جهان
مسجد الاقصی دوباره به روی نمازگزاران باز شد – بیت المقدس
پس از گذشت بیش از دو ماه انسداد بخاطر شیوع ویروس کرونا، مسجد الاقصی در بیت المقدس دوباره بازگشایی شد.
Tens of thousands of mosques across Saudi Arabia reopen for the first time in more than two months. The Al-Aqsa Mosque in Jerusalem, the third holiest site for Muslims after Saudi Arabia's Mecca and Medina, also reopened for prayer. https://t.co/0K8vdvjkDs
— The Associated Press (@AP) May 31, 2020
خبرگزاری های بین المللی گزارش داده اند که شورای وقف اسلامی که نظارت بر مقدسات اسلامی را بر عهده دارد، پس از کند شدن شیوع ویروس کرونا در این محل، این محدودیت ها برداشته شد.
این شورا همچنین از روی دست گرفتن بعضی اقدامات احتیاطی برای کاهش خطر ابتلای دوباره به ویروس کرونا در مسجد الاقصی، سومین مکان مقدس اسلام، خبر داد.
بر اساس این اقدامات، نمازگزاران باید ماسک بپوشند و در وقت نماز خواندن در داخل و یا صحن، میتوانند با خود جا نماز شخصی بیاورند.
قابل یادآورست که مسجد الاقصی که در شهر قدیمی بیت المقدس واقع است، سومین مکان مقدس در جهان اسلام به شمار می رود.
این مسجد در بالای کوه معبد ساخته شده است که در تاریخ اسلام به عنوان مجتمع الاقصی یا حرم شریف معروف است.
برای تجلیل از بازگشایی مسجد الاقصی، ده ها تن از مسلمانان در مقابل درهای بزرگ چوبی این مسجد گرد هم آمدند و شعارهایی "الله اکبر (خدا بزرگترین است) و ما با روح و جان خود از الاقصی محافظت خواهیم کرد" را سر دادند.
براساس گزارش ها، از سرگیری نماز در مسجد الاقصی، دوران مشقت بار و دلهره آور را برای مسلمانان بیت المقدس به پایان رساند. مسلمانانی که امسال ماه مبارک رمضان و تعطیلات عید سعید فطر را بدون بازدیدهای روزمره معمول خود از مسجد الاقصی گذراندند.
جهان
رئیسجمهور اوکراین طرح پیروزی آماده است
زلنسکی بدون اشاره به جزئیات این طرح گفت: «امروز میتوان گفت که برنامه پیروزی ما کاملا آماده شده است. همه نکات، تمام محورهای کلیدی و تمام ملحقات جزئی لازم در این طرح تعریف شده است.»
رئیسجمهور اوکراین مدعی شده است که نقشه محرمانه کییف موسوم به «طرح پیروزی» اوکراین در جنگ کاملا آماده شده است.
به نقل از راشیاتودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدعی شد که نقشه محرمانه موسوم به «طرح پیروزی» اوکراین در جنگ آماده است و با عملی شدن این نقشه، صلح در اوکراین برقرار میشود.
وی روز چهارشنبه اعلام کرد که «طرح پیروزی»اش که هدف آن برقراری صلح در اوکراین و همزمان قویکردن کییف و دوری از همه درگیریهای منجمدشده است، اکنون بعد از مشورتهای زیاد تکمیل شده است.
زلنسکی بدون اشاره به جزئیات این طرح گفت: «امروز میتوان گفت که برنامه پیروزی ما کاملا آماده شده است. همه نکات، تمام محورهای کلیدی و تمام ملحقات جزئی لازم در این طرح تعریف شده است.»
هنوز جزئیات «طرح پیروزی» زلنسکی منتشرنشده است؛ اما اردوی اوکراین ششم آگست در اقدامی غافلگیرانه به منطقه و شهر «کورسک» روسیه حمله کرد که نشریه امریکایی نیوزویک آن را «قمار کییف در کورسک» توصیف کرد.
به نوشته نیوزویک «حمله کییف به کورسک در ششم آگست که به ادعای الکساندر سیرسکی، قوماندان نیروهای مسلح اوکراین، به تصرف حدود یک هزار کیلومتر مربع و ۱۰۰ منطقه مسکونی و اسیر گرفتن ۵۹۴ سرباز روسیه منجر شد، نه تنها پوتین بلکه متحدان اوکراین را هم غافلگیر کرد.
با این حال، اوکراین درباره پیشروی مسکو در شهر «پوکروفسک» در دونتسک با پرسشهای عجیب و غریبی روبهرو شده است. اندیشکده مطالعات جنگ چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که نیروهای روس همچنان به پیشروی «تاکتیکی چشمگیر» در جنوب شرقی شهر پوکروفسک که برای نیروهای اوکراینی، جاده و مرکز ریلی و لوجستیکی حیاتی محسوب میشود، ادامه میدهند.
نیوزویک درباره واکنش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به حمله اوکراین به منطقه مرزی کورسک نوشت که «احتمالاً این پاسخندادن عاجل و هدفمند صورت گرفته است.»
