نخواهد شد.

 مسوولان در این نهاد گفتند نامزدان انتخابات ریاست جمهوری میتوانند تا ساعت 8 صبح روز پنجشنبه شکایت و اعتراضات خود را نسبت به این محلات ثبت کنند.

Advertisement

اخبار ساحوی

اکسیوس: ایران پیشنهادی برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ به امریکا ارائه داد

Published

on

وب‌سایت خبری اکسیوس روز یکشنبه به نقل از یک مقام امریکایی و دو منبع آگاه گزارش داد که ایران از طریق میانجیگران پاکستانی پیشنهاد جدیدی برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ به امریکا ارائه داده است و مذاکرات هسته‌ای به مرحله بعدی موکول شده است.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز یکشنبه گفت که اگر ایران می‌خواهد برای پایان دادن به جنگ مذاکره کند، می‌تواند با او تماس تلیفونی بگیرد و تأکید کرد که تهران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. این در حالی است که تهران گفته بود ایالات متحده باید موانع رسیدن به توافق، از جمله محاصره بنادر ایران، را برطرف کند.

امید برای احیای تلاش‌های صلح روز شنبه کاهش یافت، زمانی که ترمپ سفر نمایندگان خود استیو ویتکاف و جرد کوشنر به اسلام آباد را لغو کرد. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه پیش از سفر به روسیه، جایی که قرار است با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دیدار کند، به پاکستان و عمان، رفت و آمد داشت.

ترمپ به فاکس نیوز گفت: «اگر آنها می‌خواهند صحبت کنند، می‌توانند به ما مراجعه کنند یا با ما تماس بگیرند. می‌دانید، تلیفون وجود دارد. ما خطوط امن و خوبی داریم.»

وی افزود: «آنها می‌دانند چه چیزی باید در توافق باشد. خیلی ساده است: آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند، در غیر این صورت دلیلی برای ملاقات وجود ندارد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

کمرنگ شدن امید به صلح میان ایران و امریکا با لغو مذاکرات توسط ترمپ

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پاکستان را ترک کرد و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، سفر برنامه‌ریزی شده نمایندگان خود، استیو ویتکاف و جرد کوشنر، به اسلام آباد را لغو نمود.

این بن‌بست، بزرگترین اقتصاد جهان و یک قدرت بزرگ نفتی را در رویارویی‌ای گرفتار کرده است که قیمت انرژی را به بالاترین حد در چند سال اخیر رسانده، تورم را افزایش داده و آینده رشد اقتصادی جهانی را تیره کرده است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، گفت که تهران تحت تهدید یا محاصره وارد «مذاکرات تحمیلی» نخواهد شد.

پزشکیان گفت که ایالات متحده ابتدا باید «موانع عملیاتی»، از جمله محاصره بنادر ایران، را برطرف کند تا مذاکره‌کنندگان بتوانند زمینه‌ای برای حل این مناقشه فراهم کنند.

عراقچی سفر خود به پاکستان را «بسیار مثمر» توصیف کرد. به گزارش رویترز، یک منبع دیپلوماتیک ایرانی در اسلام آباد گفت که تهران «خواسته‌های حداکثری» ایالات متحده را نخواهد پذیرفت.

ترمپ به خبرنگاران در فلوریدا گفت که سفر نمایندگان خود را لغو کرده است. او گفت که پس از لغو سفر دیپلوماتیک، ایران «چیزهای زیادی پیشنهاد داد، اما کافی نبود.»

او در تروت سوشیل نوشت که «اختلافات و سردرگمی شدیدی» در درون رهبری ایران وجود دارد.

او نوشت: «هیچ کس نمی‌داند چه کسی مسئول است، از جمله خودشان. همچنین، ما همه کارت‌ها را داریم، آنها هیچ کارتی ندارند! اگر می‌خواهند صحبت کنند، تنها کاری که باید انجام دهند این است که تماس بگیرند!!!»

