Connect with us

رویداد های اخیر

حملات هوایی پاکستان در افغانستان؛ فایق به سازمان ملل شکایت کرد

منتشر شده

در

سرپرست کرسی افغانستان در سازمان ملل با ارسال یک نامه رسمی به شورای امنیت این سازمان از حملات هوایی اخیر پاکستان بر خاک افغانستان شکایت کرده است.

نصیر احمد فایق در صحبت با آریانانیوز گفته است که در این نامه حملات اخیر هوایی نظامیان پاکستانی بر ولایت های خوست و کنر به عنوان تجاوز و نقض حریم حاکمیت ملی افغانستان و نیز نقض قوانین بین المللی خوانده شده و بر توقف همچو حملات تاکید شده است.

آقای فایق گفت: “در نامه متذکره حملات هوایی پاکستان به خاک افغانستان به عنوان تجاوز و نقض حریم و حاکمیت ملی افغانستان و نقض آشکارای قوانین بین الملل، اصول منشور ملل متحد، قطعنامه های مجمع عمومی و قطعنامه های منشور ملل متحد دانسته شده  و روی توقف فوری همچون تخطی ها تاکید صورت گرفته است.”

همزمان با این حامد کرزی، رییس جمهور پیشین در مصاحبه با بی بی سی تاکید کرده است که افغانستان سال‌ها قربانی تروریزم بوده و این پاکستان است که لانه‌های امن گروه‌های تروریستی و مراکز تعلیمی آنان را در خاک خود جا داده است. آقای کرزی همچنان اردوی پاکستان را مانع اصلی بهبود رواط میان دو کشور خوانده است.

آقای کرزی گفت: “تروریزم ازپاکستان وارد افغانستان می شود. تروریزم در پاکستان پناهگاه دارد. مراکزتعلیمی دارد وتمویل می شود. این موضوع را امریکا وهمه می دانند وبه آن اعتراف می کنند، لذا این سیاست پاکستان اشتباه است ونمی تواند در بهبود روابط دوکشور کمک کند”.

در بیش از هشت ماه حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان نیروهای سرحدی امارت اسلامی چندین بار با نظامیان پاکستانی در امتداد خط دیورند وارد مناقشه شده و به درگیری پرداخته اند. اما آگاهان به این باور اند که دوام تنش ها به سود هیچ طرفی نیست و هردو کشور باید مشکلات را از راه های دیپلوماتیک حل نمایند.

طاهر خان، خبر نگار آزاد در پاکستان گفت: “هردو طرف تشویش دارد، هم دولت افغانستان و هم این طرف پاکستان. بهتر این است که باهم بنشینند و گفتگو نمایند و مشکلات را از راه دیپلوماتیک حل نمایند.”

هرچند امارت اسلامی پیش از این حملات هوایی پاکستان بر کنر و خوست را محکوم کرده و سفیر پاکستان در کابل را نیز احضار کرده بود اما در پیوند به درج شکایت سرپرست کُرسی افغانستان در سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان از حملات اخیر پاکستان، آن را موقف و دیدگاه شخصی نصیر احمد فایق خوانده و گفته که این مسئله ربطی به سیاست امارت اسلامی ندارد.

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: مداخله‌گران گذشته نباید امروز شعار آزادی افغانستان را سر دهند

در این نشست، والیان ولایت‌های سرپل و سمنگان، مسئولان محلی، علمای دین و شماری از باشندگان محل حضور داشتند.

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، در جریان سفرش به ولایت سرپل در یک نشست مردمی تحت عنوان «وحدت و هم‌آهنگی با مردم» در منطقه کوهستانات این ولایت سخنرانی کرده است.

در این نشست، والیان ولایت‌های سرپل و سمنگان، مسئولان محلی، علمای دین و شماری از باشندگان محل حضور داشتند.

آقای نوری در بخشی از سخنان خود گفته است که در نظام اسلامی، عقیده، تاریخ، آزادی و ارزش‌های مردم افغانستان مصون و محفوظ است. او افزوده است: «کسانی که طی بیست سال مردم افغانستان را برای تحقق اهداف شوم خود مورد آزمون قرار داده‌اند، دیگر نباید شعار آزادی افغانستان آزاد و مستقل را سر دهند.»

وی همچنان تأکید کرده است که مردم افغانستان از روی اجبار در کنار امارت اسلامی قرار ندارند، بلکه بر اساس عقیده، اندیشه، فرهنگ و سیاست از نظام اسلامی حمایت می‌کنند.

در این نشست، اشتراک‌کنندگان نیز بر تحکیم هرچه بیشتر نظام اسلامی و تقویت وحدت مردمی تأکید کرده و گفته‌اند که نظام حاکم از مشروعیت داخلی در میان مردم افغانستان برخوردار است. آنان افزوده‌اند که کسانی که علیه نظام اسلامی توطئه می‌کنند، از سوی مردم پذیرفته نمی‌شوند.

اشتراک‌کنندگان همچنان تأکید کرده‌اند که با اتکا به اتحاد و همبستگی، از نظام موجود پاسداری خواهند کرد و اجازه نخواهند داد که امنیت کشور برهم زده شود یا در امور داخلی افغانستان مداخله صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Afghanistan remains central to SCO–UN talks in New York Consultations

According to the SCO Secretariat, the meeting was held on June 26 at the United Nations Headquarters in New York, where both sides exchanged views on a wide range of issues related to mutual cooperation.

Published

on

The Secretariat of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) says that Afghanistan and efforts to ensure stability in the country were among the key topics discussed during the fourth round of consultations with the United Nations Secretariat.

According to the SCO Secretariat, the meeting was held on June 26 at the United Nations Headquarters in New York, where both sides exchanged views on a wide range of issues related to mutual cooperation.

The United Nations delegation provided updates on its work under the “Climate, Peace and Security” agenda, ongoing efforts to stabilize Afghanistan, and support for Central Asian countries in maintaining sustainable peace and stability in the region.

Meanwhile, the SCO Secretariat briefed the UN side on preparations for the upcoming Bishkek Summit, the outcomes of ministerial meetings held under Kyrgyzstan’s chairmanship, and progress on institutional reforms within the organization.

The SCO Secretariat added that the consultations were conducted in a constructive atmosphere.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان به همکاری با ملل متحد در بخش پروژه‌های انکشافی ادامه می‌دهد

در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

Published

on

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که امیرخان متقی، با برونو لمارکی، معاون جدید یوناما و هماهنگ‌کننده بخش بشردوستانه این نهاد، دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته وزارت امور خارجه، در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

براساس این خبر، امیرخان متقی ضمن تأکید بر نیاز به ادامه کمک‌های بشردوستانه، بر اهمیت اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرده و گفته است که امارت اسلامی در این بخش به همکاری‌های لازم با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که برونو لمارکی از وزیر امور خارجه قدردانی کرده و تعهد سپرده است که در انجام مسئولیت‌های محول‌شده، تمام تلاش خود را به کار گیرد. وی همچنین بر گسترش تعامل و همکاری‌ها در بخش‌های مختلف تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117