Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان برای عضویت در شورای حقوق بشر با پنج کشور رقابت می‌کند

منتشر شده

در

افغانستان درمیان پنج کشور برای احراز کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رقابت می‌کند.

اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است برای واگذاری چهارده کرسی این شورا تصمیم‌گیری کنند.

نصیراحمد فایق، سرپرست کرسی دایمی افغانستان در سازمان ملل می‌گوید: «قرار است مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخابات چهارده عضو شورای حقوق بشر را برای دوره ۲۰۲۳ الی ۲۰۲۵ برگزار کند.»

آقای فایق گفته است افغانستان برای کسب عضویت دراین شورا با کشورهای کوریای جنوبی، قرغزستان، ویتنام، بنگلادیش ومالدیف رقابت می‌کند.

وی افزود: «دراین انتخابات از گروپ آسیا-پسفیک چهار کرسی وجود دارد که روی چهار کرسی شش کشور به‌شمول افغانستان کشورهای کوریای جنوبی، قرغزستان، ویتنام، بنگلادیش ومالدیف رقابت می‌کنند.»

درهمین حال، سرپرست کرسی دایمی افغانستان در سازمان ملل گفته امیدوار است کشورهای عضو به‌حمایت از نامزدی افغانستان رای دهند و افغانستان بتواند عضویت شورای حقوق بشر را بدست آورد.

آقای فایق دراین مورد می‌گوید: «برای افغانستان عضویت شورای حقوق بشر بسیار مهم است و امیدوار هستیم که حمایت لازم را از کشورها و عضویت شورای حقوق بشر را بدست بیاوریم تا ما را درتغییر وضعیت فعلی افغاستان کمک کند.»

این در حالی است که امارت اسلامی خود را متعهد به رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان ودختران می‌داند وتأکید می‌کند که درچارچوب شریعت اسلامی تلاش خواهند کرد شرایط بهتر را برای کار وتحصیل زنان ودختران فراهم کنند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی دراین مورد می‌گوید: «درنظام اسلامی حقوق همه شهروندان کشور محفوظ است درحالیکه قبل ازامارت زنان و دختران ازحقوق شان محروم بودند وحقوق آنها نقض شده بود، اکنون زنان از تمام حقوق که اسلام به آنها داده است مستفید می شوند.»

درعین حال، نمایندگی‌های دیپلوماتیک افغانستان که شامل سفیران حکومت پیشین است در اعلامیه‌ای از اعضای مجمع سازمان ملل خواستند به عضویت افغانستان در این شورا رای دهند.

گفتنی است که امارت اسلامی بارها از جهان خواسته برای رعایت حقوق بشر و بهبود زندگی مردم با حاکمیت کنونی که کل کشور را در کنترول دارد تعامل کند.

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان به همکاری با ملل متحد در بخش پروژه‌های انکشافی ادامه می‌دهد

در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

Published

on

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که امیرخان متقی، با برونو لمارکی، معاون جدید یوناما و هماهنگ‌کننده بخش بشردوستانه این نهاد، دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته وزارت امور خارجه، در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

براساس این خبر، امیرخان متقی ضمن تأکید بر نیاز به ادامه کمک‌های بشردوستانه، بر اهمیت اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرده و گفته است که امارت اسلامی در این بخش به همکاری‌های لازم با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که برونو لمارکی از وزیر امور خارجه قدردانی کرده و تعهد سپرده است که در انجام مسئولیت‌های محول‌شده، تمام تلاش خود را به کار گیرد. وی همچنین بر گسترش تعامل و همکاری‌ها در بخش‌های مختلف تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلزله ۶.۱ ریشتری بخش‌هایی افغانستان را لرزاند

Published

on

براساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده امریکا، زلزله‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر عصر امروز (شنبه) در افغانستان به وقوع پیوسته است.

مرکز این زمین‌لرزه ولسوالی جرم ولایت بدخشان گزارش شده و عمق آن ۲۰۸.۳ کیلومتر اعلام شده است.

تا کنون گزارشی از تلفات یا خسارات ناشی از این زلزله در دست نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دلاور: افغانستان پس از ۴۷ سال به امنیت، حاکمیت واحد، برادری و پیشرفت رسیده است

Published

on

شهاب‌الدین دلاور، رئیس کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان، در نشستی در کابل گفته است که افغانستان در ۴۷ سال گذشته فاقد حاکمیت واحد بوده، اما با حاکمیت امارت اسلامی این مشکل برطرف شده است.

آقای دلاور تأکید کرد که اکنون پس از ۴۷ سال، در کشور امنیت، حاکمیت واحد، برادری و زمینه پیشرفت فراهم شده است.

دلاور با اشاره به روز عاشورا که روز جمعه برگزار شد، گفت که این روز در سراسر کشور با امنیت کامل گرامی داشته شد.

او گفت که این کمیسیون برای خدمت به افغان‌ها ایجاد شده و از سیاست‌مداران تبعیدی خواست تا به کشور بازگردند.

وی همچنین گفت که هیچ فردی نمی‌تواند به‌گونه مستقیم علیه افراد بازگشت‌کننده ادعایی مطرح کند و در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی، تنها این نهاد صلاحیت رسیدگی به آن را دارد.

او افزود که کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان، در صورتی که مشکلات حقوقی وجود داشته باشد، آن را حل‌وفصل خواهد کرد.

شهاب‌الدین دلاور تصریح کرد که امارت اسلامی از زمان بازگشت دوباره به قدرت، با ایجاد مراکز درمانی، مبارزه قاطع علیه مواد مخدر را آغاز کرده و شمار معتادان به‌گونه چشمگیری کاهش یافته است.

دلاور در بخش دیگری از سخنانش به مسئله عدم مشروعیت بین‌المللی امارت اسلامی پرداخت و گفت که اگر او هم به جای مقام‌های امریکا بود، امارت اسلامی را به رسمیت نمی‌شناخت.

او تصریح کرد: «آن‌ها شکست سختی خورده‌اند که نمی‌توانند آن را فراموش کنند؛ اگر ما را به رسمیت بشناسند، نزد مردم خود زیر سوال می‌روند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117