پزشکیان روز پنجشنبه گفته بود که «هیچ تندرو یا میانه‌روی» در تهران وجود ندارد و کشور پشت سر رهبر خود متحد ایستاده است. محمد باقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران و عراقچی نیز در روزهای اخیر این پیام را تکرار کردند.

با این حال، دفتر بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، اعلام کرد که به نیروهایش دستور داده تا به مواضع حزب‌الله در لبنان حمله کنند، موضوعی که آتش‌بس سه هفته‌ای را بیش از پیش به چالش می‌کشد.

تهران تنگه هرمز را که معمولاً یک پنجم نفت و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کند، تا حد زیادی بسته است، در حالی که واشنگتن صادرات نفت ایران را مسدود می‌کند.

کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، پیش از این گفته بود که ایالات متحده شاهد پیشرفت‌هایی از جانب ایران بوده و جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور، آماده سفر به پاکستان است. ونس رهبری دور اول مذاکرات ناموفق در اسلام‌آباد در این ماه را بر عهده داشت.

منازعه ایالات متحده و ایران، که در حال حاضر آتش‌بس برقرار است، با حملات هوایی ایالات متحده و اسرائیل به ایران در ۲۸ فبروری آغاز شد. ایران از آن زمان به اسرائیل، پایگاه‌های ایالات متحده و کشورهای خلیج فارس حمله کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پاکستان قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری امارات متحده عربی را بازپرداخت کرد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور تمام قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری خود را به امارات متحده عربی بازپرداخت کرده است.

به گفته بانک مرکزی پاکستان، یک میلیارد دالر در تاریخ ۲۳ اپریل به صندوق توسعه ابوظبی بازگردانده شد و ۲.۴۵ میلیارد دالر باقی‌مانده نیز در اوایل هفته به امارات متحده عربی پرداخت شده بود. این بانک در بیانیه‌ای در شبکه ایکس گفت: «با این پرداخت، بازپرداخت مجموع سپرده‌های ۳.۴۵ میلیارد دالری به امارات تکمیل شد.»

این بازپرداخت پس از آن صورت می‌گیرد که مقام‌های پاکستانی در اوایل ماه جاری اشاره کرده بودند که کشور قصد دارد حدود ۳.۵ میلیارد دالر بدهی خود به امارات را تا پایان اپریل تسویه کند. یک مقام ارشد این اقدام را تصمیمی آگاهانه برای حفظ «وقار ملی» توصیف کرد، با وجود فشار احتمالی بر ذخایر اسعار خارجی.

این وجوه در اصل در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان بخشی از حمایت مالی امارات برای کمک به پاکستان در تثبیت تراز پرداخت‌ها فراهم شده بود. با این حال، در ماه مارچ، اسلام‌آباد نتوانست توافقی برای تمدید این تسهیلات به دست آورد—که نخستین مورد از این نوع در هفت سال گذشته بود—و نگرانی‌ها در مورد نیازهای مالی کوتاه‌مدت را افزایش داد.

به‌طور جداگانه، بانک مرکزی گزارش داد که ذخایر ارزی پاکستان تا تاریخ ۱۷ اپریل به ۲۰.۶۳ میلیارد دالر رسیده است. در جریان ماه اپریل، این کشور همچنان ۳ میلیارد دالر سپرده از عربستان سعودی دریافت کرد که شامل یک قسط یک میلیارد دالری در ۲۱ اپریل می‌شود.

وضعیت مالی خارجی پاکستان همچنان تحت فشار قرار دارد، اما در چارچوب تلاش‌های جاری برای ثبات اقتصادی که با اصلاحات مورد حمایت صندوق بین‌المللی پول همراه است، مدیریت می‌شود. تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که خطرات همچنان پابرجاست، به‌ویژه به دلیل نوسانات قیمت انرژی و شرایط محدود بازارهای مالی جهانی.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!