جهان
رهبر کوریای شمالی از آزمایش یک راکت بالستیک جدید خبر داد
رهبر کوریای شمالی پس از انجام بازرسیهای مربوطه، از نتایج آزمایش این راکت بالستیک ابراز خرسندی کرده و بر لزوم ادامه تقویت نیروی هستهای این کشور تاکید کرده است.
به نقل از خبرگزاری کوریای شمالی، در بیانیه اداره راکتی کوریای شمالی با بیان اینکه کیم جونگ اون رهبر این کشور بر آزمایش این راکت بالستیک کوتاهبرد نظارت داشت، آمده است:« روز چهارشنبه یک راکت بالستیک تاکتیکی جدید با استفاده از کلاهک فوقالعاده بزرگ با موفقیت آزمایش شد.»
بر اساس این بیانیه، راکت جدید کوریای شمالی به نام «هواسونگ-۱۱-Da-۴.۵» دارای یک کلاهک جنگی پنج تنی است.
بیانیه اداره راکتی کوریای شمالی میافزاید: «این آزمایش برای بررسی دقت هدفگیری و همچنین برای تائید قدرت انفجاری کلاهک پنج تنی این راکت بالستیک کوتاهبرد انجام شده است.»
بر اساس گزارشها، رهبر کوریای شمالی پس از انجام بازرسیهای مربوطه، از نتایج آزمایش این راکت بالستیک ابراز خرسندی کرده و بر لزوم ادامه تقویت نیروی هستهای این کشور تاکید کرده است.
جاپان و کوریای جنوبی اعلام کردند که کوریای شمالی صبح چهارشنبه یک راکت به سمت شرق شبهجزیره کره پرتاب کرده است.
وزارت دفاع جاپان گفته است که به نظر میرسد که این پرتاب یک راکت بالستیک بوده است.
جهان
سویدن برای مهاجرانی که به کشورشان برگردند بیش از ۳۴ هزار دالر میدهد
سویدن که سالها به دلیل سیاست استقبال از مهاجران شناخته شده است، قصد دارد پیشنهاد نقدی خود را از ۹۷۸ دالر به حدود ۳۴ هزار دالر امریکایی برای کسانی که داوطلبانه به کشورشان باز میگردند، افزایش دهد.
سویدن اعلام کرده است که از سال ۲۰۲۶ میلادی برای بازگشت داوطلبانه مهاجران پول نقدی تا ۳۵۰ هزار کرون سویدنی (معادل ۳۷۰۰۰ یورو/۳۴۰۰۰ دالر) در نظر گرفته شده است.
یوهان فورسل، وزیر مهاجرت سویدن گفت: «ما در میانه یک تغییر پارادایم در سیاست مهاجرت خود هستیم.»
در حال حاضر برای بازگشت داوطلبانه هر مهاجر بزرگسال حدود ۸۸۰ یورو و برای هر کودک ۴۴۰ یورو پرداخت میشود. فعلاَ حداکثر پاداش مالی برای هر فامیل بازگشتکننده ۳۵۰۰ یورو است.
لودویگ اسپلینگ، نماینده حزب راست افراطی دموکراتهای سویدن گفت که پرداخت پاداش مالی از سال ۱۹۸۴ به این سو وجود داشته است، اما نسبتاً ناشناخته باقی مانده و «افراد محدودی از آن استفاده کرده اند.» به گفته او، افزایش این پاداش قرار است این وضعیت را تغییر دهد.
حکومت سویدن در حالی تصمیم به افزایش این پاداش مالی گرفته است که یک بررسی در ماه گذشته چنین افزایشی را توصیه نکرد. این بررسی که به سفارش حکومت انجام شده است، حاکی است که موثریت این طرح به میزانی نخواهد بود که هزینههای بالقوه آن را توجیه کند.
اولف کریسترسون، نخست وزیر محافظه کار سویدن، در سال ۲۰۲۲ با وعده کاهش مهاجرت و مبارزه با جرائم در کشورش قدرت را به دست گرفت. حکومت اقلیت او از سوی حزب دموکراتهای سویدن حمایت میشود که در انتخابات پارلمانی با کسب ۲۰.۵ درصد آرا به دومین حزب قوی در این کشور تبدیل شد.
سویدن از سال ۱۹۹۰ به این سو شمار زیادی از پناهجویان به خصوص از کشورهای دچار جنگ و بحران مانند یوگسلاویای سابق، سوریه، افغانستان، سومالیا، ایران و عراق را پذیرش کرده است.
بعضی کشورهای دیگر اروپایی نیز برای بازگشت مهاجران به کشورهای شان کمکهای مالی میدهند. به طور مثال دنمارک برای بازگشت هر نفر ۱۵ هزار دالر پرداخت میکند. ناروی حدود ۱۴۰۰ دالر، فرانسه ۲۸۰۰ دالر و آلمان ۲۰۰۰ دالر برای بازگشت داوطلبانه پرداخت میکنند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
جهان2 روز ago
هریس خواستار پایان جنگ در غزه و عدم اشغال مجدد سرزمینهای فلسطینی شد
-
جهان3 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در جام جهانی ۶ بر ۴ انگولا را شکست داد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد
-
ورزش23 ساعت ago
تیم کریکت افغانستان با اولین پیروزی در برابر افریقای جنوبی تاریخ سازی کرد